Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kefallénie je krásný řecký ostrov, kde lidé ctí tradice a váží si života. Píše se však rok 1940 a dokonce i sem se blíží krutá druhá světová válka. A dorazí krátce poté, kdy se Pelagia, dcera místního lékaře, i přes jeho námitky zasnoubí s mladým rybářem, který se záhy přihlásí do armády. V dubnu 1940 vstoupí do městečka Argostoli italská armáda, která si vybuduje tábor na mořském břehu. Doktor Jannis odmítne Correlliho ubytovat ve svém domě, nakonec však ustoupí pod podmínkou, že za jeho ubytování bude dostávat lékařský materiál. Correlli, který bydlí v pokoji Pelagie, se pokouší s dívkou sblížit, ta ho však odmítá. Poprvé dívka na nepřátelství zapomene, když jí Correlli zahraje na mandolínu. Nedokáže však pochopit, jak může hrát a zpívat, když jinde umírají lidé. Correllli se jí snaží vysvětlit, že i ve válce mají lidé právo na malé radosti a vyzná jí lásku. Zpočátku nevraživě přijímaní italští vojáci si po čase získají Řeky svými koncerty na náměstí a dokonce i nevraživost Pelagie ke Correllimu se pomalu a nenápadně mění v lásku. Do téměř idylického období zasáhne Mussoliniho porážka. (TV Nova)

(více)

Recenze (203)

zeromen 

všechny recenze uživatele

I ve válce zmítaném ráji je místo pro vznik lásky dvou rozdílných lidí. Výborní herci, hlavně Nicolas Cage nemá chybu. A hlavně na nádhernou panenskou přírodu Řecka se dá dívat hodiny. ()

Peabody 

všechny recenze uživatele

Cage do romkom? to je opravdu omyl. A s penelope Cruz nevytvořili dvojici. Okolo je vše tak krásné až oči přecházejí a věřit se tomu ... nedá. ()

Chicharron 

všechny recenze uživatele

Řikejte si co chcete, ale tohle je pravděpodobně nejlepší film s Nicolasem Cagem. Dobrej námět, skvělé lokace, sexy Penelope Cruz a ve finále solidní přestřeka. Nechápu, co se pak zvrtlo v jeho kariéře, že přešel od hraní v takových peckách k hraní ve filmech podřadných kvalit. Hodnotím vysoko, protože normálně filmy s Cagem nevyhledávám a nesnáším ho, ale v tohle filmu mi nijak nevadil a role Italského vojenského nemehla, které bere okupaci řeckého ostrova jako jednu velkou párty, mu sedla na výbornou. ()

MAKITA 

všechny recenze uživatele

Krásné prostředí řeckého ostrova, sem tam vtipné hlášky, ale jinak takovej standart s lehce vytušitelným dějem dopředu..takže 60 % a to kvůli N. Cageovi ()

kafejo 

všechny recenze uživatele

Trochu mě mrzí některé, jak už bylo níže řečeno, prznění předlohy, hlavně co se týče konce, který mě trochu zklamal svou zjednodušeností. Ale celkový zázitek z filmu dobrý. 75% ()

Mrs.Christie 

všechny recenze uživatele

Film je opravdu pastva pro oči. Kefallonii jsem navštívila a podívala se i do míst, kde se natáčel film (doporučuji pro letní dovolenou). Prostě nádhera, to horké řecké slunce sálá i z filmu. Irini Papas jako Drosoula báječná. Jen je škoda, že se tvůrci nedrželi knihy a udělali z toho jednoduchou americkou romantickou podívanou. V knize jsou rozvíjeny i osudy ostatních postav a ty nejsou rozhodně méně zajímavé než Pelagiin a Antoniův. A konec? Přečtěte si knihu a budete hódně překvapeni. Ba ne, přečtěte si ji hlavně kvůli tomu, že je skvělá, i když Kefallóňané ji moc v lásce nemají ;) ()

karambwa 

všechny recenze uživatele

Film který mě zaujal jak svojí tématikou tak hereckým obsazením. Krásně a vtipně zahráno v období kde by se humor jen hledal, ale tady je ho spousta. Je to romanticky film který Vás chytne za srdce a až skončí, budete na něj vzpomínat se slovy naoříklad ,,Jděte doprdele" . Rozhodně stojí za zkousknutí už nejen proto, že je tam mladinká Penelope Cuz :-) ()

frannyberry 

všechny recenze uživatele

Prosím, přečtěte si tu knihu. Film s ní nemá nic společného a je nudný a nezáživný. Nechápu, že režisér v tomto případě nedokázal vést vynikajicí, nebo alespoň obstojné herce k nějakému výsledku. Navíc "happy end", který je jako pěst na oko. ()

MayB2 

všechny recenze uživatele

To mohlo bejt tak krásný drama! Když pominu spoustu postav, na které se prostě vykašlali, tak to zromantičtění nejhůř odnesl Mandras – vždycky si představuju, jak by Christian Bale krásně zahrál tu proměnu na absolutního padoucha! Corelli a Pelagia jsou unylí, kde je nějaký jižní temperament? Jediný, kdo jakž takž odpovídá předloze je starý doktor Janis (a ještě ho nenechaj umřít). A vůbec – on někdo zakázal filmy, co nekončí happy endem? ()

napomelon 

všechny recenze uživatele

A je to tu znovu. Filmové znásilnění knižní předlohy, aby z toho byla další slaďárna. Nemám nijak v oblibě ani jednoho z hlavních hrdinů, takže už tady padla kosa na kámen, ale toto je ryze subjektivní poznámka. Každopádně v originálu, se Corelli vrátil ke své milované až v době, kdy nadcházel podzim jejich života. Rozhodně žádný happyend v rozkvětu mladosti a příslibu dlouhého a láskyplného života, právě naopak. Vrátil se k ní sice po roce od posledního setkání, ale z dálky ji viděl, jak v náručí chová dítě. Myslel si, že je tedy šťastně vdaná, ve skutečnosti jen komusi hlídala dítě. Když se pak tedy po letech setkali, pěkně mu to Pelagia vytmavila, proč ji nechal samotnou a víc se už neukázal. Taková pěkná hádka, kde se oba špičkovali.. No holt, chápu, že do takové nadsázky se tvůrcům jít nechtělo, protože happyend je zkrátka jistota, každopádně knihu doporučuju, film z principu už vidět nechci. ()

skockalanova 

všechny recenze uživatele

Jeden z mojich najsilnejsich literarnych zazitkov bola rovnomenna kniha. Jeden z najslabsich filmovych zazitkov bol tento film. Ciste zufale NIC. Som taka sklamana, ze to ani nebudem rozmienat na drobne. ()

DavidAAAA 

všechny recenze uživatele

Skvělý námět, úchvatné prostředí, sympatičtí herci podávající solidní výkon. Normálně by tohle všechno bylo za pět hvězdiček, ale něco mi na tomhle filmu vadí. Hodně vadí. A netuším, co. Nemůžu než souhlasit s množstvím ostatních recenzí, tenhle film, kdyby byl dobře natočenej, měl na víc, na mnohem mnohem víc. Teď je to jen taková plochá válečná romantika bez šťávy a náboje. ()

1990Jirik 

všechny recenze uživatele

Jezisi jo! Na 121 minut jsme se ocitl v love story ve kterem jsem ztratil svoje prirozeni a vzplanul jsem pro modrozelene oci neodolatelneho kapitana... Ne ted vazne pritelkyne mi nahodila alternativni program na ct2 a me se tento fil velmi libil nevim vlastne ani cim.. Skratka romanticko valecne drama s dobrym koncem ktere ve me nejakou stopu nechalo a rad se podivam znovu nehlede na to ze to bylo venovano jinak zcela zbabele italske armade takze zame super odechova podivana a valka trpsku jinak:-) ()

Honey007 

všechny recenze uživatele

Občas si člověk musí počkat na tu správnou chvíli na shlédnutí filmu. Já si na Mandolínu kapitána Corelliho počkala 14 let a možná i proto jsem k němu shovívavější. Netradiční valéčná romantika prostě udeřila v tu pravou chvíli :) Ačkoliv mi Nicolas Cage do romantického filmu přiliš nesedí, je celkově film přehlídkou hereckých hvězd a výkonů. Penelope je bezelstně krásná a uvěřitelná, Christian Bale jako negramotný zarostlý (a urostlý ;)) Řek urputně reálný a Penelopin filmový otec prozíravě pragmatický. Milostný trojúhelník se na pozadí válečné okupace rozehrává velmi pomalu, ale o to silněji udeří v závěru. A závěrečný happyend prostě k romanickým filmům patří a tak to má být :) Jasných 80% ()

aneta105 

všechny recenze uživatele

Válka z jiného úhlu pohledu a ze země, kde se tak moc neodehrávala, s hlavní rolí Penelopé Cruz a Nicolas Cage, s mnoha zbytečnými scénami a koncem, jenž za moc nestál. Takhle, řečeno v kostce, hodnotím tento film. Nejsem odvařená s tohoto žánru doplněným romantikou a dramatem... a tak musím dát 40%. ()

andy60 

všechny recenze uživatele

Válka tady vypadá zprvu jako dokonalá idylka - víno, lehké děvy, tanec, mejdany na pláži. Ke konci filmu se to však otočí a na povrch vyplave ta "odvrácená" tvář války. Myslím, že válka je zde jen taková kulisa, že v popředí tady stojí romantika - vztah mezi italským důstojníkem a místní dívkou. Ne, že by mě ten románek strhl, ale pokoukání to bylo vesměs příjemné. ()

Související novinky

Michell, Roger Michell

Michell, Roger Michell

19.07.2006

Zatímco miliony fanoušků nepřemožitelného agenta britské tajné služby s kódovým označením 007 čekají na debut Daniela Craiga v roli Jamese Bonda, který se světu představí v listopadu, producenti nové… (více)

Reklama

Reklama