Reklama

Reklama

Bažina - Bažina 1997

(série)
Trailer
Polsko, 2021, 5 h 45 min (Minutáž: 53–61 min)

Režie:

Jan Holoubek

Hudba:

Jan Komar

Hrají:

Magdalena Różczka, Łukasz Simlat, Dawid Ogrodnik, Andrzej Seweryn, Zofia Wichłacz, Gina Stiebitz, Krzysztof Oleksyn, Agnieszka Żulewska, Ireneusz Czop (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

V grontském lese vyplaví staletá povodeň další mrtvolu. Na povrch s ní vypluje i korupce, podvody z 90. let a ututlávaná tajemství z 2. světové války. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bažina sice skočila ze šedivých socialistických osmdesátek do druhé poloviny devadesátek,ale změna atmosféry se nekoná,protože díky povodni a všudypřítomnému bahnu je i druhá řada správně špinavě ponurá a jeden by neřekl,že uteklo skoro dvacet let.Co je každopádně podstatně lepší je samotný příběh/případ.V tomhle ohledu mě první série úplně neoslovila a i když jsem u druhé řady úplně nechápal ony vsuvky z konce války,postupem času si mě solidně zaháčkovala.Stále tu sice není prakticky jediná sympatická postava,ale celkově má Bažina 97 mnohem větší tah na bránu a působí kompaktnějším dojmem...80% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Som z dvojky sklamaný, jednotka bola špičková, ale pokračovanie už prepadlo do libtardského blúznenia. Prípad vyšetrujú lesba alias miss opuchnuté oko a koktavý. Teda obaja s defektom, ale on je aspoň sympaťák. Okrem toho, že samotná krimi rovina je pomerne málo pútavá a človeku sa každú chvíľu lepí viečko, musela sem prísť aj propaganda štýlu – žena nikdy s mužom nedosiahne orgazmus, so ženou je to oveľa lepšie a vlastne srať na celé manželstvo. Pritom v rámci príbehu to tam vlastne nemuselo ani byť, nič by sa nestalo, nič to neovplyvnilo. Nuž, flusavý netflux už preniká aj do Poľska. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Bažina je jednoduchá metafora pro společnost, která prošla ve 20. století několika zásadními otřesy, kdy, jak poznamenává jedna vedlejší postava, jedny kurvy vystřídaly druhé. Svinstva je potřeba utopit v bažině, která je rozlehlá a hodně se tam vejde. Seriál umí dobře pracovat s atmosféru postkomunistické kocoviny a bordelu divokých devadesátek, které ti protřelejší vnímali jako skvělou příležitost ke zbohatnutí a neměli problém likvidovat překážky těmi nejbrutálnějšími prostředky. Bažina je solidní zajímavá kriminálka, kde je třeba vyzdvihnout především scénář, který šikovně proplétá osudy řady postav a nebojí se vymetat kostlivce ze skříně polské minulosti. Celkový dojem: 75 %. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavé pokračování první série, dokonce se povedlo i dobře maskovat i herce. Když skončila první řada, tak jsem čekal že to bude jednorázová záležitost, docela mě to nutí přemýšlet, jak Netflix volí seriály, co se budou točit. Rád bych viděl další řadu Tribes of Europa, ale na tu to zatím nevypadá. ()

regentor 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování série z roku 2018 .Tentokrát časově posunuto blíže současnosti. Řada postav se vrací na scénu a prolínání jejich osudů a zájmů je kostra celého příběhu.Jako "inovace" slouží lesbická policajtka a její koktavý kolega.Nedá se tomu upřít trocha snahy o vykreslení maloměsta v jeho reálné podobě.Ovšem většinou to působí něchtěně komicky až trapně.Kriminální rovina a hlavně vyšetřování pak má punc amatérismu kdy jsou většinově policajti líčení jako nýmandi z balíkova.Hromada různých náhod jen s cílem propojit různé prvky příběhu.Nebyli by to Poláci aby se neobjevilo trauma II.světové války, pokřivených hodnot a mezilidských vztahů, které sice nejsou na první pohled znát ale o to intenzívněji jsou prožívány.Povodeň, zaniklý hřbitov,staré křivdy s nádechem mystéria těchto prvků se daly zpracovat lépe. Konec tradičně otevřený a tak se dá čekat další série.Snad lépe zpracována. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama