Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film studia Disney Expedice: Džungle, inspirovaný slavnou atrakcí v zábavním parku Disneyland, je dobrodružnou výpravou do amazonské džungle, ve které se představí Dwayne Johnson jako charismatický kapitán lodi a Emily Blunt jako odvážná průzkumnice na své misi. (Falcon)

Videa (7)

Trailer 7

Recenze (436)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Za mě příjemná dobrodružná podívaná. Mám rád tento typ filmů, které v poslední době už tolik nevídáme, a tak bylo fajn se vidat společně s Dwaynem Johnsonem a Emily Blunt na dobrodružnou výpravu. Příběh je dobře vymyšlen, je to nový originální příběh, žádné kopírování, takže to cením. Musím pochválit též soundtrack, který film skvěle doplňoval. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Míříme na území lidojedů. Turisty mají rádi. Úplně je žerou." Je mi jedno, že Frankův humor je trapnej, že se tvrdohlavá Lily chová jak idiot, že princ Joachim fyzikálně nevěrohodně řádí se svou ponorkou po Amazonce i že tam poskakujou digitální žáby. Já jsem se totiž bavil. Prostě jsem potřeboval vypnout zbytky mozkový činnosti a zasmát se. To se podařilo. Kdybych čekal něco víc, tak tady bude nasranej komentář o předražený kravině, ve který včely bonzujou souřadnice a hlavní hrdina znovu a znovu umírá. Jenže na první dobrou zvítězila zábava. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Od třetích Pirátů z Karibiku tady tak příjemné dobrodružství asi nebylo.  A právě s Piráty je podle mě nejférovější Expedici: Džungle srovnávat, protože jakákoliv další podobnost s Mumií, Indianou Jonesem, Africkou královnou atd., to jsou spíš taková pomrknutí, zatímco Piráti jsou pokrevní příbuzenstvo. Vznikli také ze zábavní atrakce, ale na rozdíl od Expedice: Džungle ji tolik nepřipomínali, neb tahle plavba je úplně něco jiného. Jde opravdu hlavně o zábavnou jízdu po řece od jednoho zážitku k druhému, při níž je nač se dívat a od které neočekáváte žádné velké drama. Dwayne Johnson mě potěšil tím, že na sebe nijak zvlášť nestrhává pozornost a s Emily Blunt jim to pěkně jde, režijně je myslím všechno v naprostém pořádku (samozřejmě Collet-Serra není žádný Verbinski, ale to nikdo) a scénář myslí na všechny věkové kategorie a snaží se neumlátit diváka vtipy, akcí ani překvapováním (třeba jednou, v upoutávkách umně skrytou podzápletkou, která je ale z Pirátů v Karibiku vyloženě obšlehnutá). Vše pěkně dávkuje. Samostatnou větu si zaslouží parádní hudba Jamese Newtona Howarda, která se opravdu dobře poslouchá, a jít z kina zase jednou s nakažlivou melodií hrající v hlavě, to byla radost. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[37%] Štěstí, že jsem na toto nešel do kina. Tyhle dobrodružné filmy s Rockem nemám rád. On se prostě hodí do akčních filmů a ne do těhle blbostí. Rozhodně tím nechci říci, že nemám rád dobrodružné filmy. Ani nevím k čemu bych měl tento film porovnat. Vzdáleně to připomíná mix filmových sérií Indiana Jones, Mumie a Piráty z karibiku - ale opravdu jen na okraj. Ještě tak z úvodu si to drží docela obstojnou úroveň. Jenže k čemu to je, když mě zde postavy absolutně nebavily. Rock, jak už jsem psal se zde nehodí, takže mě nebral a ani Emily Blunt to zrovna moc nevytrhla, ale ta se aspoň snažila. První půlka ušla, technická stránka filmu je docela dobrá, scény jsou pěkně natočené. Ty se zvířaty jsou samozřejmě digi (u některých to bije až do očí), ale co už. Takže nějaké to pouto mezi postavami zde nenajdeme. A v tom případě ta cca druhá půle filmu mě už vůbec nebavila, tam jsem nudou málem umíral. Pak nějaká ta akční sekvence v závěr. 20 minutách a tím to hasne. Příběh zde snad ani není, nezaujal mě, nebavil. Nechci to posílat úplně ke dnu, holt tyhle typy filmů mě v dnešní době nebaví. Takže až na režijně zdařilou stránku snímku tu není nic, co by mi utkvělo v paměti. Bída. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Alkohol môže zostať.“ Čisté 4* si to určite nezaslúži, ale musím prižmúriť oko, pretože to pokojne mohlo dopadnúť ako Liga výnimočných. Po výtvarnej stránke je to krása (džungľa, jaskyne, dediny v pralese, mesto s prístavom, veľkolepý Londýn), kasting je skvelý (málokedy sa stane, že herci sú takí výborní, že parádne odohrajú príšerne napísané úlohy, viď. Jesse Plemons a Jack Whitehall), po trikovej stránke to vonkoncom nie je zlé (skvelý nápad, že Aguirreho družina pozostáva z džungle, keď uvidíte, pochopíte). Humor je prvoplánový, ale vďaka správnemu načasovaniu skúsených, profesionálnych hercov, strihu a režisérovi, funguje. Dialógy sú fajn. To, čo mohlo skončiť ako nová Liga výnimočných, je napokon sľubný mix MúmiePirátov Karibiku. Palec hore za skvelý origin The Rockovej postavy, jeho lásku k slovným hračkám a za Nothing Else Matters. Strih je miestami divný (partia okolo Aguirreho strávi na plátne tak málo času, až by som hovoril o väčšom camee). Medzi The Rockom a Emily Blunt to síce iskrí, ale len do chvíle, kým sa ich scenáristi nasilu nepokúsia dať dokopy ako zaláskovaný pár. Tomu som absolútne neveril a určite by bolo sympatickejšie, ak by sa toto zbytočne nehrotilo a proste aby zostali kamarátmi. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (17)

  • Když Frank (Dwayne Johnson) bojuje s únosci v přístavu, v jedné scéně jim spálí ruce o hořák a sobě o rozpálenou pánev. Ta se ale pod jeho rukou prohne, protože je gumová. (LaserJet)
  • Nejmladší syn císaře Viléma II. se skutečně jmenoval Joachim. (Untentrauer)

Související novinky

Emily Blunt jako první skutečná detektivka

Emily Blunt jako první skutečná detektivka

19.10.2023

Režisér Jaume Collet-Serra (Mělčiny, Black Adam) si již poněkolikáté zopákne spolupráci s produkční společností Seven Bucks Dwaynea Johnsona a pro studio MGM nyní natočí snímek Kate Warne. Hlavní… (více)

Sebevražedný oddíl diváky do kin nezlákal

Sebevražedný oddíl diváky do kin nezlákal

09.08.2021

Studio Warner Bros. má možná jeden z nejchválenějších komiksových blockbusterů za poslední roky, jenže v kinech se novému Sebevražednému oddílu vůbec nezadařilo. Snímek režiséra Jamese Gunna (Strážci… (více)

Dwayne Johnson ve vánoční komedii

Dwayne Johnson ve vánoční komedii

01.07.2021

Herec Dwayne Johnson je dnes možná považován za akční superstar, čas od času se ale nebojí i trochu odvázat a natočit jednoduchou dětskou komedii typu Víla Zuběnka. A jeho nejnovější snímek od… (více)

Disney ruší letní sezónu

Disney ruší letní sezónu

04.04.2020

Další týden za námi a situace ve světě se nijak zásadně nemění. Naopak, s blížící se letní sezónou čím dál více lidem dochází, že se kina jen tak otevírat nebudou, a i poté to bude velmi pomalý… (více)

Reklama

Reklama