Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(161)

Nerozlučné duo kocoura Toma a myšáka Jerryho spolu soupeří v tomto americkém animovaném seriálu ve 163 dílech. Tom se neustále snaží chytit vychytralého Jerryho, který se jen tak nedá a dělá hloupému kocourovi naschvály. Nakonec ale stejně všechno dobře dopadne a Tom a Jerry jsou zase "kámoši jak hrom". (Zoiberg)

Recenze (651)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Klasika mého dětství, chtělo by se bez přemýšlení napsat, ale ono to tak asi není. Dokonale si pamatuji jen německou znělku „ Vielen Dank für die Blumen“ tzn. asi jsem to víc sledoval na jiných stanicích než u nás. Jinak si Toma a Jerryho pamatuji jen mlhavě, myslím konkrétní vtipné honičky a musel jsem se podívat na připomenutí na youtube. :-) Pak jsem si na pár věcí vzpomněl a dokonce se při nich i zasmál. Proto mohu nechat s klidem čtyři hvězdy, ta pátá sentimentální to tentokrát ale nebude. ()

Alex24 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru je tenhle seriál základem, na kterým člověk, který se kouká na filmy jinak, než na zabití času, musí začít stavět... Dnešní "pohádky" v čele se zeleným zlobrem na kterých přeskakují pixely a jsou z jedniček a nul nesahají tomuhle dokonalému a přitom hrozně jednoduchýmu konceptu ani po kotníky... vlastně ani po ztvrdlou kůži na patách... Miloval jsem to, jako dítě a teď to miluju snad ještě víc, což je asi divný, ale to je jedno. Tohle je prostě takový ten poklad na který se podíváte a jste plní sentimentu, ale jen do té doby, než Jerry zase někam přivře Tomovi pracky a on zařve takovým způsobem, že vyprsknu všechno, co mám v puse a ještě si krůpnu. Zápletky - úžasný, kresby - dokonalý, humor - nejlepší, zvuky - vynikající. Všechno prostě do sebe dokonale zapadá a není to jen pětiminutovej večerníček pro děti, před spaním, ale úžasná uvolňovačka, kterou si pustím, když chci všechno pustit z hlavy a prostě se jen zasmát. Další věc s kterou jsem vyrostl a srostl a pokud by mě to někdy pustilo, tak už můj život bude stát za prd pivovarskýho valacha. PS:. Děkuju tomuhle seriálu za super dny na základce, kdy jsem byl nemocnej a čučel na něj na VHSkách denně! PPS:. Díl tuším Cat Concerto a díl, kde je Tom kovboj patří do zlatého fondu mého srdce. ()

Reklama

lardko 

všechny recenze uživatele

Před cesto do školy ( ještě když jsem chodil na ZŠ 1- 4 (asi) a školky ) TOM A JERRY , po cestě ze školy TOM A JERRY. Tenhle seriál jsem si zamiloval jako dítě , a mám ho rád i ted. Už jsem sice seriál delší dobu neviděl , ale vždycky když běží v TV nový film TOM A JERRY tak se koukám. Jako dítě jsem mě spoustu časopisů s těmito animáky , a koukal jsem se na seriál každý den. V každém díle jsem se rozesmál , a užíval si ho až do konce. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Jedna z nostalgických záležitostí mého dětství, která ani po shlédnutí ve starším věku neomrzí a baví stále stejně. To ale všichni moji někdejší hrdinové - Donald, Mickey, Goofy, pták Uličník, kojot, vlk, zajíc... To víte, dřív se ty seriály dělaly s láskou ke kumštu, dnes se dělají pro peníze a je to vidět. K samotnému titulu - dějová linka je vlastně ve všech dílech úplně stejná, jiný seriál by to mohlo i odepsat, tento však ne. Navíc připočítejte krásnou, klasickou, ručně kreslenou animaci (ach, ty časy se už nevrátí), skvělou hudbu, velikány jako Joe Barbera a Bill Hanna a na závěr to nejdůležitější - oba hlavní protagonisty, z nichž blíže mi dříve byl Jerry pro ztělesňování dobra. Ovšem po letech musím glorifikovat i kocoura Toma. O hodnocení netřeba pochybovat a závěrem vyhlížím do budoucna, kde to bude vypadat tak, že si dávám repete, tentokráte už s mými potomky. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

V mladosti som si tiež tento seriál nahrával na video, ako píšu mnohí a vydržalo to nahrané pomerne dlho. Mal som to nahrané na niekoľkých VHS kazetách. A ani teraz by mi nebolo proti srsti sa k tomuto seriálu sem tam vrátiť. Násilie som tu nikdy nevnímal nejako negatívne. Naopak, prišlo mi vtipné a necítim sa poznamenaný a nebral som ho vôbec vážne. Nemyslím si, že by deti boli zas tak hlúpe. Navyše teraz už násilie z televízie len tak chŕli skoro v každej relácii a to nehovorím o správach. Seriál mal určite veľa svojich krásnych okamihov - napríklad sa mi vždy páčilo to občasné zmierenie oboch hlavných protagonistov, ktoré ale nikdy dlho nevydržalo. ()

Galerie (278)

Zajímavosti (40)

  • Jde o první díl, v němž se objeví buldok Spike, a zároveň v této epizodě premiérově Tom a Jerry spojí své síly, aby se navzájem ochránili. (HellFire)
  • Herečka Julie Walters uvedla: „Nemohla jsem se na ně dívat. Krutosti bylo až moc. Měla jsem všechny ty podivné obrazy malinkých zvířátek smíchané dohromady.“ Jejich vzájemné násilné chování je parodováno a vystupňováno ve fiktivní televizní show Itchy & Scratchy ze seriálu Simpsonovi (od r. 1989). (ČSFD)
  • Černošská hospodyně, která se stará o dům, kde Tom a Jerry bydlí, se jmenuje Mammy Two Shoes. V některých epizodách, vydaných na VHS / DVD, je tato postava nahrazena neznámou Irkou. (HappySmile)

Související novinky

Warneři posouvají své filmy

Warneři posouvají své filmy

13.06.2020

Tenet, Wonder Woman 1984, čtvrtý Matrix i duel Godzilly a King Konga - studio Warner Bros. posunulo celý svůj kalendář. V případě prvního zmíněného se jedná o dvoutýdenní odsun, snímek tak dorazí do… (více)

Zemřel oscarový Gene Deitch

Zemřel oscarový Gene Deitch

20.04.2020

Gene Deitch, mimo jiné taky animátor slavného seriálu Tom a Jerry, zemřel ve věku 95 let. Režisér a scenárista měl na kontě Oscara za nejlepší animovaný krátkometrážní film z roku 1960, zajímavostí… (více)

Reklama

Reklama