Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princeznu Ellenu od narození provází příslib mocné kletby, kterou na ni uvrhla čarodějnice Murien. Kletba se má naplnit v den Elleniných dvacátých narozenin, jakmile zapadne slunce. Avšak ve chvíli, kdy zajde poslední sluneční paprsek a vše se zdá ztraceno, princezna zjišťuje, že zůstala uvězněná v čase. Pokaždé, když se kletba naplní, Ellena procitne do dne svých dvacátých narozenin a je nucena ho prožít celý znovu. Aby zachránila své království i sebe samotnou, musí v sobě nalézt odvahu a čisté srdce a dávné kletbě se jednou provždy postavit. (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (584)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $-miliónov ║Tržby Celosvetovo $361,028▐ Ajáj, tak toto je ale strašná vykrádačka, všetkého všemožného (od Avengerov až po Pottera), o nejaký ten originálny motív sa to ani len neoprieme. Na vrch sa len prikladá ten suchý herecký prejav, ktorý je priam až odpudivý, nejaké sympatie sa len ťažko nájdu k postavám. Posledné roky chrlia podobné dejové schémy, kde ste zakliaty v čase a to v rôznych žánroch (minimálne ma napdá Na hrane zajtrajška alebo Všetko najhoršie) a vedia to patrične aj využiť ale to tu proste nefunguje, je to kostrbato podané. Dopozeral som to ale z veľkými sebazaprením. /20%/ ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoiler. Na pohádku se hezky dívá, ale na to, kolik se o ní mluvilo, to bylo zklamání. Časová smyčka už je okoukaná a předvídatelný byl i vývoj příběhu. Je hezké, že princezna potřebovala nějaký čas, aby se do prince zamilovala, ale bylo by lepší, kdyby se zachránila sama nebo kdyby ji zachránila přátelská nebo i romantická láska Amálie. Mám pocit, že něco takového tady bylo už stokrát. ()

Reklama

Ampi 

všechny recenze uživatele

Pěkná a v československých filmových vodách vcelku originální fantasy pohádka. Sice by se jevit inspirace ve stylu Na hromnice o narozeniny princezny více nebo princezna na hraně zítřka, ale pokud ano je to v hávu pohádkové fantasy.  Děj to má pěkný a herecké obsazení taky jde. Mě se to líbilo. Jsem rád, že vzniknul druhý díl. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Celkom uchádzajúca rozprávka s osviežujúcim námetom, ktorý by som chcel vidieť sfilmovaným Disneym v animovanej podobe pri maximálnom kreatívnom vytržení štúdia. Konkrétne prevedenie Kubíka a spol. kolísa medzi poctivým remeslom a miestami veľmi slušne povedané "lokálnou" produkciou s mizerným strihom, parochňami, efektami, či fakt otrasnými postsynchronmi. Netypicky krásna Natalia Germani je zaujímavá voľba princeznej. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Přísně vzato by si Princezna zakletá v čase zasloužila tři velmi solidní hvězdy, ale v rámci toho, že se jedná o českou filmovou produkci a navíc současnou pohádku trochu přimhouřím oko. Nejedná se o klasicky postavený pohádkový příběh, určitá lyričnost a rýmování příběhu tu prostě chybí. Petr Kubík si vypůjčil něco ze Zaklínače, něco z disneyovek a něco z romantických komedií. Nicméně smíchal to dobře, debut se mu povedl a přidávám si ho do kratičkého seznamu současných českých režisérů, co zvládají technické aspekty filmu a umějí vizuálně vyprávět. Natalii Germani i Elišku Křenkovou kamera miluje a holky vypadají sakra dobře, Marek Lambora je potěcha pro oko a za tu princovskou roli plnou trop, která mu předepisuje nezachraňovat dámu v nesnázích, mu dávám palec nahoru. Natáčení spolufinancovala Prima, takže s trochou štěstí tuhle pohádku uvidíme v televizi letos kolem Vánoc. Je pravděpodobné, že bude o třídu někde jinde než cokoliv, co nabídne Česká televize, takže neváhejte. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (40)

  • Zámek, ze kterého pochází princ Jan (Marek Lambora), je ve skutečnosti Zámek v Sobotíně a představitel princova otce (Milan Hroch) je ve skutečnosti majitelem zámku. (Thanoris)
  • Pro scény, kdy Eliška Křenková (Amélie) jezdí na koni, byla použita dublérka. (ČSFD)
  • Jera je název runy, jenž Amélie (Eliška Křenková) použila pro zapálení ohně v oživlých skalách. Ve skutečnosti však tato runa nesymbolizuje oheň, nýbrž rok (případně sklizeň). Je to tedy jedna z run, jejíž význam byl pro potřeby pohádky změněn, avšak její vizuální podoba zůstala zachována. Runa, symbolizující ve starším germánském futharku oheň, resp. pochodeň, se jmenuje kenaz (či kaunaz). 
    (Krocka)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama