Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(161)

Nerozlučné duo kocoura Toma a myšáka Jerryho spolu soupeří v tomto americkém animovaném seriálu ve 163 dílech. Tom se neustále snaží chytit vychytralého Jerryho, který se jen tak nedá a dělá hloupému kocourovi naschvály. Nakonec ale stejně všechno dobře dopadne a Tom a Jerry jsou zase "kámoši jak hrom". (Zoiberg)

Recenze (651)

Reesam 

všechny recenze uživatele

Tom a Jerry jdou.. Už od mala jsem fanda Toma. I když je mírně tupoučký, tak to byl můj oblíbenec a Jerryho jsem neměla ráda kvůli jeho "vyčůranosti".Vždy mi hlavou vrtalo, proč neuteče, když na něj padá cihla ze shora, ale přesto je to můj jeden z nejoblíbenějších seriálu z dětství. Prostě dvojka, se kterou se nikdy nenudíte. ()

reich 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší animovaný seriál, žádný jiný bych tolik nehájil jako právě tento. Díky Hanno-Barbero za nepřetržitý příval zábavy a humoru. Samozřejmě nejlepší díly s nejlepší animací jsou úplně ty první, opravdu geniálně zpracované postavičky zachovávající si podobu grotesky. Moje nejméně oblíbené díly jsou z éry Chucka Jonese. Opravdu nevím, co to koho napadlo, ale díly z éry z roku 1963 jsou příšerný a ta animace je strašná. Ovšem dá se opomenout, jelikož první éra je prostě jedna, ta jedinečná. Nejoblíbenější díly: všechny s mušketýry, V poslední vteřině, Kočičí serenáda. 95% ()

Reklama

Adman 

všechny recenze uživatele

Neznám, neviděl jsem, a za život jsem se neseznámil s nikým, kdo by neznal "Toma a Jerryho" !!! Je to opravdu základ. Tom (kocour) se snaží neustále chytit Jerryho (myš), a dostává se do pastí kladených Jerrym, který je nadmíru chytrý... snad nejchytřejší myš n světě... nebo je Tom nejhloupější kocour na světě?? Inu, dost už povídání a hurá k televizi. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kocour musí chytat myš, protože je to jeho přirozenost. Tom je však jiný. Potravy je kolem něj dostatek a on si jenom, místo nudného polehávání, jde občas pohrát s myšákem Jerrym. Jenže Jerry ve své malé hlavičce nikdy nepochopí, že jde jenom o hru a chudáka Toma decimuje způsoby, které výrazně překračují zákonem stanovenou hranici pro týrání zvířat. Myšák hřeší na svou beztrestnost a nestranný divák musí po několika vítězstvích honěného prcka začít fandit skutečné oběti - Tomovi. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Už jako malý jsem absolutně nechápal, co všechny na tomhle fascinuje potažmo baví a nebyl mi seriál moc po chuti. To se doteď vůbec nezměnilo, co jsem ho kdysi namátkou zahlídl po několika letech znovu a uvědomil si proč. Mám rád nadsázku a vím, že není třeba všechno brát vážně, ale zde si nemůžu pomoci. O to hůř, že je Tom a Jerry určen pro malé děti, kterým krásně servíruje násilí, vzájemnou rivalitu, šikanu, dělání sviňáren a další věci... Forma je pohádková a přitom ve své podstatě pěkně zvrácená. Svým dětem, bych nerad něco takového chtěl pouštět. Zbytečná samoúčelnost... ()

Galerie (278)

Zajímavosti (40)

  • Tato epizoda byla vyřazena z DVD kolekce společnosti Warner Home Video pro USA a také z vysílání některých televizních stanic kvůli rasovým stereotypům. Tom se v epizodě dvoří okouzlující kočičí samici tím, že Jerrymu zatemní obličej doutníkovým kouřem a přiměje ho k minstrelskému tanci. (HappySmile)
  • Prvý film, v ktorom sa objavil kocúr Butch. (SeanBean)
  • Charakteristický hýkavý smích a také bolestivý křik kocoura Toma nahrál sám producent a režisér William Hanna. Žádný z použitých smíchů nebo křiků nebyl v seriálu použit dvakrát. Pro každou epizodu byly zaznamenávány zvlášť. (Dinsberg)

Související novinky

Warneři posouvají své filmy

Warneři posouvají své filmy

13.06.2020

Tenet, Wonder Woman 1984, čtvrtý Matrix i duel Godzilly a King Konga - studio Warner Bros. posunulo celý svůj kalendář. V případě prvního zmíněného se jedná o dvoutýdenní odsun, snímek tak dorazí do… (více)

Zemřel oscarový Gene Deitch

Zemřel oscarový Gene Deitch

20.04.2020

Gene Deitch, mimo jiné taky animátor slavného seriálu Tom a Jerry, zemřel ve věku 95 let. Režisér a scenárista měl na kontě Oscara za nejlepší animovaný krátkometrážní film z roku 1960, zajímavostí… (více)

Reklama

Reklama