Reklama

Reklama

Srdcová královna

  • Dánsko Dronningen (více)
Trailer 1

Úspěšná právnička Anna žije v krásném moderním domě se dvěma dcerami a manželem, lékařem Petrem. Její perfektní život ohrozí až příchod Petrova problematického náctiletého syna z předchozího vtahu, s nímž Anna naváže intimní pouto. Co se zdálo být pouhým flirtem, se rychle promění ve znepokojivý příběh síly, zrady a zodpovědnosti s ničivými důsledky… (Film Europe)

(více)

Recenze (121)

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Je to skutočne nevídané, aby herci hrali až takto detailne erotické scény. inak film má dávku erotiky a skutočnú dramatičnosť príbehu a divák cíti na konci filmu tú beznádej v živote každej postavy. Je to film o smútku a zlom rozhodnutí. ()

soviczka 

všechny recenze uživatele

Když si znuděná panička začne s mladičkým nevlastním synem, nemůže to prostě dopadnout dobře... Pro nikoho. Komentářů o pornu si tu nevšímejte, k tomu má Srdcová královna hodně daleko. Trine i Gustav byli ve svých rolích úžasní, i když ona tedy vypadala spíše jako jeho babička než nevlastní matka. Jednoznačných pět hvězd za skvěle zahraný, uvěřitelný a velmi, ale opravdu velmi znepokojivý zážitek. ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Film o zneuživani moci a manipulacie.Anna je uspešna pravnička,ktora sa strara o pripady zneuživania deti a mladistvych.Zije idylickym životom s manželom Petrom.Až kym sa neobjavi Petrov problemovy syn Gustav.Anna ktora je znudena každodennou otupenostov a oslepena zakazanou tužbou prekroči nepredtavitelnu pravnu a moralnu hranicu ,zvedie svojho nevlastneho syna.Anna sa prezentuje ako prosperujuca,ale unavena žena a zvodkyna,ktora za každu cenu urobi čokolvek,aby zachovala život na ktory je zvyknuta. ()

Pete 

všechny recenze uživatele

Další dánská instruktáž, jak snadno zku*vit život sobě i svojí rodině. Srdcová královna je tradičně silné, intimní, krutě realistické drama na dřeň vztahů, které už ale znovu nedám. O něco kratší stopáž by jistě ještě přidala na údernosti. ()

iz67 

všechny recenze uživatele

Takova radoby sokujici zprava o jedne krizi stredniho veku. Coz je jedina logicka linka (tak krize stredniho veku). Krome tohoto, tam vse funguje dost nepochopitelne, a navic se to strasne vlece. ()

majky19 

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi zdařilé drama, ve kterém excelují Trine Dyrholm v roli Anne, a Gustav Lindh v roli jejího nevlastního syna Gustava. Jedná se zde o téma, které filmaři rozhodně nezpracovávají každý den, a je potřeba říci, že v tomto případě se jedná vskutku o velmi dobrý počin. Není zde v podstatě jediná postava, s níž by divák nějakým způsobem jednoznačně sympatizoval, a nedá se ani přesně říct, kdo je kladná a kdo je záporná postava tohoto příběhu, protože svým způsobem jsou v konečném součtu všichni zúčastnění oběťmi nějaké zrady. Ať už se jedná o Petera, kterého zradí manželka Anne, která naváže poměr s jeho synem, ať se jedná o samotnou Anne, která se stane obětí své vlastní lži, kdy ani pod tlakem nepřizná svou nevěru a intimní vztah s Gustavem, a v neposlední řadě je zde samozřejmě Gustav, který tíhu této situace není schopen ustát a jeho život končí tragicky. Ačkoliv se jedná o velmi závažné téma a smutný příběh, musím říct, že ve mě vyvolal velmi silné emoce, a donutí svým způsobem diváka k zamyšlení, kam až může lidská lehkomyslnost, zrada a intriky v konečném důsledku zajít. Trine Dyrholm v roli Anne byla opravdu vynikající, a kdyby mě sváděla taková krásná a zralá žena, asi bych se také jako Gustav neovládl.... Snímek byl velmi dobý a hodnotím ho na 80 %. ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Dráma zvrhlej právničky Anny, ktorá svojimi prevlekmi zrejme poriadne zaťažila rozpočet projektu a musela zaťažiť aj všetky popredné módne salóny Paríža, ak nie, hádam aj celej Európy so snahou zastrieť nie práve príťažlivý a zostarnutý vzhľad, aby vierohodne zviedla mladého dospievajúceho chlapca. Dej mal spád aj vykonštruované napätie, ktoré nakoniec vyústilo v tragédiu. Slušne zrežírované dramaturgicky zvládnuté a herecky pôsobivé. ()

klichem 

všechny recenze uživatele

Určite odvážne a netradičné. Ale od polky sa začnete cítiť až zvláštne nepríjemne a tento pocit sa potom len stupňuje a stupňuje, až si na konci uvedomíte, že to vlastne ani dopozerať nechcete. Duševná a sexuálna rovnováha tvorcov je asi tiež veľmi nalomená, lebo pri niektorých scénach je jasné že čo je veľa to už je moc! ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem vynikající.Ač se jedná o drama,tak už od půlky filmu parádní napětí.To smekám klobouček,protože pořád čekáte,že to vyjde na povrch a ono stále nic.Myslel jsem si,že za hodinu bude konec jakmile dojde k první puse a ono to začlo ještě víc přitrvzovat.Doopravdy neodhadnutelný snímek,kterýmu možná vadí úplný závěr.Skvělá hudba a kamera. ()

Soupalka 

všechny recenze uživatele

Ne každý máme na surově skandinávský popis toho, jak si své frustrace a výčitky řeší úspěšné ženy středního věku. Příběh značně znepokojivý a postavený na jedné hlavní postavě, které ty ostatní vlastně jen tak sekundují. Právě toto vypíchnutí hlavní protagonistky tak nějak ospravedlňuje její drsný a netečně egoistický postup v poslední třetině filmu, který by mi jinak úplně nezapadl. Možná i proto, že je pro nás, ženy středního věku, je námět tak nelichotivý tak neumím hodnotit lépe. U filmu mne oslovila hlavně kamera. Snímek asi může bodovat na festivalech a u "znalců", ale já si jinak na příbuzné téma raději pustím filmovou verzi první třetiny románu Rok vdovou od Johna Irvinga "Dveře v podlaze", který je mnohem milosrdnější. A nebo si knihu opět přečtu, pro dobrý pocit, až do konce.... ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Typicky zaujímavá a atmosferická sociálna dráma s typickým škandinávskym feelingom a réžiou. Trine Dyrholm v odvážnej póze herečky v podstate takom soft porno filme, ktorý zároveň rozvíja príbeh syna a nevlastnej matky. Keby som z toho cítil trochu viac emócií, tak by som dal aj lepšie hodnotenie, ale takto je to len za tri hviezdy. 60 % ()

srolyma 

všechny recenze uživatele

Poměrně nudný dánský film, na kterém není, kromě několika explicitních scén, nic zajímavého. Padesátiletá nadržená mamina začne nepokrytě balit svého nezletilého synáčka. Nevlastního, nutno podotknout. A ten se kupodivu nechá, protože u macechy najde to, co by u svých vrstevnic hledal jen těžko. Vrásčitou tvář, povislá prsa, ochablou kůži, sádelnatou zadnici, vše po čem tělo mladého školáka touží. Milfku ale záhy přestane tenhle živý dildo bavit a tak se dá tušit, že zhrzený a neukojený puberťák přichystá nějakou seversky drsnou pomstu. Ale ono nic. Prostě konec. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

O erotický film rozhodně nejde, v souvislostech jsou intimní scény spíše odpuzující. Jde tu ale o hluboký niterný pohled do všech hlavních postav. To se třeba nepodařilo zase úplně, ale i tak se jedná o velmi strhující film. Možná trochu chladnější, jak to naši severští autoři umí. 3+ ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Nepochybne sa nám tu chlapi snažili predostrieť vážny problém s hlbokou myšlienkou, dokonca ich tu bolo viac, lenže mne takéto drámy dáko nejdú po srsti, severania pridali aj za náprstok svojej povestnej sexuálnej otvorenosti, v jednom momente až prekvapivo vulgárnej, čo však išlo plne v kontexte načrtnutých zápletiek, verím, že akademici sa išli po projekcii zblázniť od rozkoše, takže 35%. ()

cinemafil 

všechny recenze uživatele

Silný skandinávský příběh, jak altruismus profesní je doprovázen sobectvím osobním. Frede, Freude, Freude... vždycky na tě dojde... Gustav podlehl... snad ze strachu, snad ze zvědavosti. Doplatil na to, zemřel na pravdu. A taky na lásku. Největší oběť. Kamera skvělá, ale herecký výkon Anny - Trine Dyrholm- na dva oskary. Ostatní jsou statisté- snad jen Gustav - Gustav Lindh zdařile sekunduje. 4* ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Solídný dánsky thriller o dopadoch konania, ktoré dokážu ovplyvniť život jednej rodinky. Výborní herci, hlavne hlavná predstaviteľka išla doslovne s kožou na trh...Záver je až mrazivý...80% ()

Gregor_Samsa 

všechny recenze uživatele

No hustě to teta vyku***la jak hárkesl a vykurvik. Já nevim no, trochu se ovládat, ne? Nebo aspoň dospěle to pak zvládnout, co? Jakože to mládí je přicitlivělý, víme, to až ten věk odkvétající nese tu schopnost cynicky a chladně řešit tydlecty polízanice. Vim sám. Povedená severská věc, co vtáhne. [80%; 2022-02-05 Home sweet home] ()

hony23 

všechny recenze uživatele

Rodinné drama o stárnoucí mamině, která své sexuální libido začne uspokojovat se svým nevlastním synem. Příznivci skandinávského soft porna v kategorii MILF a mladý zajíček si zde přijdou na své, ovšem jen do té chvíle, než celá věc praskne. V tu chvíli se z nadržené MILFky stane chladná manipulátorka, která se snaží za každou cenu svoji avantýru ututlat. ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Důsledkem pracovního vyhoření, podrobné kontrole v zrcadle, zanedbané navštěvě nejbližšího sexshopu a zakoupení obr gumáka, raději obskočila prvního dosažitelného nezralého Švéda a ještě k tomu v rodině. Pak už jen věrna heslu zatloukat-zatloukat-zatloukat. Závěr: doporučuji. ()

Související novinky

SCANDI 2020 se blíží

SCANDI 2020 se blíží

04.01.2020

Šestý ročník Scandi nabízí to nejlepší ze současné severské kinematografie napříč žánry – od temného noiru přes melancholické drama až po provokativní dokument. Úspěšná právnička zamilovaná do… (více)

Reklama

Reklama