Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Posádka Červeného trpaslíka se po desetileté odmlce vrací s třemi novými díly. Lister, Rimmer, Kocour a Kryton se setkají s hologramem bývalé vědecké pracovnice Kateriny Bartikovské, která zbaví Rimmera velení a objeví způsob, jak otevřít dimenzionální bránu a poslat Listera do jiné dimenze pro ženu, s jejíž pomocí by obnovil lidskou rasu. Náhodou se celá parta dostane branou na Zemi. Tam její členové zjistí, že jsou hlavními postavami seriálu Červený trpaslík... (Weissik)

(více)

Recenze (430)

Radek99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sitcomová legenda a její důstojné pokračování po tolika letech. Zvláštní důraz přitom kladu na to ,,důstojné"... Přesto je v daném projektu s názvem ,,Zpátky na Zemi" jedno slabé místo, totiž scenáristický nápad přenést děj z Červeného trpaslíka zpátky na Zemi. Jako koncept to úplně nefunguje. Chvílemi jsem až měl pocit, že tvůrci vědomě opouštějí žánr sitcomu a točí klasický seriál s důrazem na dějovou linku. A na to je navázaný úbytek humoru. Naštěstí ne až tak fatální. Vrátila se legenda, samozřejmě, pro fanouška povinná radost, ale dokonalé jako původní trpaslík to už ani zdaleka není... ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Hodnocení po prvním dílu: Do zápasu s chobotnicí mi to přišlo strašně divné, ale pak mě to klasickým způsobem chytlo a poté, co jsem se dovztekal, že už díl skončil, jsem začal vřískat o nášup. Hodnocení po druhém dílu: čtyřhvězdičkové hodnocení zůstává, ale trochu s odřenýma ušima. První polovina byla tentokrát lepší než druhá, jsem zvědavý, jak to dopadne. Hodnocení po třetím dílu: Paradoxně mi teď ty tři díly dohromady připadají jako ohlédnutí za celým seriálem. Vracejí se nejen postavy, ale jsou reflektovány i zápletky a scény z předchozích osmi sérií. Je to velmi hloubavé dílo, ale přinejmenším jednou se zasmějete i v poslední části. Já se zasmál. A teď ještě jednou s českými titulky a okamžitě po sobě. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není to tak hrozné jak tvrdí někteří, ale také to rozhodně není taková sláva jak tvrdí jiní. Řekl bych, že Back to Earth navazuje na upadající trend poslední série. Být tyto epizody zařazeny do jiné série, asi by zcela zanikly. Možná by jim to pomohlo, protože by se tak rozmělnily jejich nedostatky. Parodie není silnou stránkou tvůrců a tak mi odkazy na Blade Runner, přijdou jako pouhé napodobování, spíš než jako vtipné odakzy na tento velefilm. Ale najde se i pár dobrých fórů, sestříhat to do jedné epizody byl by to takový trpaslíkovský průměr. ()

Mikah 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako fanynku Červeného trpaslíku mě nadchlo, že jsou natočeny tři nové díly. Věděla jsem, že už to nebude Trpaslík v pravém slova smyslu, ale těšila jsem se, že zase uvidím známé tváře v nových dílech. A vlastně mi seriál všechno splnil. Sice už tak není typická trpaslíkovská atmosféra, ale beru to jako setkání tvůrců, herců a herečky po několika letech, aby si zavzpomínali na Červeného trpaslíka, užili si to a potěšili své příznivce. Mě potěšili určitě. V Making of zaznělo, že tentokrát technická stránka hrála 50 % celé práce a já jsem si hned řekla, že to bylo zbytečné, protože právě ta nedokonalost dodávala Trpaslíkovi ještě větší kouzlo a bez něj bych si ten seriál tolik neoblíbila. Ale vše jde dopředu... ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podle vlažnějšího hodnocení lze odhadnout, že mnoho erudovaných kritiků z řad ČSFD nemá anunk o filmu Blade Runner, z kterého si velikonoční vydání Red Dwarf utahuje a čerpá, a nebo se prostě ještě nedokázali dostat přes to, že i herci stárnou jako jiní normální lidé. Tyhle tři unikátní díly patří k tomu nejlepšímu, co lze v rámci humorné sci-fi v dnešní době najít. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • Na rozdíl od původních sérií je robík v minisérii Zpátky na Zemi vytvořen kompletně počítačem. Pohyb jeho hlavy obstaral Danny John-Jules (Kocour) s modrou ponožkou navlečenou na ruce. Ta byla poté v postprodukci nahrazena CGI modelem robíka. (Raztubyl)
  • Když jdou Lister (Craig Charles), Kocour (Danny John-Jules) a Kryton (Robert Llewellyn) bojovat s mořskou příšerou, tak Rimmer (Chris Barrie) řekne, že si s sebou vezme měsíčník klasických aut, aby měl co dělat, než s ní ostatní dobojují. Chris Barrie je ve skutečnosti velký fanoušek klasických aut. (viperblade)

Reklama

Reklama