Reklama

Reklama

Highlander 5

  • USA Highlander: The Source (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Svět se propadá do chaosu. Highlander Duncan MacLeod prochází ruinami rozpadajícího se města a vzpomíná na dobu než odešla láska jeho života. Přidává se ke skupině nesmrtelných. Znovu se setkává se svým tajemným přítelem Methosem a také smrtelníkem Joe Dawsonem. Společně se vydávají na nebezpečnou výpravu: hledat původ své nesmrtelnosti... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

Tom Hardy

všechny recenze uživatele

Nevydržel jsem to a na ten "předčasný sestřih" se podíval (ty ohlasy na netu jsou totiž opravdu kouzelné, tak nešlo odolat;). Netuším, co s tím producenti zamýšlejí ve střižně dělat (a kolik mají materiálu k dispozici), ale dost pochybuji, že se jim podaří plně zacelit ptákoviny typu "když někde hrozí výbuch, zcela logicky tím směrem bude projíždět cisterna s palivem". Adrian Paul je pořád stejně dřevěný, nicméně paradoxně on jediný působí jakžtakž normálně. Skřet s anglickým akcentem a kněz vypadají, jak kdyby je sem někdo vstřelil z Pána prstenů a dost podobně působí i občasné aranžmá scén. Za největší perlu ale považuju hlavního záporáka. Zkřížit obludu ze Silent Hillu s Rain Manem a do toho fláknout pohyby Super Maria (ano, té herní postavy), na to už je třeba koňská dávka zvrhlé fantazie. Brett Leonard to celé zachraňuje od naprosté propasti akorát zabarvením obrazu. Každá scéna má „svou vlastní náladu“ a některé pasáže opravdu nejsou kompozičně vůbec špatné. Ale k čemu je dobrý občasný povedený look, když Leonard neumí akční scény. V souhrnu mi to přijde o dost blbější než jednička a trojka, ale na rozdíl od čtyřky to nemá vyloženě televizní look a dvojka mi zase přišla mnohem úchylnější (a blbější). Kdybych měl dát hvězdičky, asi bych dal jednu, ale producenti tvrdí, že do kin půjde něco jiného, tak nebudu nefér a schovám si hodnocení až pro finální verzi… ()

JJ.Gibson odpad!

všechny recenze uživatele

No a máme tu, doufejme již poslední díl Highlandera. Pětka se vydala úplně novým, leč absolutně hloupým a nezáživným směrem. Vrací se bezmězně nudný Duncan spolu s dalšími ještě ubožejšími nesmrtelnými kteří naštěstí občas můžou být smrtelní. Nemá to ani patu ani hlavu. A konec je opravdu na setnutí hlavy všem účinkujícím... ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Duncan MacLeod (Adrian Paul), jeden z posledních nesmrtelných se za pomoci dalších čtyř vydává hledat bájný zdroj své nesmrtelnosti. Cesta ale nebude vůbec jednoduchá, a každý z nich si dosáhne až na své dno - a na konci čeká Strážce, který jen po odpovězení dávné otázky může zjevit své tajemství... Co napsat o sérii Highlander a neopakovat to, co bylo řečeno u předchozích dílů. Snad jen, že i pětka má nápad - dokonce bych řekl že zajímavější než tři předchozí díly, ale bohužel by tento nápad musel do rukou dostat někdo šikovnější než Brett Leonard. Vždycky když se mu nějaká scéna povede, je hned doplněna několika rádobyakčními, nicméně do děje absolutně nesedícími, šermířskými souboji (dokonce - při jednom z nich zazní i oblíbení Queeni - asi jako vzpomínka na nesmrtelný první díl?)... ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Highlander: Zdroj utrpení. Čtverka byla sice špatná, ale nakonec jsem se královsky bavil díky over-the-top záporákovi a šíleným hláškám typu „Don't you wana be inside me?“ (A záporák je taky jediná věc, která dělí pětku od odpadu... při jeho scénách jsem se dost nasmál. Stačí se podívat na tohle video.) Pětka... to je panečku jiné maso. Už od začátku je patrné, že jsme klesli prakticky na dno filmové produkce, některými zasvěcenci přezdívané direct to DVD. Všechny aspekty filmu jsou prakticky odpad – střih je upraven na míru pro epileptiky, kteří při sledování zažijí peklo, na své si jistě přijdou také milovníci zpomalených záběrů a pokud vás zajímá, jak vypadá filmování s kamerou zavěšenou na provázku, jste na správné adrese. Co se scénáře týče, ten je typickou ukázkou lenosti a chybějící invence. Jednoduše řečeno ruce pryč, nohy na ramena a utíkejte, co vám nohy stačí... tedy pokud nejste milovníky opravdu špatných filmů, jaké běží ve tři ráno na Prima Cool. V tom případě si možná přijdete na své. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Highlander" - Horal. Príbeh o Nesmrteľných, ktorých možno zabiť len sťatím hlavy. Zabitie ďaľších Nesmrteľných im dodáva silu. Nemôžu mať deti a môže zostať len jediný. To bolo hlavnou myšlienkou filmu režiséra Russella Mulcahy z roku 1986. Bola to premyslená akčná fantasy s výborným hereckým obsadením, kde si hlavné úlohy zahrali Christopher Lambert a Sean Connery. Mysteriózna dráma so zaujímavým scenárom, kvalitnou kamerou, réžiou a energickým sountrackom od kapely Queen. Pamätáte si to? Ak ano, tak sa na toto piate pokračovanie radšej ani nepozerajte. S pôvodným snímkom to má spoločné tak akurát názov. "Highlander 5" je nudná, nízkorozpočtová, komiksová zlátanina natočená niekde vo východnej Európe. Béčkový, neúspešný režisér; chudobná produkcia; príšerní herci; podradné filmové triky; lacná kamera; neprehľadné, nezáživné bojové scény;... veľmi slabý film. * ()

Galerie (164)

Zajímavosti (11)

  • Původně mělo jít o první díl nové trilogie, ale tenhle plán přirozeně po propadu padl. (Taninaca)
  • Původně se měl režie ujmout Russell Mulcahy, který režíroval i jedničku a dvojku. Mulcahy ovšem nesouhlasil se scénářem Petera S. Davise a Williama N. Panzera. Mulcahy chtěl předcházet událostem původního Highlandera, Panzer a Davis naopak chtěli navázat na Highlander: Endgame (2000). Nakonec Mulcahy z projektu odstoupil, neboť se bál opakovaného fiaska, jakým byla dvojka. (Taninaca)
  • Scenárista Joel Soisson během práce na filmu vystupoval pod pseudonymem Mark Bradley. (Terva)

Související novinky

Tom Cruise v novém Highlanderovi?

Tom Cruise v novém Highlanderovi?

20.11.2014

Highlander se v roce 2007 dočkal pátého dílu s podnázvem The Source, který se ale nedostal ani do amerických kin. Bylo to jasné znamení, že by se klasika z roku 1986 měla nechat spát, v Hollywoodu to… (více)

Reklama

Reklama