Reklama

Reklama

Doom Patrol - Season 2

(série)
Trailer
Akční / Krimi / Drama / Mysteriózní / Sci-Fi
USA, 2020, 7 h 57 min (Minutáž: 47–60 min)

VOD (1)

Epizody(9)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

CheeseFigure 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škoda toho, že, vďaka koronakríze vo svete, sa nenatočil ten desiaty diel. Takto séria konči dosť otvorene. Ináč je to celkom fajn séria. Bál som sa novej postavy Dorothy, pretože detské postavy bývajú katastrofálne. Našťastie Dorothy bola celkom zlatá a dobre do tohto sveta zapadla. Taktiež viac priestoru dostal Timothy Dalton ako Chief, za čo som len a len rád. Čo sa týka starých postáv, tak niektoré sa moc neposunuli (Negative Man), iné spravili ďalšie kroky vo svojom vývoji (Rita). Väčšina epizód je opäť vážnych a dramatických, ale opäť sa nájdu aj také, pri ktorých sa nestačíte čudovať, čo to tí autori vymysleli (Sex Patrol). Čo sa týka záporákov, zase tu máme skvelých epizódnych, ako napríklad Dr. Tyme, alebo Red Jack, pri ktorých zamrzí, že dostanú málo priestoru. Najväčšiu slabinu oproti prvej sérií vidím v hlavnom záporákovi. Candlemaker má síce dobrý vzhľad, dobrý hlas a neuveriteľnú moc, ale na Alana Tudyka a jeho Nobodyho sa zďaleka nechytá. Síce tomu dávam ,,len" štyri hviezdy, tak sú to ale silné štyri hviezdy. Doom Patrol stále patrí medzi tie najlepšie komiksové seriáli súčasnosti. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

u první řady jsem říkal,že by jí pomohlo k lepšímu hodnocení lehčí krácení.U druhé,o šest dílů kratší řady,bych naopak ještě uvítal pár dílů protože ten konec je takový nijaký.Tak jako tak,druhá řada je za mě slabší té první.Sice se tu více pracuje s postavami,ale chyběl mi tu jedna Mr.Nobody a druhak mi tu chyběla ta ztřeštěná úchylnost.Ne snad,že by tu nebyla vůbec (viz.Sex patrol a nebo Dumb Patrol),ale v první řadě to fungovalo lépe.I přes výtky a lehčí propad v kvalitě je ovšem Doom Patrol stále jednou z nejlepších věcí co vypadlo z DC v posledních letech...70% ()

Reklama

LizianShaw

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série je bohužel ochuzena o Tudyka, místo ní je tu pár epizodických záporáků (oblíbenec hororový Red Jack). I tak je zde masivní character development u všech postav, a nemůžu říct, že by mě to nebavilo. Doom Patrol pro mě plní účel dvěma způsoby, buď jestli se pořádně zasměju, nebo se dojmu, pak pro mě tento seriál účel splnil. Možná se v sérii najdou i slabší epizody (zase to finále-nefinále (které bylo useknuto kvůli coronaviru), i přesto jsem se každý týden těšil na novou epizodu. Pokud mám najít negativum, tak je to linka s Jane, kdy mi její osobnosti (s různými herečkami) nepřipadají tak zajímavé, jako herecký výkon Diane Guerrero. Cliffovo neustálé klení už se začíná trochu opakovat, snad pro něj vymyslí něco lepšího. Larry bude asi vždy moje oblíbená tragická postava a jeho epizoda s Valentinou Vostok byla skvělá, obzvlášť ta chemie mezi nimi (ikdyž je Larry gay) tak to mezi nimi jiskřilo. Příjemnou novinkou byla dcera Dorothy, která dala víc prostoru Chiefovi, kterého ačkoliv jsem zezačátku neměl rád, v druhé sérii si o dost polepšil. 90% ()

ER 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série nezklamala a ještě se vylepšila. I nadále sledujeme "bolístky" hlavních postav, ale tentokrát v rámci působivé linky s dospívající ratolestí. Orientace na dětskou imaginaci, která provází asi každého z nás až do puberty, kdy se dětství rozpadá a nastupuje dospěláctví, je zdrojem pro vytvoření příšery, která může zničit svět. I tady slyšíme ve finále větu " vím, co mám dělat", byť cesta k takovému zjištění je velmi trnitá, ale zbavit se ochranářského dohledu rodiče je daleko důležitější. A za to tvůrcům seriálu patří palec nahoru a plný počet hvězdiček ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výhodou druhej série je, že si je omnoho istejšia...v zásade vo všetkom. Neustála zmena žánrových pravidiel, množstvo podarených wtf momentov (ktoré skrátka berieme ako smerodajné a funkčné) pretože, celý koncept je tak zábavný, že by sme boli blázni, kebyže to tak neberieme. Sila Doom Patrol nie je v akčných scénach. Ale v charakteroch, humore a kreativite. Garantujem, že niečo podobné by ste hľadali len s veľkými ťažkosťami. Pritom to má stále emočné presahy. A aj skvelý humor. Scéna s Ježišom, Steel and Stone alebo sexuálny duchovia sú len špičkou ľadovca. Takto by malo vyzerať rozprávačské umenie. Za mňa obrovská spokojnosť. Zhltol som to za deň. Jediné čo my tam vadí je Cyborg ( ale len jeho výzor) inak s ním nemám žiadny ďalší problém. Každopádne oproti takej Umbrella Academy je toto niekde úplne inde. A posúva sa to. 2.séria - 100% ()

Galerie (97)

Zajímavosti (1)

  • Postava Dorothy Spinner (Abigail Shapiro) odkazuje na Dorothy z filmu Čarodejník z krajiny Oz (1939), a to nielen menom, ktoré ich spája, ale tiež outfitom, ktorý je takmer totožný (modré šaty s bielym tričkom a dva copy s mašľami), chýbajú červené topánky. Priezvisko "Spinner" je nepriamym odkazom na tornádo (Tornado spins / Tornádo sa točí), ktoré prenieslo Dorothy do krajiny Oz. (nirvana91)

Reklama

Reklama