Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nastáva deň súdu, ktorý má jednoduchú úlohu. Nájsť hrdinu černobyľského príbehu a jeho vinníkov. Hlavnými svedkami pred súdom sú Valery Legasov, Boris Shcherbina a Ulan Khomyuk. (Aktuality.sk)

Recenze (138)

J.e.r.e.c 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To nejlepší nakonec! Rozuzlení detektivního pátrání, při němž Legolasov ve svém brilantním závěrečném proslovu zkombinuje usvědčující metody Hercula Poirota a zapálený projev Honzy Zemana ze Štvanice, by snad muselo strhnout i členy politbyra. Kdyby na úplný konec dali těch pár minut, kterými celý seriál začíná, bylo by to možná nejvíce zdrcující finále ever. 95 % ()

BonRStone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najlepšie musí prísť nakoniec! Ako inak, tvorcovia nás v napätí držali až do konca a vo veľkom finále nám ukázali to hlavné čo každého zaujíma - ako to vlastne tí súdruhovia posrali. Iné som ani nečakal, kedže sa tomu akosi vyhýbali. Bravúrne vysvetlené, ukázané a ukončené. Čerešnička na koniec je krásna myšlienka. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Po nebezpečné půdě jsem už chodil. I teď jsme na nebezpečné půdě. Kvůli našim tajemstvím a lžím. Ty nás v podstatě definují. Když pravda uráží, pak lžeme a lžeme, dokud nezapomeneme, že nějaká pravda je. Ale ona pořád je. Každou lží si děláme u pravdy dluh. A dřív nebo později se musí splatit. To zavinilo výbuch reaktoru. Lži!” Tak shrnuje svůj osobní pohled vědec Valerij Legasov u soudu, který zabírá velkou část páté, krapet jiné epizody. Dokresluje situace, dodává poslední díly skládačky, ukazuje na kolaps zdravého rozumu. Televizní režisér Johan Renck na jedničku, oporou mu byli skvostní herci, realistické lokace i působivá hudba s nepříjemnými tóny. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední díl je soudnička, která retrospektivou brilantně rekonstruuje krok za krokem den katastrofy - série lidských pochybení s rozhodující technickou chybou sovětské techniky. Jestli někdo nechápe jak funguje jaderná elektrárna tak ať si pustí tento díl. je to víc než filmový zážitek technická přednáška, ale skvělá a srozumitelná. Bravo. ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už nikdy víc sovětský svaz, je to zlo (o něco méně horší něž americký kapitalismus). Opět se podařilo to, co ostatním dílům, přinést něco nového a přesto udržet neskutečnou laťku. Poslední komentář bych ale rád pověnoval hercům, kteří až neuvěřitelně vyrovnanou kvalitu utvářeli. Jared Harris je pro mě bezchybný a musím si dohledat, kde všude hrál. Je to pro mě takové to zpětné zjevení, kde si říkáte: "Jo, tak on hrál tady jo,, jaktože jsem si ho nevšiml". Stellan Skarsgård (s vlasy) dokáže být hodně charismatický, ale toho už všichni známe. Paula Rittera v roli Ďatlova nenávidíte. Bravo. I spousta dalších rolí byla skvělá. Člověk však nejvíc musí ve finále obdivovat hrdinství a nasazení všech (ne)vědíc, že se ráno nemusí probudit úplně stejní (na horníky nikdy nezapomenu). Děkuji za tuto seriálovou radioaktivní perlu. Už velice dlouho se mi nestalo, abych se tak těšil na další díl a odešel po každé tak spokojen. Hodnocení k poslednímu dílu berte jako shrnutí i za díly ostatní - 98% a jedním slovem відмінно. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (3)

  • Když je Valerij Legasov (Jared Harris) po své soudní výpovědi odveden do prázdné místnosti, velice opatrně se rozhlédne a podívá se i za otevřené dveře. KGB totiž na toto místo ráda umisťovala popravčí, aby vězně zezadu zastřelili. (vojtaruzek)
  • Profesor Valerij Legasov (Jared Harris) počas súdneho procesu povie, že černobyľský reaktor 4 sa stal jadrovou bombou. Toto tvrdenie je značne zavádzajúce, keďže nie je možné, aby v jadrovom reaktore nastal jadrový výbuch. (koba)
  • Jedna ze scén, která se má odehrávat v Moskvě, je natočena v Kyjevě. (jakubweber)

Reklama

Reklama