Reklama

Reklama

Thomas Crown je milionář, který na to, aby ve svém životě zahnal nudu, krade a před ničím se nezastaví. Vzrušení do zkornatěných tepen nelítostného finančního magnáta nedokáží vlít ani milionářské zábavy jako golf, či plachtění po oceánu. Jeho slabostí je však umění, především impresionističtí malíři a ženy. Ještě více než umění však miluje hry a proto, když se na scéně objeví půvabná a chladnokrevně cílevědomá vyšetřovatelka pojišťovny Catherine Banningová, která podezřívá Crowna z krádeže Monetova obrazu z Newyorského muzea, Crown zvětří šanci a tato krasavice se konečně stává solidním soupeřem jeho intelektu. A tak oba hrdinové začnou hrát hru a prohrává ten, který poruší její pravidla... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (233)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Ta čtvrtá hvězdička je za čorkařské finále, které bylo opravdu špičkové, nicméně jinak je to dost průměrná romance, která byla tak pravděpodobná jako to, že mi jednou vydají nějakou knížku. McTiernan je ale naštěstí zručný filmař, takže se to dalo v pohodě přežít a nakonec to bylo o kousek lepší, než jsem původně čekal. 70% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Bill Conti: 1. Windmills of Your Mind - Sting [4:17] ,2. Sinnerman - Nina Simone [10:19] ,3. Everything (...Is Never Quite Enough) - Wasis Diop [4:32] ,4. Caban La Ka Kratchie - Georges Fordant [4:06] ,5. Black & White X 5 [1:22] ,6. Never Change [1:20] ,7. Meet Ms. Banning [1:26] ,8. Goodnight/Breaking & Entering [3:41] ,9. Glider Pt.1 [2:05] ,10. Glider Pt.2 [1:32] ,11. Cocktails [1:36] ,12. Quick Exit [1:29], ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Aneb Pierce Brosnan v letech, kdy měl ukrutnou jiskru v oku, samčí sebejistotu a slušné scénáře se u něj objevovaly častěji, než jednou za tři roky. Tentokrát vytáhl jeden o tom, kterak coby multimilionář krade. Teoreticky může mít všechno, ale golf holt není tak vzrušující jako promyšlený plán, jak čmajznout nějaký veleslavný obraz. Většinou má navíc tolik odvahy a drzosti, že ukáže na údajné pachatele. Klec možná sklapne až s příchodem vyšetřovatelky pojišťovny s tváří Rene Russo (jedna z jejích skutečných velkých rolí), která je chladnokrevná a cílevědomá a používá ryze ženských zbraní. Zlodějská čísla jsou slušná (pěkně mazaně a s elegancí), s romancí je to krapet horší. Vedlejší postavy jsou zanedbané, těm hlavním chybí větší tah ve vzájemné hře na kočku a myš. Celkově je prostě snímek takový uhlazený, ostřejší hrany a víc šťávy by mu náramně slušely. Akční specialista John McTiernan na režijní stoličce docela překvapil. Sympatická kriminální zábava na dlouhé večery. ()

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

Ako ohodnotiť film, ktorý bol inšpiráciou pre môj nick a ovplyvnil aj môj vzťah k životu, umeniu a spoločnosti? Už len táto veta v sebe obsahuje všetko, ale predsa niečo. Zápletka je dokonalá, tak ako aj samotné prevedenie zločinu. Dej má úžasný spád a nenudí žiadnou minútou, práve naopak. Každý záber má svoju výpovednú hodnotu a každá scéna je dotváraná a modelovaná dokonalou hudbou Billa Contiho. K tomu prekrásne impresionistické maľby a najmä René Magritte, ktorý dokázal vyjadriť podstatu filmu už vo svojom obraze. Každý chce nahliadnuť za to povestné jablko a odhaliť čo skrývame. Vedieť a môcť si užívať život je snom každého, no len málokto je ochotný naplniť toto tvrdnie do bodky a nahliadnuť aj za hranice zákona. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Děsná nuda, a to jsem se na tenhle film těšil. Roztahané nic na dvě hodiny. Žádné zvraty. Člověk čeká nějaké podvůdky těch dvou na sebe, ale ty nepřicházejí, místo toho noc plná vášně a už to jede hodinu a půl až do konce v tomhle rytmu. Stačí se podívat na prvních dvacet filmu a posledních 15, a jste stále v obraze - vše mezitím je prostě obyčejný balast. A Russo tady vypadá spíš jak nějaká zoufalá milfka (a občas jako babochlap), než femme fatale. A ty vsuvky s psycholožkou byly mankote co a proč? Aby si zahrála i Fay Dunaway? ()

Galerie (51)

Zajímavosti (16)

  • Když Thomas Crown podepisuje smlouvu, dá se podle pohybu pera poznat, že píše "Pierce" a ne "Thomas". (StarsFan)
  • Natáčení probíhalo v New Yorku a Francii. (Terva)

Související novinky

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Jodie Foster se vydá na loupež Mona Lisy

Jodie Foster se vydá na loupež Mona Lisy

30.01.2020

Režisérka a herečka Jodie Foster (Pan Bobr, Hra peněz) si vybrala svůj příští projekt. Čerstvě se upsala adaptaci knihy The Day They Stole the Mona Lisa, která vypráví o proslulé loupeži, která… (více)

Aféra Warner Bros.

Aféra Warner Bros.

29.01.2007

V počátku minulého týdne byly zveřejněny oscarové nominace a už se všude možně spekuluje o potenciálních vítězích v těch hlavních kategoriích (film, režie, scénář, herec a herečka v hlavní roli).… (více)

Pod křídly lva

Pod křídly lva

17.11.2006

Harry Sloan, výkonný ředitel Metro-Goldwyn-Mayer, prozradil, v jakém stádiu se nachází čtveřice očekávaných projektů vycházející pod hlavičkou jeho studia. Jak uvidíte, i následující rok se ponese ve… (více)

Reklama

Reklama