Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdyby Bridget Jonesová hledala ještě větší zoufalku, než je ona sama, v Kate (Emilia Clarke) by se určitě trefila do černého. Ta holka sice vypadá jako roztomilý diblík, ale ve skutečnosti je magnetem na špatná rozhodnutí všeho druhu – nerozumí si s vlastní rodinou, nevyzná se sama v sobě, neumí si najít normálního chlapa a navíc pracuje v obchodě s vánočními potřebami. To se pozná tak, že chodí v asexuálním skřítkovském kostýmku, neustále cinká rolničkou a v hlavě jí pořád jede vánoční hit George Michaela „Last Christmas“. Přitom přesně před rokem balancovala mezi životem a smrtí, když podstoupila velmi komplikovanou operaci. Jeden by řekl, že si té „druhé šance“ bude víc vážit, ale Kate je evidentně všechno fuk. Okázale kašle na všechno a na všechny a životem proplouvá cestou nejmenšího odporu. Pak ale potká Toma (Henry Golding), trochu záhadného mladíka, který se jí čím dál víc začne plést do cesty a do života. A i když je Kate odhodlaná pokračovat ve svém dosavadním stylu života, vlivem tohohle kluka, vánoční atmosféry a magického Londýna začne její předčasně okoralé srdce velmi rychle tát. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (274)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Myslím, že žáner vianočne motivovaných filmov, ponúka zrejme najširšie príbehové spektrum, aké kinematografia ponúka. Sci-fi má to svoje, rovnako ako ja horor, či akčný alebo historický film. Ale čo sa týka vianočného bijáku, tu sú vlastne možnosti neobmedzené. Vianoce sú proste téma, ktorá sa dá použiť všade a pri všetkom. A tak som vďačný za to, že som opäť mohol vidieť niečo nové, nie až tak radikálne iné, ale v podstate akosi originálne a nie rovnako pojaté. Atmosféra vianočného Londýna je skvelá, určite je to mesto, ktoré dá obyvateľom Vianoce zožrať aj s navijakom. Scenár od Emmy Thompson je plný vtipu, hlášok, skvelých postáv a v neposlednom rade aj dojímavých situácii, ktoré citlivým osobám zrejme na chvíľu zarosia výhľad na obrazovku. No a čo sa týka hercov, myslím že zostava vyšla na jedničku a každý z nich viditeľne dáva filmu dušu. Soundtrack nekomentujem, Mr. George Michael bol pán. Klasikou Vianočných filmov sa to u mňa ešte nestalo, ale je málo filmov, ktoré to dokážu hneď na prvý pokus. Ale rozhodne sa k tomuto podarenému dielku, určite opäť vrátim. A tak Ladies and Gentlemans, buďme na seba dobrý, nie len v tento sviatočný čas, a pozerajme sa hore, je tam toho viac, ako si vieme uvedomiť a ako naše zahmlené mysle dokážu spracovať. A pozrime sa aj pred seba, pretože tam je to čo máme. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Předvídatelná předvánoční záležitost, kterou táhnou velmi expresivní obočí Emilie Clarke. Nebýt jejího šarmu, se kterým ztvárňuje naprosto ztracenou, sobeckou a místy docela otravnou Kate, rozhodně by to bylo o dost horší. Zvlášť, když chudák Golding hraje filmový ekvivalent Kena od Barbie s naprogramovanou životní filosofií. A nevěřila bych, že to kdy řeknu, ale Emma Thompson a její šíleně stereotypní podání ženy z Východního bloku včetně těžkého přízvuku a místy "lámané" angličtiny, je neskutečně otravné. Podzápletka s jugoslávským původem, přijetím vlastní identity (zvlášť, když ani jedna ze sester nemá ani náznak "jiného" přízvuku) a odkazem na Brexit, má asi tyhle Vánoce ukotvit v současnosti. Upřímně nechápu proč, když jinak celý naleštěný předvánoční Londýn vypadá jako z pohádky. A ona opravdu divná romance Santy Michelle Yeoh...? Zkrátka a dobře, jde o jeden z těch filmů, které musíte zkonzumovat a nepřemýšlet nad nimi, protože pak se začne rozpadat. Pokud se ale necháte unášet atmosférou, hudbou (a on se vám ten George Michael vryje do mozku) a příběhem, pak asi budete spokojeni. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Příběh, orámovaný Vánocemi, příliš vánočně nezačíná. A když se lehká komedie z úvodu přehoupne do melodramatu a na chvilku i do dramatu, tak už jsou Vánoce pouhou kulisou. Nakonec se ale vizuál Vánoc a dění na plátně propojí a máme roztomile sentimentální a hřejivý konec pravého vánočního filmu. ____ Mě se líbilo špičkování ústřední dvojice v začátku filmu – bylo fakt vtipné a trochu sršaté. Ale zarazil mě ten náhlý zlom do depresivní nálady, i když to bylo jasně odůvodněné. Chování dívky mělo zdůvodnění v její minulosti, a tak i když třeba divákovi ze začátku připadá bezmyšlenková, sobecká a místy protivná, když zjistíme, proč tomu tak je, najdeme i pochopení. Její princ na kole je nádherná vymyšlená postava, opravdový princ z pohádek, až na …. a to už bych spoilerovala. Co mi opravdu vadilo, bylo však zobrazení hrdinčiny matky, která byla nepříjemnou až urážlivou karikaturou „jakože“ Chorvatky, ovšem zde podané jaké nějaká etnická kuriozita pějící nyvé písně, vařící podivná jídla a zdobící si byt ruskými malovanými lžícemi. A konec nemusel být tak sentimentální. Jedna oslava, kdy se všichni objímají a miluji, by stačila. Dvě už byly zbytečně moc. SHRNUTÍ: I vánoční elf může cítit smutek. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ďalší nie príliš zvládnutý film od packala Feigeho. Film má dve roviny. Tá romantická funguje veľmi dobre a preto je škoda, že vďaka viacmenej predvídateľnej pointe musí vyšumieť do stratena. Snáď prvýkrát mužská postava v jeho filme nie je žiadny podpapučový chudák. Asi to bude tým, že tentokrát je hlavná hrdinka taká trápnejšia verzia nešikovnej Bridget Jonesovej. Takže dvaja lúzri v jedno páry by bolo už príliš. Bohužiaľ tá druhá rovina, ktorá sa nakoniec ukáže byť tou podstatnejšou, v ktorej si hlavná hrdinka buduje sebaistotu a sebaúctu je podaná slabšie, pretože všetky tie vedľajšie línie pri ktorých sledujeme jak sa postupne mení, sú skôr otravné vďaka otrasným postavám. Hlavne jej matka v podaní Emmy Thompsonovej je neznesiteľná. Takže celkovo to je len priemer a tretiu hviezdičku dávam za to pekné posolstvo filmu. Ale škoda, že to nenatočil niekto schopný a Emma si tiež vybrala slabšiu chvíľku pri písaní scenára. 5/10. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nudné, předvídatelné až hrůza, kýčovité a beze špetky nějakých hereckých výkonů. Tím vším je snímek Last Christmas, jehož největší předností jsou závěrečné titulky, jež Vás konečně osvobodí ze spárů této šíleně přepálené "romantické" záležitosti. Nikdy více! „I'm busy, you're weird, good-bye!“ ()

Galerie (44)

Zajímavosti (15)

  • V závere filmu, počas pesničky "Last Christmas", sa v dvoch záberoch na publikum objaví aj Andrew Ridgeley - spevák skupiny Wham! (Psycho709)
  • Film sa odohráva v roku 2017 (aj keď bol natočený v rokoch 2018-19). V tomto kontexte by „posledné Vianoce“ znamenali 25. december 2016. V ten istý deň zomrel hudobník George Michael. (Arsenal83)

Reklama

Reklama