Reklama

Reklama

Doom Patrol - Season 2

(série)
Trailer
Akční / Krimi / Drama / Mysteriózní / Sci-Fi
USA, 2020, 7 h 57 min (Minutáž: 47–60 min)

VOD (1)

Epizody(9)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

TroiMae 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vždycky jsem měl k Doom Patrol ambivalentní vztah. U první série jsem nakonec neodolal té absurdní tvořivosti připomínající Douglase Adamse, nebo Terryho Pratchetta. A té oslavě diverzity. Jenže druhá řada je stejná, co se týče komiksově černobílých plochých postav, které se bez známky rozvoje profňukávají díl co díl k závěrečné epizodě. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uhlídat tu změť podivných postav, bizarních situací a originálních nápadů, aby se v ní divák neztratil a byl schopen sledovat i občas se vytrácející příběh, bylo naprosto klíčové. Protože stejně jako se divák nudí, když se nic neděje, nudí se i když se děje něco čemu nerozumí, resp. nedává mu to smysl. Druhá řada je v tomto ohledu o něco lepší, než ta první; jsou v ní min. tři vynikající epizody. Ale pořád to pro mě není tak svěží, jako třeba druhá řada Legion. Nicméně cestou srovnání jít nelze...jde o velmi originální a neotřelou podívanou, které pro mě osobně něco chybí, ale jsem nadšený, že takové projekty vznikají. Druhá řada končí v takovém okamžiku, že se zdá být jasné, že bude třetí, ale v duchu Doom Patrol to úplně klidně může být i finále...protože někdy je to tak v prdeli, že už to tak taky zůstane. ()

Reklama

Víteček 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada byl ještě kvalitnější než první. Je to hodně střelené a to mám rád, ale zároveň s postavami a jejich vážnými problémy, které dokážou zaujmout. Všichni jsou správně mimo a správně v prdeli, že to nemůže jinak, než zapůsobit a připoutat. První řada byla až moc natahovaná, tady je zase škoda toho useknutého konce. Nejvíc z první řady chybí Mr. Nobody, za kterého není v téhle plnohodnotná, nebo spíš žádná, náhrada, ale osobní příběhy postav a epizodní dobrodružství to vynahrazují. Slabších 5*. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jediné, co bych druhé řadě Doom Patrol mohl vytknout, by bylo, že není delší. Alespoň o jeden díl, protože... No protože já bych ho zkrátka moc chtěl. Tahle řada byla ve spoustě věcí stejná jako předchozí, ale díky menšímu počtu dílů a díky tomu, že seriál minule tak rozdal karty, mohla jít rovnou na věc a s ničím se nepárat. S hrdiny, kteří dostávají do jednoho nesmírně zabrat, i s divákem, který dostává s nimi. Řadu scén v řadě dílů jsem vážně sledoval s vlhkýma očima nebo rovnou přes slzy a bez legrace jsem se bál, co přijde dál. Přesto všechno ale seriál neztratil nadhled a nevzdal se bizarních blbůstek typu sexuálních duchů, což je super. A největším trumfem je samozřejmě postava Dorothy, to ale asi nemusím dodávat. ()

CheeseFigure 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škoda toho, že, vďaka koronakríze vo svete, sa nenatočil ten desiaty diel. Takto séria konči dosť otvorene. Ináč je to celkom fajn séria. Bál som sa novej postavy Dorothy, pretože detské postavy bývajú katastrofálne. Našťastie Dorothy bola celkom zlatá a dobre do tohto sveta zapadla. Taktiež viac priestoru dostal Timothy Dalton ako Chief, za čo som len a len rád. Čo sa týka starých postáv, tak niektoré sa moc neposunuli (Negative Man), iné spravili ďalšie kroky vo svojom vývoji (Rita). Väčšina epizód je opäť vážnych a dramatických, ale opäť sa nájdu aj také, pri ktorých sa nestačíte čudovať, čo to tí autori vymysleli (Sex Patrol). Čo sa týka záporákov, zase tu máme skvelých epizódnych, ako napríklad Dr. Tyme, alebo Red Jack, pri ktorých zamrzí, že dostanú málo priestoru. Najväčšiu slabinu oproti prvej sérií vidím v hlavnom záporákovi. Candlemaker má síce dobrý vzhľad, dobrý hlas a neuveriteľnú moc, ale na Alana Tudyka a jeho Nobodyho sa zďaleka nechytá. Síce tomu dávam ,,len" štyri hviezdy, tak sú to ale silné štyri hviezdy. Doom Patrol stále patrí medzi tie najlepšie komiksové seriáli súčasnosti. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (1)

  • Postava Dorothy Spinner (Abigail Shapiro) odkazuje na Dorothy z filmu Čarodejník z krajiny Oz (1939), a to nielen menom, ktoré ich spája, ale tiež outfitom, ktorý je takmer totožný (modré šaty s bielym tričkom a dva copy s mašľami), chýbajú červené topánky. Priezvisko "Spinner" je nepriamym odkazom na tornádo (Tornado spins / Tornádo sa točí), ktoré prenieslo Dorothy do krajiny Oz. (nirvana91)

Reklama

Reklama