Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Množící se důkazy přesvědčují newyorskou policii, že její bývalý příslušník Matt Cordell, proslulý mědvědí silou a hrozivě zjiveným obličejem, stále ještě žije a mstí se všem, kteří jsou zodpovědni za jeho diskreditaci a znetvoření. Poručík Sean McKinney ve spolupráci s policejní psycholožkou Susan Bradyovou vyšetřuje sérii vražd striptérek. Hlavním podezřelým je Cordell. Maniakální policista se však sám dostane na stopu skutečného vraha a v ukradeném policejním autobuse ho dopraví do věznice v Ossiningu, kde před lety došlo k jeho znetvoření. McKinney si uvědomí, že Cordell býval čestným policistou a proto měl být odstraněn... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (77)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak po letech jsem hodnocení zvednul, páč dvojka se mi nakonec líbí více než jednička. Více zábavy, mrtvol i automobilového řádění. Susan řídící auto zvenku nemá chybu stejně jako souboj taxíku s policejním vozem. Vrcholem je samozřejmě ohnivá vendeta, při níž mrazí. Campbell tu má v podstatě cameo, většinu prostoru si zabral R. Davi, který i coby policajt vypadá pořád jako gauner. Ostatně ani Landonová si tu tolik nezahraje, naštěstí ji Christianová zastoupila více než důstojně. Svižný snímek s pěknou kamerou, strašidelnou hudbou, exkurzí po sex clubech a několika známými tvářemi. A zatímco se prsatky svíjejí u tyče, Cordell venku morduje jednu oběť za druhou, než dorazí na střelnici.... ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Druhý díl navazuje na jedničku včetně postav, které si ale v příběhu moc nepobydou. Obzvlášť to zamrzí u Bruce Campbella, který zabit tím nejblbější slasherovým způsobem - vrah se za něj "teleportuje" a zabije ho zezadu. Naštěstí místo něj příchází Robert "zjizvená tvář" Davi, který byl počátkem 90. let docela populární. A i ten děj svižně odsýpá, je to spíše akčňák než horor, ale u téhle béčkové série to nevadí. Honičky, vystřílení policejní stanice, zúčtování ve vězení a vše končí výbuchem. Jen škoda, že se Cordell paktoval s jakýmsi sériovým vrahem s vizáží bezdomovce, bez toho by to bylo lepší. ()

Reklama

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Slabé béčkové pokračovanie znovu uvádza na scénu maniakálneho fízla Matta Cordella aby dokončil to, čo v prvom diely nestihol - očistiť svoje meno a pomstiť sa skorumpovaným policajtom. Hororová atmosféra jedničky opadla a nastupuje akcia a divoké prestrelky. Záver sa zmení na dobrú komédiu, kde sa z Cordella stáva živúca pochodeň a zapaľuje každého koho vidí. Bruce Campbell sa tu objaví len sotva na 20 minút, zato ho smelo nahradzuje charismatický tvrďák v podaní Roberta Daviho. Moc veľká zábava už to ale nie je, chýba totiž atmosféra prvého dielu ktorý ťažil atmosféru z temných ulíc New Yorku. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Packal Lustig pridal nahotinky, konecne aj nejake gore sceny a vylepsil Cordellovu masku, takze uz vyzera celkom cool. Ale jeho konanie rovnako ako cely film prilis nedava zmysel. Je to len chaoticky mix nahodnych scen. Co si uvedomil aj Bruce Campbell a po nevyhnutnom uvodnom cameu radsej hned zdrhol z tejto mizernej serie. Nahradil ho Robert Davi, ktory ale v tomto filme tiez nicim nezaujme. Lustig tentoraz pridal na mnozstve akcnych scen, kedze napinavu atmosferu nedokaze navodit ani na chvilu. A aj ked su o nieco lepsie natocene a velkolepejse ako minule, tak vdaka chaotickemu deju je vysledok o triedu horsi ako jednotka. Zaujal ma len absurdny uvod so zlodejom, ktory mal este skazenejsie zuby ako Matt Cordell. 2/10. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Maloktora seria sa moze pochvalit takto vyrovnanou dvojkou ako Maniac Cop. William Lustig ostal pevne na reziserskej stolicke, tak isto ako v Maniac Cop 1. Strasidelna hororova atmosfera sa nastoli po par minutach filmu, netreba ziadne siahodlhe vysvetlovacky, divak uz z jednicky vie, o co pojde. Vyvrazdovacky su na urovni, prepracovane, z Matta Cordella ide strach a hroza. Mala otazocka : aj Vam prosim vas pripominala Mattova scena na policajnej stanici Terminatora 1? Lebo mne ano. Kvalitny horor, ku ktoremu sa rad vraciam. 67 % ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Film se natáčel v Los Angeles, New Yorku a New Jersey. (SeanBean)

Reklama

Reklama