Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Miliardář předstírá vlastní smrt. Naverbuje mezinárodní tým agentů, který se vydá na odvážnou a krvelačnou misi s cílem odstranit brutálního diktátora. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (578)

somnar 

všechny recenze uživatele

Letošní Sebevražedný oddíl. Asi se nějak muselo stát, že po auteurech typu Scorseseho a Coenů dal Netflix desítky milionů a volnou ruku i Michaelu Bayovi... a vznikla z řetězu utržená střihová montáž, kde na sebe nic nenavazuje a nic nedává smysl, zato se ještě někdy v 70. minutě (!) vysvětluje, co je ústřední sebranka zač a čeho chce dosáhnout. Je to vlastně jedna nekonečná expozice, při níž vůbec nelze poznat, na co se soustředit a čemu věnovat pozornost. Je to zběsilé, zároveň děsně anachronické a ve své hrdé tuposti ve vztahu k zápletce s diktátorem asi tak "citlivé" jako ta reklama na Pepsi s Kendall Jenner, v níž topmodelka podává demonstrujícím osvěžující nápoj. Já bych potřeboval spíš něco tvrdšího. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Netflix dal Bayovi 150 mega, aby se na chvíli vykašlal na morfující roboty, a natočil jim něco ve stylu druhých Mizerů. Musím upřímně ocenit okázalý sadismus, s jakým Bay likviduje účastníky provozu při automobilových honičkách, a míru dalších šťavnatých nápadů a detailů v akčních scénách, kdy už nestačí aby auta rotovala vzduchem, ale musí být v letu navíc rozpůlena a někdo z nich vypadne. Taky je moc fajn, že se pro jednou nebojuje proti robotům nebo fialovým pajdulákům z vesmíru, ale reální lidé jdou proti reálnému zlu a nejde o záchranu světa, ale jen o první z mnoha kroků, jak ho zlepšit. A hrdinové přitom umírají a nevrací se. Ale že by mě Reynoldsova partička nějak extra zaujala nebo přirostla k srdci se říct nedá a dokážu si představit i výrazně napínavější a vtipnější scénář se zajímavějšími postavami. Ale nablýskanější akční výplach momentálně nenajdete. ()

Reklama

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

disclaimer: mám fakt ráda filmy Michaela Baye, hezký holky i rychlý auta, a rozhodně mi nevadí, že Bayova tvorba je hodně přes čáru (čáry jsou dobrý), a že čím víc explozí, tím víc Bay... ale tohle je fakt jak mokrej sen bílýho heterosexuálního muže, co má prachy, takže díky tomu může zachránit svět a přinýst blaho jedný diktaturou utlačovaný arabský zemi, protože jeho pravda je ta jediná správná. A je jedno, kolik lidí během toho (tentokrát fakt brutálně, a to mám vysoký standardy!) zabije a kolik světovejch památek zničí. No, a teď už nevim, jestli mluvim o Bayovi, postavě Ryana Reynoldse nebo Americe obecně.. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Bay už může jenom těžko něčím překvapit. Dočkáme se tu velkolepé a místy i poměrně brutální megalomanské akce na kterou se jako vždy dívá velmi dobře, ale mám tu podobný problém jako u tajných vojáků v Benghází a sice nebavily mě postavy který byly až příliš plochý a nezajímavý. Nemluvě o tom, že musím souhlasit s faktem, že něco jako scénář tady fakt nefunguje a tak jsme na konec roku dostali jen výživnou akční jednohubku která neurazí, ale do historie žánru se rozhodně nijak zásadním písmem nezapíše.55% ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

Úvodná 20-minútovka z Florencie je nabušené bayovské žraso jak sa patrí. To, čo nasleduje potom, je zmes adrenalínovej akcie á la Mission Impossible, CGI výbuchov, extrémneho parkúru, efektných headshotov, pochybnej politickej agendy a scenáristickej mizérie. Humor moc nefunguje a postavy (včetne zaporáka) nie sú veľmi zaujímavé. Ale jo, obrázky sú to pekné... Keď si však budem chcieť pripomenúť jaký vie byť Bay pašák, dám si radšej znova Pain and Gain. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (18)

  • Film se natáčel v USA v Los Angeles, dále pak diváky zanese do Itálie a také se část příběhu odehrává ve Spojených arabských emirátech. Natáčelo se od 30. července do 5. prosince 2018. (agentmiky)
  • Když se tým přesouvá do Las Vegas, odehrává se tam scéna na závodním okruhu. Ten ve skutečnosti neleží v USA, jde o okruh Yas Marina v Abú Dhabi. Poznat to lze i podle přilehlého zábavního parku Ferrari World. (FIAT 500)
  • Postava Čtyřky je mistrem parkurového skákání. Právě o parkurové prvky filmu se postarala britská parkurová skupina Storror, se kterou Ben Hardy trénoval. Benův hlavní kaskadér Drew Taylor je člen této skupiny. (mikki089)

Související novinky

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

27.06.2022

Po úspěchu snímku Můžeme být hrdinové režiséra Roberta Rodrigueze (Alita: Bojový Anděl, Spy Kids: Špioni v akci) se Netflix rozhodl prodloužit spolupráci se známým tvůrcem, a to rovnou do takové míry… (více)

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Armáda mrtvých je na Netflixu obří hit

Armáda mrtvých je na Netflixu obří hit

29.05.2021

Nejspíš se to dalo čekat, v poslední době se to totiž daří všem větším filmům od Netflixu a jen to ukazuje, že marketingově má streamovací gigant vše dobře pohlídané. Každopádně zombie novinku… (více)

Reklama

Reklama