Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mimořádný divácký ohlas moderní romantické pohádky Pretty Woman (1990) po devíti letech znovu svedl dohromady oba hlavní protagonisty filmu Julii Robertsovou a Richarda Gerea s jeho režisérem Garrym Marshallem. Plány na natočení druhého dílu Pretty Woman kolovaly Hollywoodem už od počátku devadesátých let, ale nikdo se nemohl shodnout na tom, o čem by vlastně pokračování mělo vyprávět. Proto nakonec Nevěstu na útěku (1999) s Pretty Woman spojují pouze ona tři zmíněná jména a žánr romantické komedie. Jejími hrdiny jsou poněkud splašená nevěsta Maggie Carpenterová a newyorský sloupkař Ike Graham. Maggiina historie několikanásobných útěků od oltáře zaujme novináře natolik, že o ní napíše článek. Neověří si však všechna fakta a hrozba soudní žaloby ho stojí místo (šéfovou mu nedělá nikdo jiný, než jeho bývalá žena). Je nabíledni, že následné „ověřování faktů“ oba protagonisty natolik sblíží, že nakonec dojde k další svatbě, která se snad už obejde bez nevěstina útěku. Anebo ne? ... Snímek se odehrává v marylandském městě Berlin, kde se také natáčel. Ve vedlejších rolích se objevují další známí herečtí představitelé Joan Cusacková (kadeřnice Peggy), oblíbený Marshallův herec Hector Elizondo (fotograf Fisher) a manželka Toma Hankse Rita Wilsonová (Ikeova exmanželka Ellie). Režisér Garry Marshall se ve filmu mihne, jak je jeho zvykem, při zápase na baseballovém hřišti, stejně jako se v nejrůznějších epizodkách představí členové jeho rozvětvené rodiny. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (230)

elle 

všechny recenze uživatele

Pretty woman mi k srdci moc nepřirostla. Problémem této "romantické" komedie je nepravděpodobná láska (trochu křečovitě rychle vzniklá), ale jinak jsou na pozadí příběhu mnohem zajímavější otázky než jaké si kladla Julia Roberts v Pretty woman (líbat nebo nelíbat klienta na ústa?). Protože mi Julia Robertsová i Richard Gere lépe sedli zde, musím i tuto smutnoveselou, cáklou komedii postavit výše. Taky zde moc hezky vybraná muzika. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Neromantická romantická komedie, se kterou se Garry Matrshall vrátil ke dvojici jenž proslavila jeho Pretty Woman, ovšem původní náboj se ztratil kdesi na hranicích dvou Moldavských vesniček. Ta sladká naivita a jemné romantické opojení jímž Julia Roberts disponovala v Pretty Woman tady absolutně chybí a spíš si na něj chce hrát, než aby z ní vyzařovalo. Ani Richard Gere, jenž jest jinak velmi charismatickým hercem tady nechal své charisma v křesle s důchodkama. Takže tudíž vlastně dostáváme mix slabé komedie, postrádající tu třebas minimalistickou romantičnost a pokusu o ten takzvanej doják, jenž spíš podojí krávu než dojme diváky. I přes tahle negativa odevzdávají herci celkem slušné výkony a ze scénáře jednoduchého jak dekor na mém spodním prádle dostávají maximum. Jo kdyby se Marshall nesnažil kopírovat Pretty Woman jenž kdysi udělala díru do světa, mohlo to být slušné pokoukání. Takže dávám uslintané dvě hvězdičky, neb mi místy trochu poklimbávala očka a pes mi voslintal ruku :o) ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

"Pretty Woman" prohnaná přes sítko. Příběh je hloupý a po sté provařený. Julia Roberts toho, krom svého půvabu, zde na předvedení moc nemá. Richard Gere se zde také potápí a místo charismatického herce je zde spíše prkenou přehrávající figurkou. Jeden z těch filmů, které nejsou dobré, ale když venku prší a na ostatních programech nedávají nic zajímavého, nechá se to dokoukat ve zdraví. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Nejsem škarohlíd a navzdory všem negativním komentářům si myslím, že je to zábavná, milá a romantická komedie, které nechybí nic z toho, co od této kategorie nenáročných filmů v rámci žánru očekávám a chci. Pohodovka co má svižné tempo, humor i nefalšovanou romantiku. Originální zápletka obratně proplétaná obvyklými žánrovými klišé, sympatická dvojka v hlavních rolích, slovní přestřelky, hlášky, všeho je tu hojně. Jedna z těch, které potěší pokaždé, když si jednou za pár let dám repete. A srovnávat ji s Pretty Woman jen proto, že si hlavní role střihli Gere-Robertsová? Já vím, svádí to, ale přesto mi to přijde trochu mimo. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tady chtěl někdo těžit ze slávy a popularity Pretty Woman a nějak se mu to vymklo z rukou, že? Ale opravdu, tohle si mohli všichni zúčastnění odpustit. Není to sice úplný blábol, ale tvůrci nepřináší absolutně nic nového pro tento již tak hodně profláknutý žánr. A Richard Gere? Pro něj už nemám slova. A kdyby se na Robertsovou nedalo aspoň příjemně koukat, tak bych ten film sundal ještě o hvězdu níže. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 70 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 152,2 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 309,5 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama