Reklama

Reklama

Co kdyby nadané dítě z jiného světa ztroskotalo na Zemi, ale místo aby se pro lidstvo stalo hrdinou, začalo by se projevovat velmi zlověstně? V Synovi temnoty přináší vizionářský tvůrce Strážců galaxieThe Belko Experiment děsivý zvrat a nový radikální žánr: superhrdinský horor. (Falcon)

Recenze (377)

griph odpad!

všechny recenze uživatele

ᴰⁱˢ ˢʰⁱᵗ ᵐᵉʲ ᵏᵒⁿᵗᵉʲⁿ ˢᵃᵐ ᵒᶠ ᵈⁱ ⁱⁿᶠᵒʳᵐᵃᵗⁱᵒⁿ ʲᵘ ʷᵒⁿ'ᵗ ᵗᵘ ⁿᵒᵘ ᴶᵘ ʰᵉᵛ ᵇⁱⁿ ʷᵒʳⁿᵈ  BB? Blbej buzík? Nebo co to má znamenat? Sou.. prvních 30 minut se zdálo, že je dost dobrejch na slušnej film, avšak to se nestalo. Ačkoli ajdyja, byl dobrý, aspoň teda dokud začalo to saj-faj nebo co to mělo bejt. Dítě je "adoptovaný" z nějaký lodi, která je nejspíš mimozemšťánskýho satana, nebo nevím co. První začne šmirovat nějakou malou děvku, pak si hodí borku do mražáku, rozjebe Noáha v autě, tátu usmaží, mámu vyhodí a ještě k tomu musíme sledovat celej film, jak má na sobě tu zkurvenou fusekli. Kostjum byl pěkně vymakanej no, pravý zlo nosí totiž ponožku, nejlíp už použitou na hlavě. Nebýt tam těch hoven, mohl by z toho být ízly dobrej film.. nic víc, není co dodat. :) ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Spokojenost. Originální námět - žádná posedlost a jiné omílané hovadiny, ale hodně temná variace Supermana. Smrtí jen pár, za to drsné, detailní a překvapivě zábavné. Z kina jsem odcházel s úsměvem na rtech. ()

karlik4801 

všechny recenze uživatele

Já už vážně nevim co si o tomhle mám myslet. Zpracování nebylo špatný, i herci byly docela fajn. Syn temnoty jen prostě nevyužil potenciál co měl. Jsem už unavenej z filmů kde jsou všichni lidi totálně vypatlaný. Je to horor, je to prostě horor, ale už toho mám dost. Je to strašná nuda když koukáte na bandu kreténů. Přitom by se to dalo vymyslet o tolik líp a divák by si říkal: Jooo takhle bych se asi taky zachoval. Ne to, že si kladu otázku proč jsem to vlastně vůbec zapínal. Takže příběh sám o sobě klasika, v pořádku. Zlej synek, kterýmu nikdo nic nedělá a on je prostě hroznej dement, tak toho bych taky ještě strávil když už je to ten horor. Ale to jak retardovaný jsou všechny ostatní postavy to už prostě nezvládám. Snad nebude dvojka. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Dobrý. Dokonce moc dobrý. Zpracování je naprosto super, je to překvapivě brutální, s luxusní atmosférou. Jistě, celé je to už od začátku velice předvídatelné, ale to vůbec nevadí, protože chlapec se s tím fakt nesere, a ten masakr, který rozpoutal, jsem si fakt užil. Režie není až tak nápaditá, ale je moc zručná a prostě se na to skvěle kouká. A díky stopáži to i zatraceně rychle uteče. Je to béčko, ano, ale je to brutální, zábavné a Superman je patřičně ďábelský. A ve výsledku je to dost možná i ten nejlepší loňský horor. Někdy prostě stačí málo. 85%. ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Námět zněl dobře. Z takovýho materiálu by se dal vytěžit hutnej psychologickej horor, nebo čistej naruby obrácenej koncept superhero žánru. Výsledek? Sračka. Rozhodl jsem se být slovy stejně kreativní, jako tvůrci filmu. Homelander z The Boys by se na tohle vychcal. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Velmi slušné, v první půli téměř dokonalé, poté již příliš komiksové a relativně měkké. Ale příběh mě bavil a postavy byly vybrány přesně do svých rolí. Silné tři hvězdy. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Letos je hororová úroda filmů co jdou do kin nadprůměrná. Po hodně vydařeném Potomkovi zde máme Syna Temnoty , který je pro mě osobně na stejně kvalitní úrovni. Plusové body navíc za to, že to neobsahuje žádnou vatu a ke konci to získává luxusní vražedný mód a vraždy jsou pěkně krvavé. Přemýšlel jsem i o páté hvězdě , ale tu se nechám pro případné pokračování (pokud to teda na sebe vydělá a odklepnou ho) jelikož jen z těch útržků na konci vidím potenciál minimálně na další dva díly. P.s. 1 doufám, že to budou nominovat na horor roku, ale očekávám, že ne a místo toho tam hodí těžce průměrné My P.s. 2 očekávám zde hodnocení odpad od největší hororové sračky Psychora ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Brandon je vesmírné nesympatické děcko, které má výjimečné schopnosti od Supermana lítání a Cyklopovy paprskové oči. Od odpadu to zachránila jenom vydatná scéna se střepem v oku. Dávám 20% ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Jak by to vypadalo, kdyby byl Superman zlý? Dle mého ne tak hloupě jako tady v tomhle filmu. Syn temnoty byl ambiciózní projekt, v čele s producentem Jamesem Gunnem. Film trvá 90 minut. Nenudí to, a neztrácí čas s vysvětlováním a žádným rozvíjením příběhu, či rozvíjení psychologii postav. To tady nenajdete. Pouze hlavní postava Brandon neboli syn temnoty, se tu mění postupem filmu na psychopata, který se ve vraždách pěkně výžívá. Film nám pouze ukazuje debilitu postav, pořádně krvavé scény, a celkem někdy dobrou atmosférickou scénu. Je to klišoidní, debilní, a vlastně tam nedávájí spoustu věcí smysl. Herci se celkem snaží, nemám co vytknout. Režie je taková nevýrazná, bez nějakého nápadu. No zkrátka Syn temnoty se tolik nepovedl jak jsem původně čekal. Je to slabší průměr. Během titulků nás film láká na případné pokračování, které na 100% nechci, přijde mi to zbytečný. P.S. Michael Rooker si střihl cameo, jako moderátor. Jojo jejich přátelství s Gunnem se nezapře. Hodnocení 2,5*. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Ideální filmek od půlnoci na Festival Fantazie, kde se Vám k tomu rádi lidi vyjádří :) Za mě - slátanina obrovského kalibru. Přitom - ten příběh má úžasný potenciál!! To mě na tom mrzí nejvíce. Dalo by se z toho za mě udělat tak super i klidně pokračování, ale je to příšerně natočené, příšerně zahrané a ještě nechutněji sestříhané. Mě jen mrzí, že je všechny nezabil dřív a umřelo jich tak málo. Ztráta 90minut života. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Co si budem nalhávat, v Batman vs Superman byl promrhaný ještě větší potenciál. Ale i tady dostal režisér skvělý námět a naložil s ním prachmizerně. Filmu chybí osudovost, chybí mu chytré nápady, schopnost ohromit a dokonce i schopnost zaujmout. Jackson A. Dunn má doufám před sebou slibnou budoucnost. David Yarovesky ať skončí u točení dévédéček se Stevenem Seagalem. Těm uškodit nemůže. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Mohli by jste si myslet, že největší katastrofou je Brandon, superman, co přišel jako dítě z vesmíru a podobně se ho ujal pár z farmy. Tohle vesmírné kukaččí mládě, vetřelec z vesmíru, jenž má za úkol zdecimovat lidstvo a začíná pěkně od podlahy. Ne. Je to David Yarovesky, který je úplný hovnař, co tento poměrně lukrativní a perspektivní námět udusil ve svém smrdutém režisérském podpaží. Ano, bohužel Brightburn je tuctový obyčejný slasher s hodně efekty a gore. A ty si jako Davide myslíš, ze to zachráníš tím, že tomu dáš "wow koukněte jak jsem woke, nemělo to happy end! To jste nečekali, co?". Ne, takový hovnařský konec jsem teda nečekal, ty hovnivále co jsi z velmi kvalitní vlny dokázal uválet kuličku hovna. Klobouček. A o původcích scénáře, bratrancích Gunnových, si taky nemyslím nic dobrého. Chtějí asi být další slavné příbuzenské duo v Hollywoodu, ale bohužel z nich padají hovna, jedno za druhým. A jak se mezi touhle sebrankou ocitl Mike Dallatorre, člověk s očividně alespoň trochou potenciálu, netuším. Bohužel, tím hovna nekončí. Korunku tomu dává Falcon, očividně spravovaný rodinou inbreedů, z kterých pak vypadne takové hovno, že Brian/Mark Gunn tvůrci Guardians of the Galaxy. Ne, to je James Gunn. Ale chápu, že podobnost příjmení může některé pologramotné hovnaře zmást, hlavně ať na to dostaneme lidi do kina! PS: Omlouvám se za zvýšený výčet fekálií v tomto názoru. Bohužel Brightburn, něco co má hodně zajímavý námět a mohlo to být opravdu zajímavým a dobrým filmem, je ve výsledku pouze a jen... hovno. ()

Wade 

všechny recenze uživatele

Vždycky mě zajímalo co by se stalo kdyby superman prostě nebyl úplně v pohodě,ale byl by prostě psychouš a Brightburn mi to ukazuje. Jasně dokázal bych si to představit mnohem větší brutálnější prostě větší extrém i tak dám, ale bez problémů slabší 4*,protože já se bavil a dostal hodně zábavy za fakt málo peněz (7 milionů dolarů) a přesně to jsem chtěl. 75% --- 7/10 IMDb ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Syn temnoty mě zaujal trailery, které měl protože byly hodně fajn, měly vizuální look alá Muž z oceli, a samotná zápletka mě lákala. Problém se stal, když vyšlo těch trailerů více, a dost prozrazovaly z děje. A teď, poté co jsem viděl film, musím přiznat, že filmu udělaly medvědí službu. Film je sám osobě dobrý a má solidní atmosféru a několik napínavých scén. Bavilo mě to, že to celé vypadá jako temná verze originu o Muži z oceli. Líbili se mi herecké výkony, jenž byly povedené. Elizabeth Banks zde hraje dobře, a její postava je uvěřitelná. O trochu více se mi líbil výkon Davida Denmana, který si to hodně dával. Jackson A. Dunn velmi dobře zahrál svou postavu a spousta momentů funguje jen díky němu. Film nenudí a má celkem svižné tempo, ale jak už jsem psal, kdo viděl trailery, tak přijde o krásný moment překvapení. Na druhou stranu, i tak zbylo ve filmu pár moc pěkných scén. Syn temnoty je fajn film na jedno kouknutí. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Čo tam chýba, je nejaký rozvoj alebo história celého príchodu Brandona na Zem. Keď si spomeniete na seriál Smallville, Clark tam mal 10 sérií na to, aby ste spoznali jeho celý život. Vo filmoch s Henry Cavillom sme dostali niekoľkominútové intro z jeho rodnej planéty Krypton. Tuto sa ale nič podobné nedeje. Bude to aj kvôli nízkemu rozpočtu len 7 miliónov dolárov, a možno aj preto film pôsobí ako dlhšia epizóda seriálu než plnohodnotná snímka. Práve malý rozpočet a krátka minutáž 90 minút bránia akémukoľvek hlbšiemu skúmaniu postavy alebo akýmkoľvek odbočkám. Ale na druhej strane trafili hlavného protagonistu asi najlepšie ako sa dalo čo kvitujem. 72% ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Jedná se o takové zajímavé spojení dvou filmů, které by mě v minulosti ani nenapadlo slučovat. Syn temnoty se však o to pokusil a popravdě řečeno raději si Supermana a Satan přichází! pustím samostatně. Potenciál tento horůrek sice měl a musím uznat, že když jsem zjistil o čem to má být, tak jsem byl velmi zvědav, ale ve výsledku jsem se poměrně místy nudil a hlavně dala se předvídat skoro každá další událost. Tento film však vyloženě nezatracuju, ale nemyslím si, že se k němu někdy vrátím. ()

Reklama

Reklama