Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film studia Disney Expedice: Džungle, inspirovaný slavnou atrakcí v zábavním parku Disneyland, je dobrodružnou výpravou do amazonské džungle, ve které se představí Dwayne Johnson jako charismatický kapitán lodi a Emily Blunt jako odvážná průzkumnice na své misi. (Falcon)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (436)

HAL 

všechny recenze uživatele

Problémy s gradací a rozvíjením příběhu má Jungle Cruise nemalé, ale pořád platí že od prvních Pirátů tu nebyl film který by tak věrně replikoval jejich uvolněnou atmosféru exotického dobrodružství se sympatickými hrdiny a lehce fantasy settingem. Dokonce i pokračování Pirátů jsou ve svém epičtějším záběru odkazu jedničky o dost vzdálenější. Potěší obsazení sympatické Emily Blunt místo nějaké mladé herečky (Emily je víc než dvakrát starší než tehdy v Pirátech byla Keira), nepotěší docela hnusné triky. Bavil jsem se slušně. 7/10 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Niekde na pol ceste medzi všetkým. Humor funguje 50/50. Hlavná zápletka je zaujímavá a odkazuje na staré dobrodružné filmy o expedíciách. Preto je myslím na mieste aj prirovnanie k Sommersovej Múmií a Verbinskeho Pirátom. Niektoré veci si z nich totiž veľmi očividne kradne. Lenže filmu chýba vízia. Každý dejový zvrat ( akokoľvek prekvapivý a dôležitý pre vývoj postáv alebo príbehu) je podaný rýchlo a bez potrebných emócií. Jedná sa tak o povrchné plávanie vo vodách žánru, kde očividne nikto zo zúčastnených nemá chuť sa skutočne ponoriť. A keď to už tak spraví, divák musí žasnúť ako čisto modrá voda je v hnedej Amazonke. A myslím že tá konkrétna scéna ponorenia slúži ako perfektná metafora celého filmu. Je tam veľa digitálu. Málo skutočnej túžby vypovedať dobrodružný príbeh. Ako jednohubka to funguje. Aj kvôli roztomilej Emily Blunt. Ale Johnson má svoje herecké limity. A takéto postavy mu skrátka neverím. Vyzerá to tak, že Disney prestáva vedieť, ako sa robí správny príbeh. Kedysi ich tvorba chytala za srdce, teraz sa z nej skôr mi diváci, chytáme za hlavu. ()

Reklama

Nevka 

všechny recenze uživatele

Když jdete do kina, tak prostě musíte počítat s tím, že se celé dvě hodiny budete topit ve velkém množství zbytečného CGI, které se bez problémů dalo nahradit reálnými lokacemi. Někdo by sice mohl argumentovat tím, že ten digitál je potřeba proto, aby na velkém plátně vynikly monumentální akční scény, ale já bych nesouhlasil. Už Indiana Jones svého času dokázal, že většinu smysluplných věcí je možné natočit atraktivně za pomoci praktických efektů (i když Křišťálová lebka CGI využívala zbytečně taky). Člověk ještě vnitřně pochopí, že ponorka na Amazonce je dostatečně bizarní na to, aby se na ni nějaké to CGI použilo, ale proč někdo vytváří náhodné digitální žáby skákající po leknínech, to mi prostě hlava nebere. Pokud však něco v Expedici opravdu funguje, pak jsou to charaktery hlavních postav. Dwaynův Frank je sice už na první pohled absolutně přestřelený, ale i přesto výborně pracuje s absurdním humorem. Zdatně mu sekunduje Emily Blunt, která je opět ve formě a skvěle pomáhá k budování přirozené chemie mezi oběma hlavními postavami. A je to právě toto duo, které drží film nad vodou i ve chvílích, kdy si scénář vymýšlí nejrůznější šílenosti v podobě ponorek brázdících vlny Amazonky. Příběh se tak daří v rámci základních mantinelů držet v rozumných mezích zábavného dobrodružství, které bez větších problémů zabaví celou rodinu. Místy potkáte několik zajímavých nápadů a občas máte dokonce štěstí, že na vás dýchne jemný nádech Mumie, Pirátů z Karibiku nebo Indyho. Problémem však zůstává fakt, že je to většinou jen díky soundtracku, který laškuje s hravostí disneyovek a epičností dobrodružných velkofilmů. Většinou se tak hraje pouze na efekt a na smích. Hlavní záporák (který „světe div se" není Edgar Ramírez) má sice místy překvapivě drsné scény, kdy jde přes mrtvoly a budí respekt, jenže po velkou část filmu se jen pitvoří a spoléhá na „haha" efekt. Ve finále tak na vás nejvíce dolehne fakt, že Disney šlo pochopitelně cestou nejmenšího odporu. Není to sice film, který byste nutně museli vidět v kině, ale pokud se vám někdy naskytne příležitost, jako zábavná oddechovka je naprosto ideální. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Jungle Cruise" je ďalším filmom, ktorého sme sa mali možnosť dočkať až o rok neskôr, než bolo pôvodne plánované. Nemôžem povedať, že by som zrovna od tohto filmu meal nejaké vysoké očakávania, no je pravda, že som bol na celkový výsledok zvedavý. Vyzeralo to na celkom solídnu rodinnú akčnú komédiu, ktorej hlavnými ťahúnmi budú Dwayne Johnson a Emily Blutnt. A je pravda, že vďaka nim je tento film celkom slušná zábava. Fungujú individuálne, spolu im to tiež celkom slušne ladí a na film sa dá celkom dobre pozerať. Nemôžem povedať, že by tento digitálny svet vyzeral úchvatne, no na druhú stranu si myslím, že tie triky sú spracované celkom presvedčivo a nič ma pri sledovaní nejako výraznejšie nerušilo. Plus musím povedať, že aj dizajny jednotlivých prekliatych dobrodruhov sú celkom dobré. Vyzerá to určite lepšie ako keď som pozeral "Pirates Of The Caribbean: Dead Men Tell No Talesalebo "Pan". Takže vo výsledku ide podľa mňa o celkom slušne spracovanú rodinnú dobrodružnú komédiu, ktorú asi väčšina divákov ocení. Je to vynikajúci film? Nie. Ale je dostatočne dobrý na to, aby som povedal, že stálo za to ho vidieť. Hodnotenie: B+ ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Z filmu je hodně cítit všudypřítomná atmosféra a inspirace Piráty z Karibiku (kletba, poklad, exteriéry) a Mumií (cílevědomá ženská vědkyně v hlavní roli), což však není na škodu, jelikož si Expedice: Džungle vzala ty lepší aspekty od svých předchůdců a zároveň nechce být pouze kopií, nýbrž se snaží mít i nějakou tu přidanou hodnotu, byť možná nepatrnou. Ústřední dvojice Blunt-Johnson měla mezi zvláštní chemii tkvící v protikladu křehkost-bytelnost; Jack Whitehall byl zpočátku trochu otravný, ale nakonec vcelku sympatický a Jesse Plemons zandal roli císařského vnuka bravurně, s jemně sociopatickým klidem. Trojice prokletých dobyvatelů byla spíše do počtu a možná až příliš umělá, na druhou stranu jsem ale uvítal postavu mile "sídžíájkové" Proximy. I když člověk tuší, jak to celé dopadne, připravili si scenáristi nějaký ten slušný zvrat a zároveň přidali do scénáře i nejednu upřímně humornou scénku či narážku. Svižné, přiměřeně napínavé a přijatelně humorné dobrodružství. P.S. Plusový bod za instrumentální verzi Nothing Else Matters! ()

Galerie (53)

Zajímavosti (17)

Související novinky

Emily Blunt jako první skutečná detektivka

Emily Blunt jako první skutečná detektivka

19.10.2023

Režisér Jaume Collet-Serra (Mělčiny, Black Adam) si již poněkolikáté zopákne spolupráci s produkční společností Seven Bucks Dwaynea Johnsona a pro studio MGM nyní natočí snímek Kate Warne. Hlavní… (více)

Sebevražedný oddíl diváky do kin nezlákal

Sebevražedný oddíl diváky do kin nezlákal

09.08.2021

Studio Warner Bros. má možná jeden z nejchválenějších komiksových blockbusterů za poslední roky, jenže v kinech se novému Sebevražednému oddílu vůbec nezadařilo. Snímek režiséra Jamese Gunna (Strážci… (více)

Dwayne Johnson ve vánoční komedii

Dwayne Johnson ve vánoční komedii

01.07.2021

Herec Dwayne Johnson je dnes možná považován za akční superstar, čas od času se ale nebojí i trochu odvázat a natočit jednoduchou dětskou komedii typu Víla Zuběnka. A jeho nejnovější snímek od… (více)

Disney ruší letní sezónu

Disney ruší letní sezónu

04.04.2020

Další týden za námi a situace ve světě se nijak zásadně nemění. Naopak, s blížící se letní sezónou čím dál více lidem dochází, že se kina jen tak otevírat nebudou, a i poté to bude velmi pomalý… (více)

Reklama

Reklama