Reklama

Reklama

Eastwooda poznáváme v roli Earla Stonea, muže, který je ve svých osmdesáti letech zlomený, opuštěný a navíc čelí propadnutí majetku své firmy kvůli neplacení hypotéky. V této situaci je mu nabídnuta příležitost k výdělku – místo řidiče. Brnkačka. Jenže Earl neví, že se právě upsal jako kurýr drogovému Mexickému kartelu. Počíná si dobře — popravdě tak dobře, že zboží, které přepravuje, roste exponenciálně na objemu až vše dospěje do okamžiku, kdy Earl dostává celý kšeft na starosti. Earlovy potíže s nedostatkem peněz jsou tytam, jeho minulost je mu však neúprosně v patách a kartel není jediný, kdo na Earla dohlíží. Tajemný pašerák také poblikává na radaru snaživého agenta DEA Colina Batese (Bradley Cooper). Dávné hříchy na Earla doléhají a není jisté, podaří-li se mu všechny urovnat dříve než bude dostihnut strážci zákona nebo vymahači Kartelu. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (541)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Stařík Clint je pořád macho, i když tady to už musí zdůrazňovat svým vztahem k lehkým holkám, což  působí i lehce odpudivě. Zbytek je ale pořád celkem fajnová staříkovská lehce kriminální road movie ochucená mírně klišovitým rodinným dramatem o nezvedené hlavě rodiny. Ale přesně v týhle poloze je Clint pořád svůj a i při sypání  si popele na hlavu ji má sympaticky vztyčenou. Jinak mile amorální film o pašování drog s atmosférou Forresta Gumpa, a za to si to tu čtvrtou hvězdu zaslouží. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Člověk by čekal, že těžší práce to bude za kamerou a nikoliv před ní, nesmrtelný Clint Eastwood nám ale s dalšími roky ukazuje, že točení filmů je vlastně brnkačka. Samozřejmě přeháním, Clint má u Warnerů neotřesitelnou pozici a může si natočit takřka co chce, zvlášť když i Pašerák vydělal celkem slušné peníze. Tentokráte se definitivně loučí s hereckou kariérou a ačkoliv by si jej asi většina lidí raději pamatovala z předposlední role v Gran Torinu, the Mule je vlastně takový fajn staromilský, lehce zrežírovaný, kousek (který na rozdíl od předchozího 15:17 to Paris se zdržuje jakéhokoliv politického komentáře), jež téměř 90ti letého Clinta ukazuje v trošku jiné poloze než jsme zvyklí, ačkoliv kdyby se pokoušel stále řešit věci jako Drsný Harry, asi by daleko nedošel. 😃 Feel good 7/10 a potěšil dvorní herec Bradley Cooper, toho vždycky vidím rád. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pozerám, že scenár písal ten čo vynikajúce Gran Torino. Síce to nedosahuje kvality zeleného Fordu, ale ta atmosféra filmu je znova skvela aj tu. Moc som od tohoto neočakával, pretože som ani nevedel o čom to vlastne je. Nakoniec ma to príjemne prekvapilo a vtiahlo do deja. Ten Clint je neskutočný aj keď ma pomaly 90tku na krku. Vedľajšie postavy hrajú síce známe xsichty, ale moc nevyniknú, pretože rovnako ako aj v Gran Torine všetky zatieni drsný a stále výborný Clint. 85% - 4* ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(85%) PAŠERÁK je film, který mě trailerem trochu zaujal, ale moc jsem od toho neočekával. No, nakonec jsem se na to vrhl a s klidnou duší můžu říci, že jsem docela překvapený jak se to povedlo. Clint Eastwood má už opravdu pokročilý věk. Ve věku 88 letech zrežírovat a hrát hlavní roli ve filmu, to opravdu klobouk dolů. V některých sekvencích je opravdu už vidět, že je to starý pán, ale k tomuto tématu se to hodilo. Herectví mu pořád jde, stejně tak jako režie. Opravdu velký potlesk pro tohoto člověka, který filmovému průmyslu tolik dal. Na jednu stranu doufám, aby se na to už vykašlal a šel na odpočinek, ale třeba nám ještě takový 1 až 2 filmy nabídne, uvidí se. Takže nyní k Pašerákovi. Příběhem je to dost jednoduché. Není tu nic, co by se muselo násilně přidávat, vše šlape jak hodinky. Roli zvládl opravdu bravurně, tam není co řešit. Děj byl v pohodě, ke konci je tu i pár emocí. Dialogy o které se Eastwood postaral, neměly chybu. Například upřímná konverzace Eastwooda s Cooperem o rodině. Konec mi přišel ale takový trochu urychlený, sice to byla téměř dvouhodinovka, ale já bych ještě takových 20 – 30 minut přidal, trochu víc vylepšil scénář, něco ještě víc zapamatovatelného a hned bych šel do plného počtu hvězd. Krom Clinta mě tu bavil i Bradley Cooper. Zato Michael Pena a Laurence Fishbourne zde byly už navíc, ale svoji roli si odbily. Má to docela i dost nadlehčených scén, o které se Clint postaral. No, jsem rád, že jsem si to dílko pustil. Nedá se tomu moc co vytknout. Ještě jednou velký potlesk pro Clinta Eastwooda! Doufám, že i ostatní již stárnoucí borci půjdou Clintovi příkladem. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Bavilo mě to hlavně kvůli Eastwoodovi, protože to je pořád pašák, ale děj mi sám o sobě zas tak zajímavej nepřišel a to samý platí i o ostatních postavách (včetně Bradleyho Coopera, kterej si svůj celkem nevýraznej part asi musel odehrát z úcty k tvůrci filmu). Třeba Clintovo předchozí Gran Torino mě chytlo o dost víc, ale film je to přesto dobrej, hlavně pokud si chcete užít drsnýho Harryho v jeho asi poslední roli. 70% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (16)

  • Earl Stone (Clint Eastwood) jezdí v luxusním černém pick-upu Lincoln Mark LT. Na státní poznávací značce má pod číslem 92K B4F napsáno „Korean War Veteran“ (česky „korejský válečný veterán“). V průběhu korejské války byl Clint Eastwood v roce 1951 skutečně odveden, prošel základním šestnáctitýdenním výcvikem, ale v bojovém nasazení nebyl, protože na vojenské základně Fort Ord v Kalifornii dělal plaveckého instruktora. Z Fort Ord to není daleko do Carmelu, kde Eastwood v dubnu 1986 vyhrál volby a stal se na dva roky starostou. (Rominator)
  • Přesto, že film není přesnou životopisnou rekonstrukcí, je inspirován pašerákem Leonardem Sharpem (1924–2016), který ve velmi pozdním věku pracoval pro drogový kartel. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno