Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šokované obyvatelstvo New Yorku děsí série nevyjasněných brutálních vražd. Nemilosrdným zabijákem je záhadný dvoumetrový muž v policejní uniformě. Matt Cordell byl dříve poctivým policistou, který neohroženě bojoval proti zločinu. Po falešném obvinění, se ale ocitl sám ve vězení kde byl nelítostně zohaven a zabit spoluvězni. Nyní se vrací jako zombie a prahne po pomstě. Z hrůzných zločinů je však obviněn vyšetřovatel Jack Forrest, který se i se svou milenkou Teresou vydává po stopě Cordella, aby dokázal svou nevinu... Ve své době velmi úspěšný horor s kriminální zápletkou natočil v r. 1988 William Lustig. V epizodní roli se tu objeví i dnes slavný režisér Spider-Mana Sam Raimi. (Vojcl)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (159)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy za nechtěnou zábavnost a za reprezentativní příklad toho, jaké roztomilé ptákoviny se také v osmdesátkách točily. Film na mě působí hodně neumětelsky, téměř až amatérsky, jako by byl nějak narychlo "na koleni spíchnutý". Fakt, že ho shledávám více hloupým než zábavným určitě pramení z faktu, že jsem ho poprvé viděl až relativně nedávno a nemám tedy k němu vytvořený žádný nostalgicko-láskyplný vztah. Robert Z'dar (Cordell) má sice opravdu famózní držku, ale co je to platné, když se na plátně sotva mihne. Z tak vděčného námětu, jako je vraždící policajt-zombie, ztvárněný navíc tak monstrózním zjevem, by šlo bývalo vytěžit myslím mnohem mnohem víc, se schopnějším režisérem, scénáristou i lepšími herci. Doplňující otázka: Co dělají blonďaté policistky, když vidí Maniac Copa / mrtvolu / cokoliv nepěkného? Odpověď: Ječí a ječí a ječí... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

V New Yorku je bordel, může za to Cordell! Ano, přesně takhle dopadá známá hra na hodného a zlého poldu, když ten první má dovolenou. Fascinující drobnokresby charakterů, scénář Oscarových ambicí, povznášející dialogy a maniakální zabiják, kterému by šla na bradu postavit váza z období dynastie Ming. Typický zástupce sladce tupých osmdesátek vyžadující po divácích Z´Dar a sílu a pokud ji nemáte, tak naZ´Dar.. Čo bolo, bolo, ruka hladí molo.. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

"Maniac Cop" bohužel představuje, tak říkajíc, vítězství konceptu nad obsahem. Nebo je možná jen chyba na mé straně, že jsem si nechal film tak dlouho nahypovat. Když v devadesátých letech celá série vyšla na VHS, stránky Video Plusu zdobily lákavé fotečky zombifikovaného nelítostného policisty, které se silně vryly do mé juvenilní paměti. Jenže neochota rodičů ke koupi videa a odlišné žánrové preference kamarádů disponujících přístroji způsobily, že jsem si tento dluh z mládí splnil až v pokročilém věku. A jaké bylo mé zklamání, když jsem zjistil, že "Manic Cop" je ve skutečnosti jen zcela tuctová brakovka, kde se očividná inspirace "Terminátorem" mísí s dobovou módou oživlých mrtvol a jejich situováním do nejbizarnějších žánrových poloh. Dokonce i přízrak fašounského vykonavatele státní moci, jenž děsí obyvatele New Yorku se ukazuje jako zcela zahraný do autu . ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Ze začátku film načrtne několik dost zajímavých motivů; strach z policie, nedůvěra v ty, kteří nás mají chránit, atd atd, jenže stejně je to jen čistokrevné béčko, ve kterém o takovýhle věci fakt nejde:) Bruce Campbell je asi hlavní důvod, proč jsem se na to podíval, bohužel se ve filmu pořádně vyskytuje asi až tak v poslední půlhodince.. Je to docela guilty pleasure zábava, ale taky trochu nuda...takže jen 2 ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, který nejvíc vsází na dobovou popularitu Bruce "Ashe" Campbella a docela překvapivě upozaďuje titulního "hrdinu", což docela zamrzí, páč takhle je to sice slušné osmdesátkové béčko, akční krimi, ale horor už se bohužel kamsi vytratil. Maniac Cop se mohl, při troše štěstí, postavit bok po boku Jasonovi nebo Michaelovi, takhle si za pár týdnů vzpomenu fakt maximálně na nejdrsnější bradu v Hollywoodu (čti Campbella), což je docela škoda, nevyužitý potenciál. Ale i tak to v sobě ten klasickej feeling filmů z let osmdesátých má a nebojí se to použít. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (15)

  • Keď sa v závere filmu snaží policajtka stoličkou rozbiť okno, môžeme vidieť, že mŕtvy policajt, ktorý je s ňou v miestnosti, dvihne hlavu. (johnsnow)
  • Během útoku na mladý pár v autě je v horní části obrazovky zřetelně vidět mikrofon. (Corpsegrinder)

Související novinky

Refn chystá další seriál

Refn chystá další seriál

13.10.2019

Režisér Nicolas Winding Refn (Drive, Neon Demon) se chystá opět ponořit do světa televizní krimi. Pro HBO teď natočí adaptaci kultovní filmové série Maniac Cop. Děj se odehrává v Los Angeles, kde… (více)

Reklama

Reklama