Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Budoucnost lidstva je v sázce. Skupina vědců a mocný telepat se na palubě vesmírné lodi plné tajemství vydávají do neznáma. (Netflix)

Recenze uživatele Marze k tomuto seriálu (2)

Nightflyers (2018) 

Je to natočeno podle novely George R. R. Martina Nightflyers, kde Martinovy podařilo poutavě skloubit žánry kosmické science fiction a psychologického hororu. Kosmická loď pátrající po civilizaci Volcrynů je plná sevřeně tísnivé paranoidní atmosféry nejasného ohrožení. Vizualita tohoto seriálu není žádný levný digitální šunt a když s velkými space operovými filmy se srovnávat nemůže. Soustavy chodem vesmírné lodi jsou zabydleny obludičkami, telepaty, virtuální realitu, geneticky modifikované osoby, psychopaty, zmatečnými zvraty , postavami k nimž si nevytvoříte vztah. Motivy mají rozbíhající se odbočky, takže vzniklo takové podivné vyprávěcí bláto. Jako by z Martinovy knížky vzali z každé kapitoly jednu postavu a uvařily z toho guláš. ()

Vše, co jsme našli (2018) (E10) odpad!

Svět seriálu je zaplněn pouťovými atrakcemi. Přečtěte si raději předlohu Martinovu stejnojmennou novelu, kde pracuje jen s několika motivy, které rozvíjí do hranic logiky příběhu. ()

Reklama

Reklama