Reklama

Reklama

Lady and the Tramp

  • Slovensko Lady a Tramp (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Toto nadčasové prerozprávanie klasického animovaného filmu z roku 1955 prináša jeden z najväčších ľúbostných príbehov o psoch, ktoré sa vydajú na nečakané dobrodružstvo a napriek svojim rozdielom sa zblížia a spoznajú hodnotu domova. K Lady, sučke kokeršpaniela, ktorá žije na luxusnom predmestí, je život dobrý. Keď sa na scéne objaví dieťa, Lady prestane byť stredobodom pozornosti a príchod tety Sáry situáciu len skomplikuje. Lady sa čoskoro ocitne sama na ulici. Našťastie sa objaví Tramp a tento pouličný kríženec ju rýchlo naučí, ako to na svete chodí. Čoskoro si vyfintená sučka a utáraný miešanec užívajú prechádzky v parku pri mesačnom svite a špagety pri sviečkach. Tramp žije na slobode bez vôdzok po boku svojich nezbedných kamarátov, ale Lady chýba pohodlie a bezpečie rodiny, takže sa čoskoro obaja musia rozhodnúť, kam patria. Film Lady a Tramp, ktorý dokonale kombinuje hrané scény s fotorealistickou animáciou, je dojímavým a romantickým dobrodružstvom pre celú rodinu. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (35)

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Lepšie než som čakala. Asi preto, že na rozdiel od Levieho kráľa tu zas toľko mimiky nepotrebujem. Vačšina psov i rozpráva celkom prirodzene, tá Škótka odvedľa bola napríklad super. Najväčší problém pre mňa bola Lady. Úvodné scény keď je šteňa boli perfektné, ale akonáhle vyrástla a prehovorila... sympatie prudko opadli, nesedela mi ani mimikou ani zvukom a kokre nie sú moje obľúbené plemeno. Príbeh ok, nie zlý, nie skvelý. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Lady & Tramp sú proste klasika, a tak som bol zvedavý ako to dopadne tento prípad prerodu animovanej formy na hraný film. Finálny výsledok nie je vôbec zlý, hoci klasika je klasika, ale aj toto sa mi celkom pozdávalo. Príjemné spracovanie, kvalitný vizuál, a oživené spomienky z detstva :) Nie som žiadny milovník psov, ale tento príbeh mám celkom rád. No myslím si, že hoci išlo o remake, nebolo by na zahodenie ho aj nejako viac revitalizovať a nie len tak stroho okopírovať. 3* ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Původní animák jsem nikdy neviděl, zato knižní obrázková verze patřila mezi mé nejoblíbenější dětské knížky. Možná i proto mi řada scén z filmu přišla dost povědomá. Ikonická špagetová scéna nezklamala, byť jako všechny současné live-action disneyovky působí i Lady and the Tramp kvůli realistické CGI animaci, kde úplně nevynikne mimika jako u kreslených charakterů, poněkud... stroze? Na druhou stranu film k mému překvapení nepostrádá takovou tu staromilskou disneyovskou duši, která mi např. u moderního zpravování Dumba nebo Knihy džunglí dost chyběla. Tady je to ryze pohádkové budování scén režijně nadmíru zvládnuté, retro soundtrack zase krásně dotváří příjemnou romantickou atmosféru. Jo, tohle na mě zafungovalo. ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Původní animák jsem doposud neviděl, ovšem zato knižní verze byla oblíbená. Hlavně ty obrázky, typicky špagetová scénka v předělávce rozhodně nezklamala. Upřímně "Lady And The Tramp" ze všech těch nových reamejků na mě zapůsobil co možná nejsrdečněji. Magie studia Disney mi dokázala připomenout, něco co mám moc rád. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Letos k nám přiletěly hned čtyři remasterované Disneyho animáky a já je právě teď mám všechny skompletované. Lvího krále i Aladina jsem měl před předělávkou už nějaký ten pátek (či roky) zhlédnuté, ovšem u Dumba a Lady a Trampa jsem se musel nejdřív seznámit s originálem. Příběh létajícího slona mě obzvlášť neoslovil ani v oslavované klasice, ani v nové Burtonovce. O něco méně profláklejší romance o dvou psech je už ale jiné kafe. A to jak v té nádherné kreslené, tak i v letošní “hrané” podobě. Jedná se o povedené rodinné filmy, které bych se nebál pustit jednou svým dětem. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Dobový nábytek, který je ve filmu k vidění, byl z drtivé většiny skutečný – dekoratér Gordon Sim jej zakoupil v obchodech se starožitnostmi a na eBaye. (fiLLthe3DD)
  • Jock je teprve druhá mužská Disney postava, která se v remakeu změnila na ženské pohlaví. První je Kaa z Knihy džunglí (2016), kterou nadabovala Scarlett Johansson. Nyní Jocka, skotského teriéra, předělali na Jackie, kterou hlasově ztvárnila Ashley Jensen. (Jamal)
  • Trénink psů byl zahájen 3 měsíce před začátkem natáčení. Trampa ztvárnil teriér jménem Monty a Lady zase kokršpanělí fenka Rose. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Nová pixarovka vyhořela

Nová pixarovka vyhořela

20.06.2022

Studio Disney má na kontě po delší době mírné zaváhání. Nová pixarovka Rakeťák s cenovkou 200 milionů dolarů totiž sice sbírá pozitivní ohlasy kritiků i diváků, do kin se ale tentokrát rodiny s dětmi… (více)

Co nabídne služba Disney+?

Co nabídne služba Disney+?

09.11.2019

Už za pár dní (přesněji 12. listopadu) se ve Spojených státech, Kanadě a Nizozemí spustí nová streamovací služba Disney+. O týden později se pak dočká ještě startu v Austrálii a na Novém Zélandu.… (více)

Disney představil svoji streamovací službu

Disney představil svoji streamovací službu

12.04.2019

Studio Disney konečně odhalilo detaily o své chystané streamovací službě Disney+. Ta se oficiálně spustí 12. listopadu a bude dostupná zatím pouze v Americe s tím, že se brzy rozšíří i do zbytku… (více)

Reklama

Reklama