Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Množící se důkazy přesvědčují newyorskou policii, že její bývalý příslušník Matt Cordell, proslulý mědvědí silou a hrozivě zjiveným obličejem, stále ještě žije a mstí se všem, kteří jsou zodpovědni za jeho diskreditaci a znetvoření. Poručík Sean McKinney ve spolupráci s policejní psycholožkou Susan Bradyovou vyšetřuje sérii vražd striptérek. Hlavním podezřelým je Cordell. Maniakální policista se však sám dostane na stopu skutečného vraha a v ukradeném policejním autobuse ho dopraví do věznice v Ossiningu, kde před lety došlo k jeho znetvoření. McKinney si uvědomí, že Cordell býval čestným policistou a proto měl být odstraněn... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (77)

Haymar 

všechny recenze uživatele

Pokračování MC si stále drží pomyslnou kvalitativní laťku relativně vysoko, i když dvojka už jde trochu jiným směrem - přibylo mnohem více akce, ubylo napětí i atmosféry! I přesto zůstává Maniac Cop 2 vcelku povedeným pokračováním (kultovní jedničky) se spoustou nezapomenutelných scén - viz.: honička v autobusu, přestřelka na policejní stanici či hořící Cordell a jeho konečné zúčtování v base... ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Druhý príbeh šialeného policajta Matta Cordella už síce trochu stratil zo svojho pôvodného kúzla i mrazivej atmosféry, no stále ide o veľmi pozerateľný a zábavný kúsok. Škoda, že tvorcovia zúfalo nevyužili potenciál Brucea Campbella, ktorý tu dostane priestor len na nejakých 15 minút a následne sa do vedenia dostáva nový vyšetrovateľ, ktorého stvárňuje Robert Davi a vďaka ktorému film miestami získava nádych noirovej atmosféry. Ináč je to samozrejme opäť béčko ako vyšité, späť je aj tradičná známa hudba z jednotky, ktorá k Maniac Copovi už sedí tak ako klavírny motív k Halloweenu a oko poteší aj mini úloha Dannyho Treja. Bohužiaľ však na úkor akcie ubudlo hororových momentov a celkovo je film o niečo slabší než prvý diel. ()

Reklama

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Perfektné béčko a dôstojné pokračovanie originálneho Maniac Copa. Robert Davi je proste frajer a celkovo i Maniac Cop sa pochlapil je to o dosť akčnejšie ako originál. Na úvode zamrzí otravné zopakovanie konca jedničky, ale potom sa to slušne rozbehne. Mŕtvych pribúda a pribúda a k tomu hrá slušný soundtrack. Pre mňa je práve táto časť tou najlepšou v celej sérií. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Dvojka je řemeslně rozhodně povedenější než jednička, s lepšími herci, s lepším scénářem a také zábavnější (a většinou chtěně, ne nechtěně jako jednička) - epesní feťák ve večerce, odtažený dopravácký skřet, blondýna s motorovkou, Cordell zastavující běžící řetěz motorovky rukou v jemné rukavičce (s pilou pracuju a tohle opravdu neradím zkoušet), pošahaný vraždící "křižák" ve svaté válce proti striptérkám, Cordell čistící policejní stanici a procházející zavřenými dveřmi, hořící Cordell čistící Sing Sing... Škoda jen, že vskutku znamenité tlamy Roberta Z'dara bylo využito ještě méně než minule. A jedna zajímavost - v bezeslovné pidiroličce mukla v cépézetce se mihne Danny Trejo. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Druhý díl navazuje na jedničku včetně postav, které si ale v příběhu moc nepobydou. Obzvlášť to zamrzí u Bruce Campbella, který zabit tím nejblbější slasherovým způsobem - vrah se za něj "teleportuje" a zabije ho zezadu. Naštěstí místo něj příchází Robert "zjizvená tvář" Davi, který byl počátkem 90. let docela populární. A i ten děj svižně odsýpá, je to spíše akčňák než horor, ale u téhle béčkové série to nevadí. Honičky, vystřílení policejní stanice, zúčtování ve vězení a vše končí výbuchem. Jen škoda, že se Cordell paktoval s jakýmsi sériovým vrahem s vizáží bezdomovce, bez toho by to bylo lepší. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Joe Spinell měl hrát postavu Turkella, ale těsně před natáčením zemřel a nahradil ho Leo Rossi. (henrycruel)
  • Film se natáčel v Los Angeles, New Yorku a New Jersey. (SeanBean)

Reklama

Reklama