Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Miliardář předstírá vlastní smrt. Naverbuje mezinárodní tým agentů, který se vydá na odvážnou a krvelačnou misi s cílem odstranit brutálního diktátora. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (578)

somnar 

všechny recenze uživatele

Letošní Sebevražedný oddíl. Asi se nějak muselo stát, že po auteurech typu Scorseseho a Coenů dal Netflix desítky milionů a volnou ruku i Michaelu Bayovi... a vznikla z řetězu utržená střihová montáž, kde na sebe nic nenavazuje a nic nedává smysl, zato se ještě někdy v 70. minutě (!) vysvětluje, co je ústřední sebranka zač a čeho chce dosáhnout. Je to vlastně jedna nekonečná expozice, při níž vůbec nelze poznat, na co se soustředit a čemu věnovat pozornost. Je to zběsilé, zároveň děsně anachronické a ve své hrdé tuposti ve vztahu k zápletce s diktátorem asi tak "citlivé" jako ta reklama na Pepsi s Kendall Jenner, v níž topmodelka podává demonstrujícím osvěžující nápoj. Já bych potřeboval spíš něco tvrdšího. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

V tomto filme bol Michael Bay opät ako odtrhnuty z retazi a pri akcnych scenach si nedaval ziadne servitky pred usta. Brutalne krvave sceny ma prekvapili, ale Netflix mu dal zrejme volnu ruku a natocil si to podla svojich predstav. Nie, ze by som sa nebavil, prave naopak, prva polhodinka akcneho komedialneho ohnostroja ma bavila, avsak ocakaval som, ze takto zostane cely film a namiesto toho prisla vazna tema vojny, ktoru pozname i zo skutocnych vojnovych konfliktov v Syrii. Kombinacia humoru a dramy mi nesadla, aspon sa teda vaznosti mohol reziser drzat cely film, tak ako pri 13 HOURS: THE SECRET SOLDIERS OF BENGHAZI (2016). Taktiez casove skoky boli podla mna zbytocne a vyrusoval ma aj scenar. Dobre casy, ked este Bay dokazal natocit z mojho pohladu kvalitnu akcnu jazdu THE ROCK (1996) su uz asi prec, ale stale dufam, ze sa Michael raz dostane aj k nejakemu scenaru, ktory ma nadchne viac, ako len zbesile strelby a nahanacky. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Akční scény jsou hlučné, velkolepé, hnané na efekt, místy nápadité. Ale prostě bez duše. Divák nezatíná pěsti jako třeba při legendární epické pouliční přestřelce v Nelítostném souboji, matrixové řežbě v hale, výměnách zásobníků v první Smrtonosné pasti nebo vlastně i při některých Bayových prvních kouscích (nejvíc u Skály). Kameraman vymýšlí psí kusy, dočkáme se neskutečných záběrů, ale společně s pološíleným střihem místy vzniká hodně nepřehledný guláš (třeba úvodní automobilová honička by s jiným střihem vyzněla o poznání lépe). Ostatně i dějově jsem se ztrácel, ač duo Rhett Reese a Paul Wernick stojí za Zombielandy i Deadpooly. Kousky pojí Ryan Reynolds, toho času pracháč, který dá dohromady skupinu ostrých mužů a žen, aby společně díky jeho finančním možnostem nelegálně páchali dobro. Zní to divně, ale je to tak (navrch během akcí zabijí i pár nevinných). Nejprve si je nepřehledně představíme, vůbec si k nim ovšem nevytvoříme jakékoliv sympatie a záhy zjistíme, že jejich cílem je darebný diktátor smyšlené země Turgistán, ale on by to mohl klidně být třeba místostarosta Dlouhé Olešnice. Exotické lokace se brzy okoukají, únavně skáčeme tam a zpět, občas u toho mají tvůrci epileptický záchvat a párkrát se před kamerou projde nějaká ženština ve spodním prádle. A když divák začne zívat, uctívaný i nenáviděný megaloman Michael Bay přispěchá s dálkově ovládaným magnetem, který rozhází padouchy po místnosti. Celkově tak trochu prázdný omlovánkový bordel. Holt další část Bayova umu a filmové duše nenávratně odumřely. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Netflix dal Bayovi 150 mega, aby se na chvíli vykašlal na morfující roboty, a natočil jim něco ve stylu druhých Mizerů. Musím upřímně ocenit okázalý sadismus, s jakým Bay likviduje účastníky provozu při automobilových honičkách, a míru dalších šťavnatých nápadů a detailů v akčních scénách, kdy už nestačí aby auta rotovala vzduchem, ale musí být v letu navíc rozpůlena a někdo z nich vypadne. Taky je moc fajn, že se pro jednou nebojuje proti robotům nebo fialovým pajdulákům z vesmíru, ale reální lidé jdou proti reálnému zlu a nejde o záchranu světa, ale jen o první z mnoha kroků, jak ho zlepšit. A hrdinové přitom umírají a nevrací se. Ale že by mě Reynoldsova partička nějak extra zaujala nebo přirostla k srdci se říct nedá a dokážu si představit i výrazně napínavější a vtipnější scénář se zajímavějšími postavami. Ale nablýskanější akční výplach momentálně nenajdete. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ale áno, dve hodiny utečú ako voda, každý záber je perfektne kompozične premyslený, občas zaznie aj vtipná hláška. Úvodná naháňačka vo Florencii vám dá hneď poznať, že Bay sa opäť poriadne odviazal a že sa nezastavíme až do konca. Len prečo sa, preboha, rieši svetový mier a zachraňovanie celej krajiny spod pazúrov diktátora? Akoby Michal po Bengházi stále trpel spasiteľským syndrómom a rozhodol sa, že nám bude po zvyšok kariéry kázať. Odhliadnuc od absolútne nereálne zrealizovaného puču, čisto v akčnom duchu a bez štipky logiky, je to proste stále skvelá zábava a možno sa k nej aj niekedy ešte vrátim. 70% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (18)

  • Scéna odohrávajúca sa v Hong Kongu je v skutočnosti v Abu Dabí. (Robo2504)
  • V rukách členov tímu môžeme vidieť pištole FN Five-seveN, Beretta 92FS, Beretta APX, Salient Arms International 1911, CZ P-09, Heckler & Koch HK45T a SilencerCo Maxim 9. V Taliansku používa pri automobilovej naháňačke Dvojka (Mélanie Laurent) pušku FN SCAR-SC a v Hong Kongu používa Sedmička (Corey Hawkins) sniperskú pušku Accuracy International AXMC. Dvojka a Trojka (Manuel Garcia-Rulfo) behom tejto akcie majú brokovnice Kel-Tec KSG Tactical, Štvorka (Ben Hardy) zase samopal Brügger and Thomet MP9. Na jachte má Jednotka (Ryan Reynolds) samopal CZ Scorpion Evo 3 S1 a Sedmička samopal CMMG MkGs Banshee 300, ako aj guľomet M249 Paratrooper, ktorý používa na člne. (ČSFD)
  • Film se natáčel v USA v Los Angeles, dále pak diváky zanese do Itálie a také se část příběhu odehrává ve Spojených arabských emirátech. Natáčelo se od 30. července do 5. prosince 2018. (agentmiky)

Související novinky

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

27.06.2022

Po úspěchu snímku Můžeme být hrdinové režiséra Roberta Rodrigueze (Alita: Bojový Anděl, Spy Kids: Špioni v akci) se Netflix rozhodl prodloužit spolupráci se známým tvůrcem, a to rovnou do takové míry… (více)

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Armáda mrtvých je na Netflixu obří hit

Armáda mrtvých je na Netflixu obří hit

29.05.2021

Nejspíš se to dalo čekat, v poslední době se to totiž daří všem větším filmům od Netflixu a jen to ukazuje, že marketingově má streamovací gigant vše dobře pohlídané. Každopádně zombie novinku… (více)

Reklama

Reklama