Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Donald Sutherland si v tomto snímku zahrál nacistického špióna, který na rozkaz Führera pronikne do válkou sužované Anglie. V zájmu splnění svého úkolu je ochoten zabít i ty nejnevinnější lidi a dokáže zůstat v Británii až do předvečera spojeneckého vylodění v roce 1944. Když zjistí, že invaze se má odehrát v Normandii, musí se tajný agent urychleně sejít s ponorkou kotvící u jednoho odlehlého ostrova. Jeho misi ale ohrožuje Kate Nelligan, frustrovaná manželka ochrnutého velitele RAF. Přestože se do německého špióna zamilovala, plánuje ho udat poté, co zabije jejího manžela. V závěrečné scéně není nouze o napětí, protože Sutherland svádí souboj s časem, aby se včas setkal s ponorkou a předal informace a také aby zabránil, aby ho odhodlaná Britka prozradila. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

ilemas 

všechny recenze uživatele

Možná je to tím, že jsem si film pustil hned po dočtení jedné z nejskvělejších knih Kena Folletta a při čtení jsem si představoval v roli Lucy Nikole Kidman za mlada. I když je to až na pár nepatrných detailů zfilmováno docela přesně tak mně film dost zklamal. Donalda Sutherlanda mám jako herce velmi rád, ale v roli Fabera bych si také představoval někoho jiného. Záběry ostrova se ale povedly. Kdybych nečetl knihu, tak bych asi hodnotil více. Kdo film ještě neviděl, doporučuji nejprve přečíst knihu. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Výborný výkon nemilosrdného špiona Donalda Sutherlanda. Jako válečný snímek film funguje bezvadně, Bohužel za mě do doby než se Donald dostane na jihoangliciké pobřeží. Po té film přesedlá ze super válečného bijáku ve spíše průměrný romantický thriller., zmírní tempo a byť buduje hustou atmosféru je zbytečně natažený se závěrem typickým spíše pro Rosamunde P..... či jak se vůbec ta paní přes romantiku jmenuje, při kterém vlastně lze úplně vypustit a zapomenout na děj, který předcházel ostrovní romanci. ()

Reklama

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Velmi dobre, velmi britske, podle knihy Kenna Folleta, na csfd imho i hodne podhodnocene, thriller/drama z obdobi konce WWII, zapletka souvisi s plany vylodeni u Normandie, pro romanticke duse vcetne milostne zapletky, film stoji predesim na paradnim vykonu Donalda Sutherlanda, hodne presvedcive zahrany a nemilosrdne chladnokrevny nemecky spion/zabijak de-luxe, zapletka povedena, skvela muzika, finale supr dramaticke, fanousci zanru oceni... ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Zasadit thriler do prostředí 2. světové války - proč ne. Ale když jsou hlavní postavy uťápnutá domácí pipka na jedné straně a na druhé straně totálně nesympatický Sutherland, tak tak nějak nebylo komu fandit. Jistě, finále je super a Sutherland vraždí koho potká, ale celý to působí na mě tak nějak béčkově, skoro jako ty honičky se špiony v Majoru Zemanovi. EDIT 2024: Výtky platí - nesympatické postavy a v první půlkce laciný, ušmudlaný, nudný a pitomý válečně špionážní film tak na 2*. Kupodivu jakmile se to změní v thriller stylu "psychopat v domě" tak se z toho stává solidně gradující a ve finále výborný thriller skoro na 4*. V průměru tedy nechávám 3*. ()

benedict 

všechny recenze uživatele

Mám potíž (a nejsem jediná),když se dívám na film po přečtení knihy a zjišťuju,že bylo něco pozměněno. Chápu,že někdy je to potřeba,ale u tohohle filmu to vůbec nutný nebylo a o to víc mě to mrzí. Nejvíc mě sere ten konec,pouhé objetí synka po zápasu se špiónem,kdežto v knize končil děj po mnoha letech,kdy nevlastní dědeček ( divte se,vyšetřovatel) vypráví vnoučatům,jak byla babička kdysi statečná a zabila špióna. Takhle režisér degradoval hezkou postavu Lucy,frustrovanou vzteklým chováním manžílka a toužící po lásce,na pouhý pud sebezáchovy bezvýznamné ženy z ostrova. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (2)

  • V čase 24:42 je pohled na letiště, kde je vidět i několik vrtulníků „moderního“ vzezření. Což je v roce 1944 na anglickém území nesmysl. (Winster)

Reklama

Reklama