Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(161)

Nerozlučné duo kocoura Toma a myšáka Jerryho spolu soupeří v tomto americkém animovaném seriálu ve 163 dílech. Tom se neustále snaží chytit vychytralého Jerryho, který se jen tak nedá a dělá hloupému kocourovi naschvály. Nakonec ale stejně všechno dobře dopadne a Tom a Jerry jsou zase "kámoši jak hrom". (Zoiberg)

Recenze (651)

Kámen 

všechny recenze uživatele

Nejbrutálnější seriál všech dob. Proti Jerrymu je Barbar Conan mlíčňák s plácačkou na mouchy. Absolutně nevýchovné a nevhodné pro malé děti. Typické pro USA, násilí - s tím nemají problém, uřezané a umlácené hlavy, upálení, rozčtvrcení, potoky krve, ale jakmile by tam mělo být vidět byť jen jedno prso, už je to skandál a je to samozřejmě pohoršující pro ty prudérní pánbíčkáře a nejraději by za to zavírali do kriminálu. Jako kdyby malé dítě nikdy nevidělo prsa. Z jejich myšlení a uvažování je mi na blití. Co ta církev dokázala z lidí na celém světě udělat za idioty!!! A všichni se potom diví, kde se v lidech bere tolik agresivity, počínaje dětmi. Tak tímto to začíná už v útlém věku. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Tom a Jerry je prostě perfektní. Je to prostě klasika. A pokud budou lidi pořád tvrdit, jak je tento animák pro děti špatným příkladem, měli by se raději zamyslet nad tím, proč chudáky děti okrádají o hezké vzpomínky, které by do budoucna mohli mít. Všichni jsme na tomto seriálu vyrůstali a taky se z nás nestali nájemní vrazi. Opravdu nechápu, proč někteří rodiče chtějí své děti připravit o něco tak úžasného jako jsou Jerry a Tom, kámoši jak hrom. ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kocour musí chytat myš, protože je to jeho přirozenost. Tom je však jiný. Potravy je kolem něj dostatek a on si jenom, místo nudného polehávání, jde občas pohrát s myšákem Jerrym. Jenže Jerry ve své malé hlavičce nikdy nepochopí, že jde jenom o hru a chudáka Toma decimuje způsoby, které výrazně překračují zákonem stanovenou hranici pro týrání zvířat. Myšák hřeší na svou beztrestnost a nestranný divák musí po několika vítězstvích honěného prcka začít fandit skutečné oběti - Tomovi. ()

lardko 

všechny recenze uživatele

Před cesto do školy ( ještě když jsem chodil na ZŠ 1- 4 (asi) a školky ) TOM A JERRY , po cestě ze školy TOM A JERRY. Tenhle seriál jsem si zamiloval jako dítě , a mám ho rád i ted. Už jsem sice seriál delší dobu neviděl , ale vždycky když běží v TV nový film TOM A JERRY tak se koukám. Jako dítě jsem mě spoustu časopisů s těmito animáky , a koukal jsem se na seriál každý den. V každém díle jsem se rozesmál , a užíval si ho až do konce. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Klasický krátkometrážny animovaný seriál, ktorý som priam hltal. Mal som natočených veľmi veľa častí a neskôr som videokazetu s nimi požičal kamarátovi, ktorý ju dosť zodral. Tom & Jerry je klasika veľkého významu, do sveta dostal pre ľudí aj známy znak &. Avšak musím sa priznať, že nie všetky diely som mal rád. ()

Galerie (278)

Zajímavosti (40)

  • Půlnoční svačinka je první epizoda, ve které se kocour jmenuje Tom a myš se jmenuje Jerry. V předchozí a zároveň první epizodě Jak kočka dostala padáka (1940) se kocour jmenoval Jasper a myš se jmenovala Jinx. (ČSFD)
  • Černošská hospodyně, která se stará o dům, kde Tom a Jerry bydlí, se jmenuje Mammy Two Shoes. V některých epizodách, vydaných na VHS / DVD, je tato postava nahrazena neznámou Irkou. (HappySmile)

Související novinky

Warneři posouvají své filmy

Warneři posouvají své filmy

13.06.2020

Tenet, Wonder Woman 1984, čtvrtý Matrix i duel Godzilly a King Konga - studio Warner Bros. posunulo celý svůj kalendář. V případě prvního zmíněného se jedná o dvoutýdenní odsun, snímek tak dorazí do… (více)

Zemřel oscarový Gene Deitch

Zemřel oscarový Gene Deitch

20.04.2020

Gene Deitch, mimo jiné taky animátor slavného seriálu Tom a Jerry, zemřel ve věku 95 let. Režisér a scenárista měl na kontě Oscara za nejlepší animovaný krátkometrážní film z roku 1960, zajímavostí… (více)

Reklama

Reklama