Reklama

Reklama

Morbius

  • USA Morbius (více)
Trailer 3

Na stříbrné plátno přichází jeden z nejpodmanivějších a nerozporuplnějších hrdinů filmového světa značky Marvel, jehož představitelem je Oscarem oceněný Jared Leto, který se ve snímku mění v charismatického antihrdinu Michaela Morbiuse. Doktor Morbius trpí vzácnou a smrtelnou krevní chorobou. S úmyslem zachránit druhé, kterým hrozí stejný osud, se Michael rozhodne k zoufale riskantnímu činu. Zdánlivý úspěch přinese lék, který je však dost možná nebezpečnější než sama smrtelná choroba, neboť promění léčitele v lovce. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (450)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Nový Morbius ve výsledku není až tak špatný, jak všichni původně avizovali, ale současně není rozhodně tak dobrý, jak jsme doufali. V rámci marvelu pak jde jednoznačně o jeden z horších kousků a vlastně s ním má pramálo společného (viz dále), ale v rámci samostatného filmu jde o stravitelný akčňák, který příliš neoslní, ale ani nenudí. Problémem je, že Morbius ničím moc nevyčnívá, a tak půjde pravděpodobně o zapoměníhodnou záležitost, a to z hned několika důvodů. Herecky jde o průměr, masky upírů neoslní, příběh je šablonovitě klišovitý, humor zde úplně chybí (narozdíl od jiných žánrovek…), není zde propojení s jinými postavami, akce není nijak převratná a CGI je ve filmu znásilňováno víc než ministranti v kostele - zpočátku mi to nevadilo, ale postupem času jej přibývalo čím dál víc, až se finále proměnilo v obrovský digibordel. Slow-motion scén se divák po chvíli přesytí a začnou jej taky štvát, záporák je nudný, nevýrazný a bez vykreslené motivace… Jednoduše strašně povrchní záležitost, u které jsem se nenudil, ale kino návštěvu bych nedoporučil. Na poměry superhero movies obrovský přešlap vedle, ale post-credit se mi líbil, a to fakt že dost, tak uvidíme, co zajímavého nám Morbius do budoucna ještě přinese. Každopádně je film dalším důkazem, že Marvel brand není sám o sobě zárukou kvality, ale jde o osobu sedící v režisérském křesle. Původně jsem byl přikloněn k trojce, ale díky zpackanému finále a myšlence, jak dobrý by tenhle antihrdina mohl potenciálně být, zůstanu jen u dvojky… ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Testovací projekce mají svůj smysl. Zrušení Batgirl zachránilo mnoho lidských životů a je velkým překvapením, že se stejně nenaložilo i s dalším bizarním počinem, který pro změnu vypadl z továrny Marvel. Přesunutí do trezoru se bohužel nezdařilo, protože údajně většina diváků odcházela ze sálu s nosem od koblihy. ()

Reklama

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Film Morbius považuji za podařenou Marvelovku. Popravdě nechápu negativní recenze. Nechápu i to, že film Eternals, který považuji za nejhorší Marvelovku má zde na ČSFD lepší hodnocení. Nevím, co kdo od toho čekal. Já jsem čekal hororovou Marvelovku ala Venom a to jsem také dostal. Jared Leto byl dobrej a to ho jako herce moc nemusím. I s ostatními herci jsem byl spokojen. Též s triky, zvukem a kratší stopáží. Měl jsem i velkou radost, že vynechali humor, protože to u Marvelovek moc nemusím.  Co říci na závěr: Doufám, že bude dvojka a že bude ještě hororovější. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Celé to působí tak nějak amatérsky, jako produkt zaměřený čistě na produkci co největšího množství chechtáků. Což se nepovedlo. Takže nám zbyla jen výplachovka bez jakékoliv invence a elánu. Výstřel do prázdna. Bohužel to není ani tak špatné, že je to dobré. Ze všeho nejvíc je patrné, že Sony bez přísného dohledu Marvelu nedá ani ránu. Mimochodem, tak odfláknutého záporáka bez jakékoliv motivace jsem dlouho neviděl. Stejně jako film bez děje. Škoda, že nebyl propagován jako komedie, protože já jsem se občas hodně nasmál, zvláště ke konci. It's Morbin time! Nejen, že film naprosto propadl v kinech, ale když se stal terčem posměchu na internetu, Sony ho poslalo do kin znovu! a zcela předvídatelně nikdo nepřišel. Double fail. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[72%] Viděno v kině. No, samozřejmě, jsem velký kinomaniak, tak ani toto mi na velkém plátně neuniklo. Po rozpačitých, až průměrných recenzích (někde se psalo, že to hodnocením klesalo i pod 50%) jsem na to moc náladu neměl jít do kina. I přesto, že na nějaké recenze většinou kašlu. Nicméně, jsem se po jedné sérii nočních probudil a rozhodl se neprospat celý den, tak jsem a to vyrazil. Né, nevyspával jsem v tom sále. ;) Film mě nakonec příjemně překvapil. Nejednalo se o nějaký super zázrak, skoro bych to přirovnal kvalitou a hodnocením mých procent k obou Venomům. Hlavně, první třetina snímku mě bavila asi nejvíc. Ústřední postavy dvou „bratrů“ ze speciálního ústavu pro nemocné děti špatné DNA mě bavily. Postava Morbiuse byla dobrá, Leto to zahrál solidně. 2/3 snímku je akční, začíná se to rozjíždět. Efekty jsou docela dobré, i když ten vizuál, kdy se Morbius a jeho nevlastní „v podstatě bratr“ začínají měnit, je trochu divný. Akce je tu dost, je docela přehledná, i když stále přímočará. Poslední část filmu už není tak napínavá a zajímavá a konec je moc urychlený. Ale mě to i tak celkově bavilo. Ty scénky s netopýry mi trochu toho Batmana připomínají, byť jen vzdáleně. I hudba, která je obyčejná mi v jedné scénce připomene Zimmera, ale to už asi trochu přeháním. Určitě bych zde přidal větší minutáž, víc postav a vymazal zde nebo vylepšil detektivní linii s extra nudným detektivem, které zde hrál marně Tyrese Gibson. Co k tomu více dodat? Určitě si to nebudu pouštět opakovaně, ale někdy k tomu klidně vrátím. Je jedno jestli je tohle součást marvelu nebo ne. Najde se tu nějaká narážka na marvel filmy a 2 po titulkové scénky, které mě vůbec nebavily, ale to je fuk. Byl jsem hlavně pozitivně překvapen, jak mi to sedlo navzdory tomu jaké špatné to mělo ohlasy. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (20)

  • Na konci filmu můžeme vidět dvě krátké samostatné scény. (KaterinaSkop)
  • Michael Morbius (Jared Leto) se za účelem provedení „upířího“ experimentu plaví na nákladní lodi jménem Murnau. Jedná se o odkaz na německého režiséra Friedricha Wilhelma Murnaua, tvůrce Upíra Nosferatu (1922). V době uvedení Morbiuse již sto let starý snímek je jedním ze zásadních zástupců německého expresionismu v kinematografii a zároveň jedním z nejikoničtějších filmů s upíří tematikou. (Stanislaus)
  • Ve 2. traileru hraje remix na píseň „People Are Strange“ od The Doors. (Knowho)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

23.01.2023

Každý rok se v předvečer velkého finále oscarové sezóny sejdou v Los Angeles členové nadace Zlatá malina, aby „ocenili“ ty nejhorší filmy uplynulého roku. Hlasování o tyto ceny se účastní zhruba 700… (více)

Reklama

Reklama