Reklama

Reklama

Eastwooda poznáváme v roli Earla Stonea, muže, který je ve svých osmdesáti letech zlomený, opuštěný a navíc čelí propadnutí majetku své firmy kvůli neplacení hypotéky. V této situaci je mu nabídnuta příležitost k výdělku – místo řidiče. Brnkačka. Jenže Earl neví, že se právě upsal jako kurýr drogovému Mexickému kartelu. Počíná si dobře — popravdě tak dobře, že zboží, které přepravuje, roste exponenciálně na objemu až vše dospěje do okamžiku, kdy Earl dostává celý kšeft na starosti. Earlovy potíže s nedostatkem peněz jsou tytam, jeho minulost je mu však neúprosně v patách a kartel není jediný, kdo na Earla dohlíží. Tajemný pašerák také poblikává na radaru snaživého agenta DEA Colina Batese (Bradley Cooper). Dávné hříchy na Earla doléhají a není jisté, podaří-li se mu všechny urovnat dříve než bude dostihnut strážci zákona nebo vymahači Kartelu. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (540)

Indiana 

všechny recenze uživatele

Bavilo mě to hlavně kvůli Eastwoodovi, protože to je pořád pašák, ale děj mi sám o sobě zas tak zajímavej nepřišel a to samý platí i o ostatních postavách (včetně Bradleyho Coopera, kterej si svůj celkem nevýraznej part asi musel odehrát z úcty k tvůrci filmu). Třeba Clintovo předchozí Gran Torino mě chytlo o dost víc, ale film je to přesto dobrej, hlavně pokud si chcete užít drsnýho Harryho v jeho asi poslední roli. 70% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pomalé vyprávění je Clintovi Eastwoodovi vlastní a ani si nemyslím, že čím je starší, tím je to vyprávění zdlouhavější. Pašerák je atmosférou hodně podobný Gran Torinu a tam byl Clint přeci jenom o deset let mladší. Jedinou nevýhodou filmu je ale fakt, že tím pomalým vyprávěním ani po půl hodině nemáte dojem, že by film vládnul nějakým důmyslným příběhem. Na Clinta ale i tak koukáte s chutí a sledujete každý jeho závoz, který napříč Amerikou zařídí. To, že je naivní až běda, berete s rezervou. Přeci jenom to totiž má jistý náboj a ten klid a jistota v jeho duši je až neuvěřitelná. Divákovi se pak ani nechce věřit, že Clintovi je tady skoro devadesát, když se prohání nekonečnými silnicemi v americkém jeepu. To se někdo má… ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

» Penzisti nielen na Slovensku sú donútení si ešte privyrábať, aby sa ich finančná situácia zlepšila « 『 Takmer 90. ročný americký, rasistický dôchodca Earl Stone má taktiež asi extrémne nízky dôchodok, lebo dostane ponuku na pravidelnú brigádu, ktorú neodmietne 』Je to práca na krátky úväzok. Vodičský preukaz vlastní. Čochvíľa vymení staré za nové, hovorím o aute. Bude sa mu dariť. „V peniazoch môže doslova plávať” ... _Má to háčik ? Kde je pes zakopaný ? Samozrejme, že áno ! Zaplietol sa totiž s mexickým drogovým kartelom, ktorému preváža „ťažké drogy,” a tým pádom inkasuje štedré finančné odmeny, ale i napriek tomu jeho vzťahy v rodine sú na bode mrazu, sú úmrtvené ! Onedlho mu taktiež začne stúpať na päty húževnatý agent DEA - Colin Bates, či aj samotná kriminálna organizácia ho chce odstrániť, lebo sa na čas odmlčal, a to len preto, aby bol so svojou smrteľne chorou manželkou. Dianne Wiest mi bola sympatická už v Nožnicovorukom Edwardovi. Ani s ňou si väčšinou nerozumel, ba ani so svojou dcérou a vnučkou. Prečo ? Lebo nikdy nebol tam, kde ho potrebovali... _ Je vôbec obdivuhodné, že v tak pokročilom, vysokom veku ešte “Dirty Harry” nakrúca zároveň pred kamerou i za kamerou. No, musím ho pochváliť, ale nie vychváliť, to by muselo byť trochu vyššie celkové hodnotenie ! FILM : Dá sa povedať, že si ho kradne pre seba a ostatné vedľajšie postavy sú tu iba do počtu. Ide s-ó-l-o, a vážne to stojí za to ! A na záver ešte jedna zaujímavosť. Filmová dcéra Iris je skutočná dcéra Alison Eastwood. PS : Technické zložky ma extra neoslovili. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nemám ani tu nejmenší chuť tomuhle filmu něco vyčítat anebo na něm hledat něco, co mu chybí. Už po traileru jsem na Clinta myslel víc než na svoji holku, teď po filmu skoro myslím na rozchod. Velkou radost mám i z toho, že mě pomalu začíná bavit Bradley Cooper. Je dobře, že když jim nevyšla spolupráce u Zrození hvězdy, sešli se oba tady. Není to nejsilnější Eastwoodův biják, ale je řízenej tak jistou a pevnou rukou, že i takovej cucák jako já by mohl závidět. A taky že závidím; chtěl bych mít jednou tolik co říct, jako Clint. (Vancouver, Kanada) ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco vyčpělejšího a vida, zmýlil se. Další srdečná eastwoodovka, kde pořád mega charismatický “abuelito” vysekl slušný pašerácký drama, kam vtěsnal jak pěkný poselství o váze rodiny a spravování vztahů, tak spoustu srandy z interakce s krimi mexíky, písniček za volantem, amerických dálnic a krajin, nekorektních vtípků, hudrování do mobilů a internetů. Jeden z nejmilejších filmů, který letos uvidím - díky Clinte. ♪♫ ()

Galerie (17)

Zajímavosti (16)

  • Celosvětová premiéra proběhla 10. prosince 2018 v Los Angeles. (ČSFD)
  • Film s rozpočtem 50 milionů amerických dolarů debutoval v USA a Kanadě na druhém místě žebříčku s tržbami 17,5 milionů dolarů. A protože Clintova cílovka chodí do kina pozvolna a ne nutně o prvním víkendu, po pětačtyřiceti dnech promítání tržby překročily hranici 100 milionů dolarů. Je to v jeho půl století trvající kariéře režiséra teprve pátý kousek, kterému se to povedlo. (Petr.Kocfeld)

Reklama

Reklama