Reklama

Reklama

The Boy

  • USA The Boy (více)
Trailer 6

Greta je mladá Američanka, která začne po svém příjezdu do Anglie pracovat jako chůva v odlehlé vesnici. Po nástupu na místo zjistí, že osmiletý chlapec, o kterého se má starat, je porcelánová panenka v životní velikosti. Jeho rodiče mu věnují stejnou péči jako jejich předchozímu živému, který před dvaceti lety zemřel a s jehož smrtí se stále nemohou vyrovnat. Rodiče pro Gretu připraví seznam činností, podle kterého má o chlapce-panenku pečovat. Gretě je ovšem list nejprve k smíchu a dělá si z přísných pravidel legraci. Až po řadě rušivých a nevysvětlitelných událostí si Greta s hrůzou uvědomí, že práce chůvy v této rodině bude asi její nejhorší noční můra. Vypadá to, že panenka je skutečně naživu! (Bohemia MP)

(více)

Videa (10)

Trailer 6

Recenze (412)

verbal 

všechny recenze uživatele

Sračkovitý režisér Vilém Zvon se konečně naučil aspoň trochu točit, satanžel se však jeho scénárista vydal nepokrytě čorkařit na brakoviště. A tak tři čtvrtiny filmu sledujeme úmornou uspávačku alá „Anabel“ o trapném až unylém přemísťování břichomluvecké Barbíny po viktoriánském baráku, schopnou vyděsit leda tak labilního loutkoherce s nevyhraněnou sexuální orientací. Na posledních patnáct minut pak z „Hrůzné minulosti“ vyleze „Míša Majers“, aby celou tu kalvárii, plnou otlačených hemoroidů a znuděných oleženin, skvostně ukončil úplně jako … Tady musím toho pissálka pochválit za originalitu! Tak suchý a debilní závěr by nesplácal snad ani několikanásobný absolvent Akademie retardované hororové scenáristiky pro vegetativní pacienty. Etalonem nesporné kvality budiž „příjemně překvapený“ mozkoun Livingdead! A tak jediným pozitivem zůstává ta více než žvýkatelná roštěnka v hlavní roli, která sice dělá, co může, ale na druhou hvězdu by musela minimálně ukázat páreček kulantních mečivek nebo vkusnou díru v sýru. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Začalo to priemerne, pokračovalo to relatívne priemerne, no myslím si, že záverečných 15 - 20 minút je dôvodom, prečo si myslím nakoniec, že ide o dobrý hororový počin. Dokonca sa musím priznať, že to nepôsobí ani úplne hlúpo. Nebudem nič spoilovať, no musím povedať, že keď príde záverečný zvrat filmu, tak začína byť skutočne zaujímavý, nápaditý a veľmi dobre spracovaný. Lauren Cohan ako Greta je podľa mňa dosť dobrá a musím povedať, že jej konanie nie je vôbec mimo alebo hlúpe. Človek všetky jej reakcie chápe a všetko čo sa počas filmu deje postupne dáva zmysel. Rupert Evans je podľa mňa miestami trošku otravný, ale celkom to vo svojej role dáva. Musím povedať, že aj barák ako taký vyzerá skutočne úchvatne a má v sebe dosť miestností, ktoré môžu v správnej atmosfére pôsobiť celkom creepy. Dalo sa z toho ale vyťažiť viac? Musím povedať, že áno. Dizajn bábiky Brahmsa je podľa mňa dobrá, ale miestami film veľmi slabo využíva svoj potenciál, ktorý by z nej mohol spraviť. A asi by som chcel trošku viac od nej. Musím inak priznať, že aj rodičia Bruca sú celkom dobrí herci. Atmosféra je solídna a nie je to zle napísané. Myslím si, že to chcelo len viac hororu a menej expozície a vysvetľovania a pomalých nudnejších miest v prvých dvoch tretinách. Ale napriek tomu si myslím, že radšej si pozriem pomalý priemerný horor s výborným záverom ako je tento, než by som sa niekedy znovu vrátil k bábike Annabelle. Hodnotenie: B- ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak se OPĚT vracím z kina nasranej. Jenže to není chyba filmu, ale můžou za to pizdy a jejich borečci co seděli zamnou. Mladí, blbí a neklidní. Fakt nechápu proč do kina jezdí, když je to evidentně ani nezajímá. Teď už k samotnýmu filmu. Rozhodně je do daleko lepší jak poslední "horor" na kterým jsem v kině byl ( Les sebevrahů ). Nic moc jsem od toho nečekal a možná i proto mě to docela překvapilo. Porcelánovej klučík je celkem vyvedenej a filmu se podařilo místy navodit i hutnější atmosféru. Vše podporovánou skvělou kamerou, výběrem lokace ( respektive toho baráku ) a celkem solidníma hereckýma výkonama. Především hlavní představitelka si to střihla na výbornou. Na filmu mi ale nesedl konec. Myslím si, že snímek se měl ubírat jiným směrem. Navíc si myslím, že tohle rozuzlení pořádně neštymuje a není pořádně obhájeno. Našel bych tu pár otázek na který bych chtěl dostat odpověď. Rozebral bych a rozpitval tenhle film daleko víc, ale nechci spoilerovat. Každopádně doufám, že další případný pokračování je pasé. To by bylo jen na škodu. Určitě se z tohoto kousku dalo vytěžit víc než jen slušnej koukatelnej průměr. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Les sebevrahů byla slabota, ale The Boy dává slušnou naději v lepší hororové zítřky v našich kinech - brzy nás čekají třeba The Witch, Before I Wake nebo dále The Conjuring 2. Ale zpátky k Brahmsíkovi: k panákovi s hnusnym kukučem, co navíc vypadá, že je živější než bratránek Chucky. Jen se trochu déle stydí. Nebo je retardovanej. Nebo jen zamilovanej do kočičky Gréty. Anebo je to dost možná úplně jinak... Než tomu však přijdeme na kloub, musí si hlavní hrdinka ztratit boty, trpět nočními můrami, ukázat se nám v kalhotkách a v poslední řadě bloudit po domě se svíčkou v ruce, aby dostal snímek punc staromilského gotického hororu. A je to vlastně dobře, protože i když rozlehlé sídlo není efektivně využito, na Lauren se kouká fakt dobře, aniž by se musela chovat jako husa. S lekačkami to režisér nepřehání, spíše (díkybohu) sází na napětí, jež buduje sice pomalu, ale s citem. Velké plus za závěrečných 20 minut, ty naopak šlapou parádně. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když přimhouříme obě oči, má to něco do sebe. Pravidla žánru tady lehce nakopeme do zadku, protože něco neotřelého tahle story o jedné panence a jedné panence-chůvě přeci jenom nabídne. To Američanka Gerta vezme práci u starého britského páru. Osamělé anglické panství, dlouhé chodby, vrzající interiér domu, strnulé chování manželů. A pak představení jejich potomka. Porcelánové loutky. Nejprve pořádné ušklíbnutí, pak pochopení, že zřejmě takhle se pár vyrovnává se smrtí syna, který kdysi dávno zahynul při požáru: po nevysvětleném úmrtí jisté dívky. Každý by se zřejmě otočil na podpatku a pelášil pryč, ale scénárista má jiné plány. Je to práce, navrch honosně placená, tak proč ne. Manželé následující den odjíždějí, dívka otevře víno a svou roli začne ignorovat. Sarkasmus ale vystřídá strach poté, co se začnou dít podivné věci. A co se dozvídá další střípky z minulosti znepokojivé loutky. Tvůrci nejednou netriviálně otočí divácká očekávání, variant, kam můžou příběh posunout, je hned několik. A tu, kterou vybrali, nepovažuju nakonec za nějak urážející. A NAŠTĚSTÍ to není klasická duchařina. Takže ty tři hvězdy jsou nakonec docela fajn!! Jen těch hororových momentů mělo být víc.. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 85. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Původně nesl film názvy In A Dark Place a The Inhabitant, ty ale byly změněny, jelikož se autorům nezdály vhodné. (hansel97)

Reklama

Reklama