Reklama

Reklama

Pomsta

  • Velká Británie Avengement
Trailer

Obsahy(1)

Během propustky z vězení za účelem návštěvy umírající matky v nemocnici zločinec Cain Burgess (Scott Adkins) unikne svým dozorcům a mizí v ulicích Londýna. Jde o epickou cestu krve a bolesti za dosažením vytoužené pomsty na těch, kteří z něj udělali chladnokrevného vraha. (kukkik)

Recenze (177)

anderson 

všechny recenze uživatele

Adkinsove akčné pokusy ma nikdy príliš neoslovovali. Až do tohto filmu. Príbeh je doslova a do písmena primitívny... ale v tom najlepšom slovazmysle! Akcia vo väzení je vyslovene hmatateľne surová a brutálna. A najlepšie na tom je, že Adkinsovmu hrdinovi človek verí každý úder, každú utŕženú ranu a každý výbuch jeho animálnej zúrivosti. Skrátka basa v civilizovanej, tolerantnej, genderovo vyváženej a multikultúrnej Veľkej Británii je PEKLO a divák sa modlí aby neporušil momentálny núdzový stav a neskončil tam na doživotie. Za štyri odolné vylámané čeľuste! Apropo... ono je to neuveriteľne slušné aj po filmárskej stránke a choreografia bitiek je doslova geniálna. (24.11.2020) ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Scott je skvělý herec, souboje jsou skvělé ale tady to bylo dost slabý a nepovedený. Souboje sotva, příběh hodně slabý, nezáživný film bohužel. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Krvavá a značně syrová jízda !!! Adkins je zde, zřejmě, ve své nejdrsnější roli. Ustřelený hlavy, vykopaný zuby, zlámaný ruce, s ničím se neseroucí akční náser, s triviální zápletkou pomsty. Tohle mi moc chutnalo. 4,5* ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Řežebné bijáky sice nejsou moje hlavní filmová parketa, ale troufám si říct, že tohle by mohl být jeden z pomyslných vrcholů žánru. Mohl by, kdyby šli tvůrci do hajzlu s altruismem a patosem, který Adkinsovi nakydali postupně do scénáře. Aspoň já osobně bych si býval vystačil s úplně obyčejným a nijak nepřikrášleným přímočarým příběhem o zradě a pomstě a vůbec by mi nevadilo, kdyby byl hlavní hrdina pouze vymaštěná psychopatická mlátička a nic víc. Ale i tak to byla většinu času parádní jízda. A ten hudební leitmotiv... mňam! Co mi jenom připomínal? Nějakej starší kousek s Delonem? Nebo s Belmondem? Snad Profesionála? ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Poctivá brutální řezničina, ve které se zjizvené hovado s vymlácenými zuby rozhodne pomstít lidem, kteří ho podrazili. Tady si Johnson na nic nehraje. Stačilo upravit Adkinsovi trochu fasádu a poslat ho řezat všechno a všechny. Proti němu postavil další mlátičku v podobě Fairbrasse, i když ten tu své pověsti přeci jen zůstává něco dlužen, a standardní potravu pro pěsti okořenil několika známými ksichty jako jsou Moran nebo Gregory. Dostal jsem přesně to, co jsem čekal a ještě něco navíc, protože režisérovi se celému příběhu podařilo vtisknout jistou osudovost. 80% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pecka s Adkinsom drsným jak šmirgeľ papier, ktorý sa vydáva na cestu pomsty, potom čo zdrhne z basy. Najprv k pár záporom. Nechronologický koncept keď Adkins celý svoj príbeh rozpráva v bare má za následok, že tempo filmu je nevyvážené a miestami sa napriek krátkej stopáži nájdu hluché scény. Snáď by to fungovalo ak by bol Johnson lepší režisér, ktorý by aj dialógovým scénam dokázal dodať, napríklad prácou s kamerou a gradujúcou hudbou, poriadnu dávku napätia. Ústredný hudobný motív je fakt pekný (podľa mňa celkom nápadito variuje Morriconeho Chobotnicu, hm k Chi Mai to má fakt bližšie Adrian), ale behom filmu zaznie len párkrát a väčšinu filmu som mal pocit, že nepočujem žiadnu hudbu. Adkins sa do úlohy nasratého hrdinu svojím obmedzeným herectvom dokonale hodí, takže si strihol zase raz jednu skvelú postavu, ktorú dokázal uhrať. Trochu ma mrzelo, že nie je ešte viac odtrhnutý z reťaze a namiesto zbytočných kecov o tom aký je drsniak, nejde hneď na vec. Ale to, že nie je úplne zmyslov zbavený nakoniec ospravedlnila jeho skutočná motivácia. Okrem Adkinsa má priestor trochu zažiariť už len Fairbanks ako jeho veľký brat. Možno to chcelo príbeh zahltiť pár ďalšími výraznejšími postavami u ktorých by sme sa tešili ako ich Adkins vymláti. Hlavným kladom filmu, ktorý ma uchvátil natoľko, že som pri nich rozmýšľal o plnom hodnotení, sú bitky. Nie sú síce akrobatické, ale sú viac zemité, taký ten krčmový štýl a hlavne pôsobia neskutočne drsne. Zaobídu sa bez prehnaných gore scén alebo vriec z múkou vďaka ktorým by sa po každom údere z protivníka zaprášilo akokeby si mesiace nevypral. Behom všetkých bitiek ma neustále napadalo jedno jediné slovo. Timing. Absolútne dokonalý timing. Všetky chvaty sú dynamicky prevedené, v správnom uhlu voči kamere a aktéri bezchybne pohotovo reagujú na údery, takže stačilo pridať adekvátne zvukové efekty a divák na 100% uverí, že tie rany sú natoľko bolestivé, že ich len tak nerozchodia. Proste nádhera. Pokiaľ Adrian a Lateef ofrflú aj tieto bitky, tak už neviem, čo viac by chceli. Tak precízne prevedené poctivé bitky sa už netočia ani v Hong Kongu a Wick so svojou príliš očividne nacvičenou a pomalou choreografiou sa na tento film tiež nechytá. Aj Florentine bude musieť zabrať, aby to tromfol. A čo sa týka množstva bitiek, tak som spokojný. Snáď len by som ich len dávkoval pravidelnejšie. V jednu chvíľu sa len kecá a v inú je bitiek až príliš. Celkovo som nadšený. Z tohto filmu sa každý fanúšik MA filmov musí posrať blahom. Idem si vymeniť spodky a pustím si to znova. Mám pocit, že na druhé pozretie by ma to mohlo baviť ešte viac. Dávam silných 8/10. P.S: Sorry za tento trojdielny román, ale chcel som sa podeliť s mojím nadšením. Tak často sa mi to nestáva. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Tak předně možná zklamu ty, kteří čekaj nonstop akční porcovačku. Předně se jedná o lehce utahanou konverzačku z baru, kde Adkins reflektuje v krátkosti to co se mu stalo během těch x let v base a to my vidíme pomocí krátkých flashbacků. Oceňuji způsob, jakým je zvoleno vyprávění, ale asi bych byl radši za chronologickej přístup. Pravda je taková, že Adkins NIKDY nebyl nasranější v nějakým filmu. Hláškuje, pořád nadává, tváří se nepřátelsky a v bitkách je agresivní hovado. S těma zubama, jízvama a sestřihem působí fakt drsně (sám to i poznamená) a je to takovej ten týpek, kterému by jste se chtěli vyhnout obloukem. Je též zde snaha o komplexnější vývoj jeho postavy, kdy se z dobráka stane muž, co nemá co ztratit. Dojde i na pár menších twistů. A celkově mě příjemně překvapila jeho motivace. Co se týče akčních scén, tak padne několik výstřelů z brokovnice - prostřelená hlava, noha, zuby vyražené, tuna zlámaných kostí, xkrát zde Adkins někoho vykuchá...bitky nemaj složitou choreografii. A není jich ani zase tolik. Z toho vězení se dočkáme dost soubojů, ale jsou spíš krátké. Perfektně to fakt vyváží posledních 5 minut v baru, kde Scotta vypustí Johnson z řetězu a vymlátí bar pomocí prknem, sečnýma zbraněma a agresivních chvatů. Občas i předvede nějakej kop z otočky, ale to jsou takové víc základní co od něj známe - žádnej pořádnej akrobatickej kousek zde není. Souboje jsou však výborně natočený, sestříhaný a Johnson se neustále zlepšuje. Mám raděj pár bitek z Accident Man, protože se tam využívá víc akrobacie, ale zdejší bitky jsou asi dvacetkrát drsnější a brutálnější. Celkově je Scott ve skvostné formě a myslim si, že má pořád co nabídnout. Občas se vyskytlo hluché místo, chybí mi zde nějakej fakt ikonickej fight a v tom baru se to trošku natahuje, i když to solidně graduje... těžko říct, jak budou hodnotit mojí oblíbenci. U mě je to tak mezi třemi/čtyřmi hvězdicemi, ale za ty souboje a několik výborných hlášek budu milejší. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Scotta Adkince mam poslední roky opravdu rád a oblíbil jsem si ho jako nástupce Jeana Claude Van Damma.Pro mě má dobré béčkové akční filmy a jeho bojové umění je fakt parádní.Kdo je na tom podobné jako já tak s tímto snímkem bude spokojen.Zde je i nějaký docela nosný příběh a skvěle se to doplňuje s hodně povedenou akcí.Takže fanoušci těchto filmu podle mě budou spokojeni.Za mě celkově 70 % a čtyři hvězdy. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Pěkná mlátička, která je spíš drsnějšího ražení, než přehlídkou úžasných kopů alá Boyka. Příběh pěkný a zajímavý, akce hodně. Adkins znovu válí. Za mě 80% :) ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Scotta Adkinse jsem měl doposud zaškatulkovaného spíše jako druhořadého herce, jenž se objevuje ve snímcích, které povětšinou nestojí vůbec za řeč. Ale v posledních letech se upisuje zajímavým projektům (trochu zamrzí, že mu nevyšel ten Batman....normálně bych si ho v roli Gothamského strážce dokázal představit) a také ukazuje, že nějakým tím hereckým talentem fakticky oplývá. Minulý rok se divákům ukázal ve snímku Accident Man, který dokázal během těch 90 minutek dostatečně pobavit, no a nyní přišel s pořádnou řezničinou, kde se ústředním motivem stává pomsta. Zní to otřepaně, ale film si nehraje na nic víc, než ve skutečnosti je schopen divákovi podat, takže tento fakt mi vůbec nedělal starosti. Na každém kroku z filmu poznáte, že rozpočet se nemohl pochlubit impozantním počtem nul, že dost herců přehrává, že k žádnému doopravdy slušnému zvratu taktéž nedojde....na druhou stranu příběh odsýpá, bitky choreograficky svou propracovaností překvapily a Adkins si hlavní roli nesmírně užil. Bavily mě taky flashbacky, které poodkrývaly ty kouty příběhu, jež divákovi nebyly nastíněny hned, a na konci do sebe všechny díly v zásadě zapadly a vytvořily sice béčkovou skládačku, ale dozajisté vtipně a odlehčeně podanou, že ve výsledku jsem výběru tohoto snímku nelitoval. Za mě dávám 70 % ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Trošku to přeženu, ale pro mě osobně takových Osm hrozných druhé, možná třetí cenové. Pokud se tohoto příměru budu držet, řeknu to asi takto. Když do takové hospody půjdete v riflích, pohodlným a volným triku, objednáte si řízek nebo třeba guláš s knedlíkem budete většinou spokojeni. Zkrátka dostanete co jste čekali. A to samé platí tu. Konverzačka v baru s nejdrsnějším Scottem jakýho pamatuju. V průběhu skládáte dílky mozaiky a čekáte na finále. Když to skončí, klidně necháte tomu protivnýmu výčepnímu něco navíc. Protože jste se toho řízku vlastně parádně přežrali. 80 procent v rámci ranku. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Jedná sa o veľmi vydarený film s jednoduchým príbehom, ktorý sa však vďaka flashbackom a rozprávačskému štýlu stáva o to zaujímavejším a je doplnený ozaj vynikajúcou hudbou. e sú scény prehnané je jasné každému, ale napriek tomu že nepatrím k nadšencom bojových filmov tento som si naozaj užil. Dlho som ho odkladal, avšak zbytočne, nakoniec bol príjemným prekvapením. ()

PP66 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý scénář prošpikovaný častými pěstními bitkami kulminuje v poslední scéně, kdy dobro nakonec zvítězí... nikdo by to nevydržel ;o) ()

Axis 

všechny recenze uživatele

Není to nic objevnýho, ale má to supr fyzický bitky a po čase zase skvělej Adkins. Tohle mu jde výborně. Nebylo by od věci ho přizvat do dalšího Wicka nebo do budoucí trojky Raidu. 7,5/10 ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nahodou fajny film pana Skotta Adkinsa, iduci na scheme - kecy - rvacka - kecy - rvacka - kecy - rvacka. Adkins ma brutalnu formu, a to je dobre, sablona ma dobre tempo a nuda nehrozi. Gratulujem . 84 % ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Nevím, kdy jsem naposledy viděl lepšího Adkinse... Copak Adkinse, ale film s ním. Film, kterej má příběh, je solidně natočenej a fighty jsou na nejvyšší možný úrovni! Je to skvěle brutální, krvavý a každej úder a kopanec bolí i diváka před bednou. Jenže divák, kterej vlítne do takovýho béčka s kurva nasraným Scottem, se té bolesti né a né nabažit!!! To byl aspoň můj případ! A já hlásím - perte do mě klidně víc takových akčních fláků! 75% ()

Reklama

Reklama