Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bez možnosti volby je Cassian naverbován, aby infiltroval imperiální pevnost na Aldhani. (Disney+)

Zajímavosti (5)

  • Pozorný divák si může všimnout na „letištním“ terminálu příletů a odletů názvů tři planet – Balfron, Jonsior a Mawan. Všechny tři planety se tak poprvé představí i v rámci oficiálního kanonu, nejenom Legends. Planeta Balfron je známá svými kasiny. Co je podstatné, tak Han Solo a Lando Calrissian se zde poprvé potkali s tzv. Tonnika sisters – identickými dvojčaty Breou a Senni. Poprvé jsme je mohli na filmovém plátně vidět v Nové naději (1977) v kantýně v Mos Eisley. Mawan je pak planeta, která se poprvé objevila v knižní sérii „Star Wars: Jedi Quest“ a kde mistryně Jedi Yaddle, v rámci Legends, měla zemřít. (Veskoslav)
  • Modrý Kyber krystal patřil k nájezdníkům rasy Rakata. Kdysi nejmocnější a technologicky nejpokročilejší rase galaxie, zakladatelům Nekonečného Impéria. Jedná se o časovou linii cca 35 000 až 25 000 BBY, kdy jejich Impérium definitivně zaniklo, protože ztratili své spojení se Sílou a nemohli ovládat své technologie. V roce 1000 BY rasa definitivně vyhynula. Samotná rasa Rakaty byla povětšinou velice citlivá na sílu, specializovali se na její temnou stranu. (Veskoslav)
  • V obchodě nebo spíše unikátní sbírce Luthena Raela (Stellan Skarsgård) můžeme například zahlédnout zbroj z Beskaru, helmu náčelníka Wookiů, Twi'lek, masku rytíře Jedi Plo Koon, desky Mortis gods, zbroj Starkillera a gunganský štít. (Veskoslav)
  • Imperial Security Bureau, zkráceně ISB, je Imperiální Bezpečnostní Agentura, která byla založena galaktickým imperátorem Palpatinem jako tajná organizace pro vymáhání práva, oddaná cíli odhalení a zničení nepřátel nového řádu a Galaktického impéria a udržování stability na imperiálních územích. (Veskoslav)
  • Bitva o Mimban se odehrávala v roce 10 BBY a válčili mezi sebou Impérium s Mimbaneskou osvobozeneckou armádou. Bitvy se účastnila 224. imperiální obrněná divize. Cassian Andor (Diego Luna) zde byl jako kuchař a Han Solo (Alden Ehrenreich) jako voják imperiální pěchoty. Konflikt skončil vítězstvím Impéria, které ale utrpělo vysoké ztráty z důvodu nasazení „všeho, co je dostupné“. (Veskoslav)

Reklama

Reklama