Reklama

Reklama

Morbius

  • USA Morbius (více)
Trailer 6

Na stříbrné plátno přichází jeden z nejpodmanivějších a nerozporuplnějších hrdinů filmového světa značky Marvel, jehož představitelem je Oscarem oceněný Jared Leto, který se ve snímku mění v charismatického antihrdinu Michaela Morbiuse. Doktor Morbius trpí vzácnou a smrtelnou krevní chorobou. S úmyslem zachránit druhé, kterým hrozí stejný osud, se Michael rozhodne k zoufale riskantnímu činu. Zdánlivý úspěch přinese lék, který je však dost možná nebezpečnější než sama smrtelná choroba, neboť promění léčitele v lovce. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 6

Recenze (450)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Podobně jako u Johnnyho Deppa mi Jared Leto a jeho extravagantní herectví, začíná lézt krkem, ale výsledná "kvalita" Morbia není jen jeho vinou. Extrémně nezajímavý, pitomý a špatně vypadající komiksový film, který by úspěch marně hledal i před 20 lety, natož pak dnes. Příšerný hlavní hrdina, pitomý příběh a akční scény, které se snaží zaujmout stylem, který byl cool v dobách prvního Matrixu. Teď už jen vyřešit záhadu, zda je horší Morbius nebo druhý Venom. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Nový Morbius ve výsledku není až tak špatný, jak všichni původně avizovali, ale současně není rozhodně tak dobrý, jak jsme doufali. V rámci marvelu pak jde jednoznačně o jeden z horších kousků a vlastně s ním má pramálo společného (viz dále), ale v rámci samostatného filmu jde o stravitelný akčňák, který příliš neoslní, ale ani nenudí. Problémem je, že Morbius ničím moc nevyčnívá, a tak půjde pravděpodobně o zapoměníhodnou záležitost, a to z hned několika důvodů. Herecky jde o průměr, masky upírů neoslní, příběh je šablonovitě klišovitý, humor zde úplně chybí (narozdíl od jiných žánrovek…), není zde propojení s jinými postavami, akce není nijak převratná a CGI je ve filmu znásilňováno víc než ministranti v kostele - zpočátku mi to nevadilo, ale postupem času jej přibývalo čím dál víc, až se finále proměnilo v obrovský digibordel. Slow-motion scén se divák po chvíli přesytí a začnou jej taky štvát, záporák je nudný, nevýrazný a bez vykreslené motivace… Jednoduše strašně povrchní záležitost, u které jsem se nenudil, ale kino návštěvu bych nedoporučil. Na poměry superhero movies obrovský přešlap vedle, ale post-credit se mi líbil, a to fakt že dost, tak uvidíme, co zajímavého nám Morbius do budoucna ještě přinese. Každopádně je film dalším důkazem, že Marvel brand není sám o sobě zárukou kvality, ale jde o osobu sedící v režisérském křesle. Původně jsem byl přikloněn k trojce, ale díky zpackanému finále a myšlence, jak dobrý by tenhle antihrdina mohl potenciálně být, zůstanu jen u dvojky… ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Ja neviem. Nevadilo mi to a neurazilo ma to, ale rozhodne ma to ani nenadchlo. Nemám absolútne jediný dôvod dať tomu 4*, ale pravdupovediac ani dve. Herci fajn, občas do toho (vzhľadom na predpotopný scenár plný prastarých a prastrašných klišé) šli až podozrivo naplno (Leto si to rovno aj produkoval), hoci treba dodať, že ďalší značne bizarne (Smith). Potitulkové scény zaujímavé v zmysle, že naznačujú príchod Sinister Six, ale mňa otravovali, keďže príchod Sinister Six avizoval už druhý Amazing Spider-Man z r. 2014 a nič z toho nebolo („Čauko, vieš čo počúvaj, mám prosím ťa taký plán, ešte ti to nemôžem povedať úplne do detailov, ale rád by som dal dokopy cca šiestich týpkov, pričom jedným z nich budem aj ja a zabijeme Spider-Mana, o ktorom si nikdy v živote nepočul. Ideš do toho so mnou?“ – „Jasné, že sa pýtaš.“). Akčné scény na jednej strane nudné, na druhej nápadité (áno, dá sa to skombinovať, ak ste dostatočný samovrah). ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Tohle je nějaký hodně špatný vtip že? Na snímku Morbius režiséra Daniela Espinosy totiž všechno působí tak extrémně špatným a odfláknutým dojmem, že to snad musel být i autorský záměr. Scénář je prostinký a děravý jak řešeto, herecké výkony nestojí za nic a mizerná akční stránka na Vás působí jak z dvacet let starého filmu. Přičtěte si k tomuto všemu i podprůměrné digitální triky a dostanete velmi nezajímavou a zcela zbytečnou podívanou, která opravdu za Váš čas nestojí. Běžte raději ven nebo něco, uděláte líp. „It's Morbin' time!” ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[72%] Viděno v kině. No, samozřejmě, jsem velký kinomaniak, tak ani toto mi na velkém plátně neuniklo. Po rozpačitých, až průměrných recenzích (někde se psalo, že to hodnocením klesalo i pod 50%) jsem na to moc náladu neměl jít do kina. I přesto, že na nějaké recenze většinou kašlu. Nicméně, jsem se po jedné sérii nočních probudil a rozhodl se neprospat celý den, tak jsem a to vyrazil. Né, nevyspával jsem v tom sále. ;) Film mě nakonec příjemně překvapil. Nejednalo se o nějaký super zázrak, skoro bych to přirovnal kvalitou a hodnocením mých procent k obou Venomům. Hlavně, první třetina snímku mě bavila asi nejvíc. Ústřední postavy dvou „bratrů“ ze speciálního ústavu pro nemocné děti špatné DNA mě bavily. Postava Morbiuse byla dobrá, Leto to zahrál solidně. 2/3 snímku je akční, začíná se to rozjíždět. Efekty jsou docela dobré, i když ten vizuál, kdy se Morbius a jeho nevlastní „v podstatě bratr“ začínají měnit, je trochu divný. Akce je tu dost, je docela přehledná, i když stále přímočará. Poslední část filmu už není tak napínavá a zajímavá a konec je moc urychlený. Ale mě to i tak celkově bavilo. Ty scénky s netopýry mi trochu toho Batmana připomínají, byť jen vzdáleně. I hudba, která je obyčejná mi v jedné scénce připomene Zimmera, ale to už asi trochu přeháním. Určitě bych zde přidal větší minutáž, víc postav a vymazal zde nebo vylepšil detektivní linii s extra nudným detektivem, které zde hrál marně Tyrese Gibson. Co k tomu více dodat? Určitě si to nebudu pouštět opakovaně, ale někdy k tomu klidně vrátím. Je jedno jestli je tohle součást marvelu nebo ne. Najde se tu nějaká narážka na marvel filmy a 2 po titulkové scénky, které mě vůbec nebavily, ale to je fuk. Byl jsem hlavně pozitivně překvapen, jak mi to sedlo navzdory tomu jaké špatné to mělo ohlasy. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (20)

  • J.K. Simmons původně natáčel scény jako J. Jonah Jameson pro tento film. V době, která uplynula mezi původním natáčením filmu a natáčením filmu Spider-Man: Bez domova (2021), se tvůrcům ukázalo, že Morbius ve skutečnosti neexistuje ve stejném vesmíru jako verze J. K. Simmonse jako J. Jonah Jameson. V důsledku toho byly Simmonsovy scény z filmu odstraněny. (LUKICKK)
  • Scény z New Yorku byly ve skutečnosti natočeny v Manchesteru ve Spojeném království, konkrétně tedy ve čtvrti Northern Quater. Všechna městská světla, dopravní značení i poznávací značky u aut byly změněny tak, aby odpovídaly těm Newyorkským. (ČSFD)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

23.01.2023

Každý rok se v předvečer velkého finále oscarové sezóny sejdou v Los Angeles členové nadace Zlatá malina, aby „ocenili“ ty nejhorší filmy uplynulého roku. Hlasování o tyto ceny se účastní zhruba 700… (více)

Reklama

Reklama