Reklama

Reklama

VOD (1)

Neposlušný princ Hal nastoupí po otcově smrti na anglický trůn a musí zvládat palácové intriky, zděděnou válku a celkový chaos. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (524)

sheen 

všechny recenze uživatele

Po Outlaw King se Netflix pustil do podobného projektu. Myslel jsem si, že lepší historický už nezvládnou. Jak hluboce jsem se mýlil. Naprosto dokonalá filmařina v každém detailu. Ač se ve filmu až tak často nebojovalo, tak mi to vyhovovalo, mohli jsme se více soustředit na vývoj postav, hlavně mladého krále. Chalamet naprosto vynikající výkon. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

I přes minimální výpravu krásně vypadající a hlavně výborně zahraný film, který je ve výsledku spíše divadelní hrou, protože 95% filmu jsou neustálé dialogy a pokud divák očekává krvavou podívanou s velkolepými bitvami, bude v tomto případě velmi zklamán. Tempo je až zbytečně utahané a nebýt výborných herců, bylo by těžké film dokoukat. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Kterak král Jindra k vítězství a pravdomluvné francouzsce přišel. Chytrý a věrohodný historický snímek, který se zavrtá pod kůži. Důsledné vykreslení charakterů a uvěřitelnost chování je pro Michôda na prvním místě. Větší akce je jedna a to zabahněná tlačenice u Agincourtu, zbytek jsou úvahy o válčení s baculatým Edgertonem, nějaké to obléhání a královské pletichy, kde se Chalamet velice schopně připravuje na roli Muad'Diba ve Villeneuvově Duně. Pattinson je za opovrženíhodného sráče (skvělá scéna s malými chlapci v lese) a vyloženě se v té poloze rochní. Král vypadá jako film z jiné doby, stará škola přesto s moderními postupy a vychytávkami. Potěší i zmínka o Českých zemích. Silná hudba. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Výborný historický film, kterému lze jen těžko něco vyčíst. Silně nekompromisní a který se vám dokáže zarýt pod kůži, ale takovým tím přirozeným a nenuceným způsobem. Výborní herci v čele s Timothée Chalamatem, toho pozoruji už nějaký čas a nejednou všem dokázal, že je výborný herec, ale tady poprvé ukázal, že dokáže uhrát i silně charismatické postavy a dokáže utáhnout celý film. Věřila jsem mu každou větu, každý výraz, každou emoci. Všechny jeho pocity dokázal z TV přenést na mě. Díky bohu za Netflix, který se nebojí investovat do takto originálních a lehce riskantních projektů. P.S. Nepamatuji si, kdy jsem naposledy viděla film, ve kterém jsem opravdu dokázala vnímat, jak těžké muselo být se hýbat a bojovat s brněním vážicím několik kil. Každý pohyb vojáka a speciálně scény jeden na jednoho působily neuvěřitelně realisticky. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Po filmové stránce i příběhové stránce naprosto dokonalá podívaná, která dokazuje, že Netflix má hodně co nabídnout. Jako celek působí The King o něco kompaktněji než nedávný Outlaw King a kromě počáteční křeče, kterou jsem možná vnímal jen já, stojí i na výborném Chalametovi. Z herců působí ještě sympaticky Edgerton a vyniká francouzský přízvuk Pattisonova Dophina. Jako překvapení navíc můžeme označit absenci "romantické linky" a všemi oblíbených nahotinek. Co ale z toho, když po zhlédnutí zjistíte, jak moc film překrucuje historii a ohýbá Jindřichův charakter? Ne, že bych měl s filmařskou invencí nějaký problém, ale pokud tvůrci tak diametrálně odbočují od historických reálií, zanechává to po snímku nepříjemnou pachuť klamání diváka. A je to škoda. Protože jinak by byl The King prakticky dokonalý a 5 hvězd si zasloužil. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (21)

  • Celosvětová premiéra proběhla 2. září 2019 na Mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách. (rafix)
  • Ve skutečnosti Jindřich po válce toužil, ale Magnum Concilium (shromáždění ) mu pro válku dalo stopku. S Francií se vyjednávalo téměř rok než se opět svolané Magnum Concilium rozhodlo vydat svolení pro válku. (messenger)
  • Jindřich V. zemřel ve 34 letech na úplavici 2 měsíce předtím, než mohl být jmenován francouzským králem. Přesně o tolik ho přežil Karel VI. francouzský. (klukluka)

Související novinky

Hledá se režisér příštího Bonda

Hledá se režisér příštího Bonda

27.08.2024

Dalo by se čekat, že touto dobou už budeme mít dávno mnohem jasněji o tom, kam bude směřovat legendární akční franšíza. Od premiéry poslední bondovky Není čas zemřít už uplynulo téměř pět let a… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno