Reklama

Reklama

Nekonečný příběh 2

  • USA The NeverEnding Story II: The Next Chapter (více)

Obsahy(1)

Na plátna kin se vrací chlapec Bastien se svými přáteli - létajícím drakopsem Falkem a chlapcem - válečníkem Atrejem. Znovu se pomocí kouzelné knihy dostává do říše Fantazie, která je ve velmi špatném stavu. Chátrá a její obyvatelé i vládkyně ve Slonovinové věži jsou ohroženi neustálým zmenšováním zásob snů a pohádek ze světa lidí. Bastien se stává jejich poslední nadějí na záchranu. Toho si je vědoma i zlá čarodějnice, která se snaží chlapce zbavit jeho síly a přimět ho, aby si přál splnit co nejvíce přání. S každým takovým přáním totiž zmizí z Bastienovy paměti jedna vzpomínka. Po mnoha dobrodružstvích zbývají poslední dvě přání... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (210)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1984 bol natočený snímok "Nekonečný príbeh". Úžasná fantasy o čítaní kníh. Tento film sa zaradil do zlatého filmového fondu, stal sa kultovým dielom. Ocenil som ho štyrmi hviezdičkami. O päť rokov neskôr bolo vyprodukované pokračovanie. "Nekonečný príbeh 2". Je to ďalšia kapitola príbehu o Bastienovi a jeho priateľoch z ríše fantázie. Lenže je to kapitola úplne zbytočná a oproti svojmu predchodcovi aj o poznanie slabšia. S prižmúreným okom mu dávam dve malé hviezdičky. ** ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Stane se málokdy, aby druhý díl překonal svého předchůdce! Nekonečnému příběhu 2 tomu rozhodně není. Veškeré kouzlo, které mně ohromilo v jedničce je nenavrátně pryč. Samozřejmně mohlo to dopadnou daleko hůř. Já jsem celkem spokojen. Chyba je určitě v režisérovy. Pro mně absolutně neznámý režisér George Miller, který neměl snad žádné pořádně zkušenosti před tímto filmem. Wolfgang Petersen měl alespoň výborný film Ponorka. Docela by mně zajímalo, kdyby na režisérskou stoličku usedl znovu on, tak jestli by se něco změnilo. Ale myslím, že určitě. Příběh už není tak geniální, jako byl v jedniččce. Hloupé diaolgy a hlavně všechno vypadá uměle a až směšně levně. Herci taky nic moc. Jonathan Brandis a Kenny Morrison nejsou rozhodně Barret Oliver a Noah Hathaway, co se týče hereckého výkonu a hlavně vzhledu. Brandis a Morrison nemají ten pravý šmrnc jako ti dva v jedničce. Vůbec mi zde nesedli. Ani jeden se sem moc nehodil. A co považuji za trestuhodné, tak je song "Never Ending Story" v závěrečných titulcích, kde je nějaký příšerný a uši rvoucí remix. Škoda, že se to takhle podělalo! ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jasne, dvojka je jen slabej odvar z prvniho dilu, ale na druhou stranu, zas tak hrozna tragedie to neni. Pribeh je dostatecnej, vrati se stary znamy postavy a i kdyz se tak nak vlastne furt nic nedeje, film je najednou u konce, aniz by se clovek zacal nudit. Hlavni vytku tak mam k trikum, ktery jsou fakt ubohy, ale jinak se jedna o docela koukatelny rodinny fantasy. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Zatímco jednička se tak, či onak ještě snažila o jisté poselství v linii literární předlohy, dvojka je typické komerční pokračování, které záměrně rezignuje na cokoliv víc, než jednoduchou zábavu pro děti a spoléhá na to, že komu se líbil původní Nekonečný příběh, neodolá a podívá se na své oblíbené hrdiny znovu. Po stránce scénáristických kvalit zapomenutelná, nevýrazná záležitost, film je nicméně koukatelný díky slušné výpravě. Na rozdíl od třetího pokračování ho nepovažuju za zločin na dětech. Celkový dojem: 40 %. ()

rsimonyi 

všechny recenze uživatele

Druhý Nekonečný příběh už se tak moc nepovedl. Nic moc Bastien, ale absolutně nevýrazný Atrej. Potěší alespoň některé postavy z prvního dílu Kamenožrout, Falko a také snaha o stejné výtvarné zpracování filmu. Slabým článkem je tu také nevýrazná hudba. Dá se ta to pořád ještě koukat jako na odpočinkovou pohádku pro děti, ale kouzlo prvního filmu je bohužel pryč. Tři hvězdičky dávám ve srovnání s třetím dílem, na který je odpad ! málo. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (12)

  • V prvním díle z roku 1984 byli tvorové z říše Fantazie vytvořeni v podobě zmenšených modelů, dále se pro tvorbu speciálních efektů užívalo modrého plátna. V tomto pokračování trikaří vsadili na modely kreatur v životní velikosti a jednotlivá pozadí scény byla tvořena spíše dokreslovačkami. (fiLLthe3DD)
  • Ve filmu se objeví několik záběrů Atreje na koni z předchozího filmu. Přesto není Noah Hathaway uveden v titulcích. (HappySmile)

Reklama

Reklama