Reklama

Reklama

Červený trpaslík - Série 11

(série)
Trailer

Epizody(6)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

gogos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedenáctá série zabodovala.První díl se možná trošku hledal a poslední díl je naopak něčím, což už bylo několikrát viděno, avšak zbylé čtyři epizody, především pak třetí a čtvrtý díl, jsou naprosto parádní a dávají vzpomenout na zlaté trpaslíkovské časy. Hoši jsou stále ve formě, pár nových nápadů taky najdeme a hlavně působí nová řada jako zábavný celek. Už se nemůžu dočkat další řady. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý, skvělý. Fakt strašně moc oceňuju snahu, kterou do toho Doug Naylor stále vkládá a přesto, že kamera a interiéry prošly značnou invencí a hlavním hrdinům teď můžete spočítat každou vrásku, scénáristicky se to pořád snaží maximálně stačit původním dílům z devadesátých let. A tak z 80% funguje stejně dobře i humor, i když sem tam se třeba maličko zaškobrtne (což se podle mě nejvíc týká Kocoura). Pořád je to nádhera a třeba u dílu Důstojník Rimmer jsem se řezala smíchy jako za starých dobrých rimmrovských časů. Velké dík také patří hercům, že se sešli ve stejném složení a taky českým dabérům, kterým na kvalitě výkonu ani trochu neubylo. ()

Reklama

Romario 

všechny recenze uživatele

Po mírně slabší desáté řadě je stará skvadra zpět v plné síle. Po prvním díle to tak ještě nevypadalo, ale už od dvojky se vše skvěle rozjelo a tak jen přibývající léta ve tvářích protagonistů vám připomenou, že jde o pokračování natočené 28 let od prvopočátku seriálu. I s ohledem na to jsou výkony obdivuhodné, dokonce to vypadá, že Danny John-Jules vůbec nestárne. Jsem za nové díly moc rád a těším se na XII. řadu! ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vyrovnaná série suverénně drží nastavenou "trpaslíkovskou" laťku, možná se přeci jen trochu opakuje (resp. těží ze svého odkazu), ovšem vidět staré páky užívající si životní role je k nezaplacení. Nic se prostě nezměnilo. Snad hodnocení časem zmaximalizuji, až se i z trapných fórků znovusjížděním stanou vtipné (jako už tolikrát předtím). :-) ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato série se bohužel té předchozí nemůže rovnati. Ne,že by byla špatná,ale krom 9.je nejvíce vážná a to u sitcomu s prominutím považuji za podstatný problém. Často jsem si totiž připadal,že sleduji Krajní Meze,akorát s více humorem. Jako by se autor rozhodl,že chce tentokráte zkusiti opravdový SF seriál s hlubšími myšlenkami apod. Nic proti tomu,ale doufám,že 12.s.už bude ve starých kolejích. A ano,mohu souhlasiti s názory,že 1.díl je absolutně nejslabší,což tímto textem,slavnostně stvrzuji.:) Za nejvtipnější považuji poslední 2 díly a na scénu,jak kocour rodí morfátka (z nichž pak jedno v rámci citového vydírání za účelem ochrany vlastního života,se promění na ježečka s cylindříkem v malém nákupním vozíku,to tam fakt je:))) dlouho nezapomenu. A taky scénu,kdy se chodbami trpaslíka sune rimmeromonstrum,které jakoby vypadlo z některého Silent Hillu (to myslím vážně,ona má vůbec tato série až hororové prvky,se mi zdá),nějaký ten čas,nevyženu z hlavy. Každopádně si snad nikdy nezvyknu na tu vysokou úroveň efektů.:) Jo a naučil jsem se 2 nová slova: srabotomie a fňuknosukce. Hahaha!!! ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Robot Asclepius (Jami Reid-Quarrell) je pojmenován podle řeckého boha léčitelství Asklépia. Tento bůh měl údajně předobraz ve skutečném řeckém léčitelovi stejného jména, který měl žít ve 13. století př. n. l. Asklépia uctívali například zakladatel lékařské vědy Hippokratés a jeho pokračovatel Galén. (Sidarius)
  • V epizodě pořádá důstojník Rimmer (Chris Barrie) recepci pro své podřízené kopie z biotiskárny. Jako podklad jim při tom hraje komorní verze Rimmerovy písně z epizody Stesk. (TheNameless)
  • Jedná se o první epizodu, která má ve svém názvu Rimmera (Chris Barrie). (SONY_)

Reklama

Reklama