Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Londýnského dramatika Williama Shakespearea sužují pochyby o sobě samém a ochromuje ho tvůrčí krize, kvůli které má obrovské zpoždění s divadelní hrou, kterou přislíbil majiteli divadla. Jeho známý mu poradí, že lékem by mohla být láska. Nachází ji ve chvíli, když se nečekaně setká s půvabnou Lady Violou, která tolik miluje divadlo, že se vydává za muže, aby si mohla zahrát. Mezi Violou a Williamem to okamžitě zajiskří a je to láska na první pohled. Willa zachvátí vlna inspirace a začne horečně pracovat na své hře. Rozhodl se napsat největší milostný příběh Romeo a Julie! Hra má obrovský úspěch. Milenci se ale musí rozejít, neboť Viola je proti své vůli provdána a Will je už dávno ženatý. Willova velká láska odjíždí kamsi za moře a on začíná psát Večer tříkrálový, jehož hlavní hrdinka se jmenuje Viola. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (473)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Nádherná romantika přesně podle mého gusta. Vtipných i dojemných momentů je spousta, mezi hlavní dvojicí to jiskří a to všechno na pozadí vzniku největší romance všech dob, která je výborně začleněna do děje. Gwyneth je naprosto neodolatelná jak jako Viola, tak jako Thomas Kent. Oscara si určitě zasloužila. Prostě nádhera a vedle Lásky nebeské jasně nejlepší a nejsilnější romantická komedie co jsem kdy viděl. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších romantických filmů - 100 Greatest Romance Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Velkolepě pojatý mix filmu a divadla v docela vtipném a ke konci i dojímavém snímku. Příběh o lásce mladého Shakespeara jako inspirace pro napsání Romea a Julie. Jen ten rozjezd byl trochu utahaný, avšak závěr byl strhující. Trailer: http://www.csfd.cz/film/6327-zamilovany-shakespeare-shakespeare-in-love/videa/ ()

Reklama

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Když na mě příjde divadelně- Shakespearovská nálada, prohrabu se svou videoskříní a najdu tento film. Je úžasný, o hledání inspirace, pravé lásky a o lásce k divadlu, která je silnější než konvence společnosti. Musím říct, že mě při tomhle filmu často mrazí, hlavně když se reálné scény Willa a Violy prolínají s nácvikem divadla, a když jejich příběh mění obsah hry od plánované komedie k nejslavnější tragédii všech dob. Konec dojme, i tím, že se nesnaží dojmout a není zničený(zakulacen) happy endem. Z technické stránky mě vždy nejvíc zaujala hudba, té toho Oscara přeju ze všeho nejvíc, je naprosto úžasná. Ben Affleck umí hrát, na jeho Mercucia jsem se těšila záběr od záběru více, Joseph Fiennes podává především v závěrečné hře vynikající výkon a Gwyneth si roli Thomase-Violy-Julie užívá. Colin Firth s kamenem v kuchu jako Wessex je kouzelně odporný... Jen netuším, za co Judi Dench slízla toho Oscara, na plátně byla všehovšudy deset minut... Moje jednoznačně nejmilovanější "komedie". ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Dopadne to dobře." - "Jak to?" - "Nevím. Je to záhada." Romantický příběh o vzniku romantického příběhu (toho nejslavnějšího) a cesty za jeho premiérou, jež je zároveň derniérou milostného vztahu, který ho inspiroval. Okouzlující vyznání lásky k Shakespearově dílu, divadlu i příběhům o lásce. Scénář si důvtipně pohrává s motivy ze Shakespearových her (čím větší o nich máte přehled, tím víc si film užijete) a dobovými reáliemi a přivádí na scénu celý zástup skvěle načrtnutých, obsazených a zahraných figur a figurek, obzvlášť královnu, Henslowa a pana Fennymana, který má výborný dramatický oblouk. Zkrátka jedna z nejlepších romantických komedií vůbec. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// +chytlavá atmosféra a příjemná hudba, sledujeme vznik Shakespearova největšího díla, některé scény mě opravdu dokázaly vtáhnout, taky zaujala hlavní herecká dvojice -už o něco méně se mi líbila výprava, ze zaátku to mělo slabší rozjezd/// U takovýchto filmů se opravdu bojím toho jestli mě dokáží zaujmout. Obvzláště, když mají takový námět. Tentokrát se to ovšem povedlo. Po mírných rozpacích jsem do děje vklouznul jako malina a film si celkem užíval. Příjemně jsem se bavil a občas jsem se i dobře zasmál. Komedie to sice není, ale hraje to často v odlehčeném stylu. No a potom samotný příběh je dojemný, krásně romantický s příjemnou dvojicí, které to spolu dost sluší. Takhle to mohlo skutečně být./// Celkem 75%/// ()

Galerie (46)

Zajímavosti (37)

  • Gwyneth Paltrow (Viola) videla scenár k filmu v roku 1997 v kancelárii svoje kamarátky Winony Ryder. Opýtala sa jej, či si ho môže prečítať. Paltrow potom dostala rolu bez toho, aby Ryder vôbec povedala o tom, že sa na ňu ide hlásiť. (Astonko)
  • Tom Stoppard pridal do scenára niekoľko postáv, vrátane Christophera Marlowa. Niektoré jeho dodatky, napríklad postava Johna Webstera, boli spracované s opatrnosťou kvôli obave, že odkazy budú príliš nejasné. (WalterIK7)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Které klasiky by dnes vyhrály Oscara?

Které klasiky by dnes vyhrály Oscara?

13.08.2015

Jak určitě víte, americká Akademie filmového umění a věd pravidelně "vyrábí" nejlepší film roku. Časopis The Hollywood Reporter zaujatě sleduje každé oscarové klání, sem tam se ale také ohlédne do… (více)

FBI bude chrániť Diane Lane

FBI bude chrániť Diane Lane

31.08.2005

John Madden, režisér Zamilovaného Shakespearea, nakrúti krimi drámu KILLSHOT podľa literárnej predlohy Elmora Leonarda, ktorú adaptoval Hossein Amini (Krídla vášne). Pôjde o príbeh realitnej agentky … (více)

Reklama

Reklama