Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blade je statný černoch, napůl člověk a napůl upír, který s pomocí starého a nemocného učitele Whistlera bojuje proti upírům. Vtrhne na obrovskou upíří diskotéku, všechna monstra zlikviduje a zmizí dřív, než se objeví policie. Mezi oběťmi je také zuhelnatělé tělo upíra Quinna, který však na patologii obživne, vysaje patologa a poraní jeho kolegyni. Potom uteče před Bladem a policií do opuštěné továrny, kde má základnu. Mezitím dochází ve společenství upírů ke sporu. Mladý ctižádostivý Frost lidmi pohrdá, protože je považuje pouze za potravu, a chce neomezenou moc. Karen je napadena policistou, který upírům slouží. Podaří se jí ubránit a Blade se jeho sledováním dostane na stopu další upírské komunity. Blade s Karen proniknou do archívu, kde zabijí zrůdného strážce a zjistí, že Frost chystá rituál, kterým chce oživit boha krve Le Magru, s jehož pomocí by ovládl lidstvo. Frost pronikne do továrny, kde se zmocní Karen a smrtelně zraní Whistlera. Blade se vydá za Frostem a likviduje všechny upíry, kteří se mu postaví do cesty. Je poražen, když se před ním objeví jeho matka. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (627)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

S velkou spolehlivostí se dá konstatovat, že Snipes stojí za hovno. S jistotou však říkám, že se to netýká upírobijce Bladea a hláškujícího vrahouna Simona Phoenixe. Blade je poprávu dnes už bez mála 20 let starou kultovní peckou, které nějaký Underworld nesahá ani po ráfek kára. Pro spešl srdcovka díky ústřednímu songu, kterej jsme za mlada slýchávali na nejedné diskotéce a stojí jako jeden z mála za mou láskou k electronic music. Plná pro klasiku! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně cool(toto slovo nesnáším, ale sem se dokonale hodí) záležitost s božským upírem Wesley Snipesem, který se pro tuto roli narodil. Blade bez Wesleyho je jen postavou vycházející ze stínů, která občas zabije pár upírů. S Weslym jde o největšího machra široko daleko co jen svými zuby dokáže odehnat upíry do temných zákoutí města. Jeho bezchybný výkon drží tento jinak poměrně jednoduchý snímek v hladinách nadprůměrnosti a společně se stylovou režii Stephena Norringtona konečně drtí krvelačné zrůdy po desítkách. PS: ta diskotéka se songem od Public Domain - Operation blade je geniální skladba!!! ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Blade je sice dobrá postava, napůl člověk a napůl upír, ale na rozjezd to asi potřebovalo větší rozpočet. Triky jsou velmi slabé, zvláště likvidace upíra slunečním světlem je šíleně nepovedená. Vyžilý Stephen Dorff je herec, kterému záporné role jdou. Akční horor, který je zbytečně posazován jako král upírských filmů. Nemyslím, že toho dosáhl, když sám se ocitnul na hranici sebe parodie. Veskrze se na to dá dívat, ale pět na to ódy taky nemusím. Hlavně akce vázla a napětí skoro žádné. Originalita měla své zastoupení a film z ní dobře těžil. 60% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Jednička je pro mě nejlepší díl, ikdyž všechny díly této trilogie beru téměř na stejno. jednička má opravdu hororový nádech, Jde ale spíše o akční film, kdy Wesley Snipes likviduje upíry. Akce je tu dost, je nápaditá. Baví mě i herci Kris Kristofferson a hlavní záporák Stephen Dorff. Hudba je dobrá, příběh celkově zajímavý. Film hodnotím na 86% = **** ()

castor 

všechny recenze uživatele

Žízniví upíři se svými dlouhými řezáky útočí, samozvaný spasitel Wesley Snipes se tak musí zatraceně rychle otáčet mečem. Je napůl člověk, napůl upír, ale nepatří ani do jednoho tábora. David S. Goyer napsal poměrně originální kousek, ve kterém jde kromě hektolitrů krve a drsných hlášek i o docela zajímavé motivy a překvapivé cesty. Potěší kvalitní řemeslo (kamera, výprava), naopak triků je tolik, že se asi některé úplně nemohly zaplatit a je to na nich znát. Herecky je to fajn, ať už mluvíme o tvrďákovi Wesleym nebo sebejistém Stephenu Dorffovi. Dynamické béčko. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (63)

  • V jedné z posledních scén, když Frost (Stephen Dorff) praští pěstí Bladea (Wesley Snipes) do břicha a ten odlétne a narazí na zeď, je možné zpozorovat, že se Frost Bladea ani nedotkne. (Pepy)
  • Při rituálu La Magra stojí na podstavcích dvanáct upírů, avšak ve scéně, kde se rozpadají na létající monstra, se jich rozpadne 13. (Nevka)
  • Donal Logue (Quinn) si obnovil zranění čelisti při natáčení scény, v niž bojuje s N'Bushe Wright (Karen) v nemocnici. Předtím ji měl rozbitou kvůli nehodě na motorce. (Kulmon)

Související novinky

Vrátí se Blade s Wesley Snipesem?

Vrátí se Blade s Wesley Snipesem?

31.08.2018

Akční trilogie Blade s Wesley Snipesem (Demolition Man) patří k málo filmům předmarvelovské éry, za které se nemusí fanoušci komiksů tak úplně stydět. Od té doby se však plno věcí změnilo, tak… (více)

Vládci vesmíru od Goyera?

Vládci vesmíru od Goyera?

01.12.2017

Když má scenárista (a občasný režisér) David Goyer dobrý rok, nadělí nám Bladea nebo Batman začíná. Když má špatný rok, vypadne z něj Blade: Trinity nebo Ghost Rider 2. Hollywoodská studia ale tohle… (více)

Koho přinese mrchožrout ze záhrobí?

Koho přinese mrchožrout ze záhrobí?

16.04.2011

Remake gotického akčního hororu Vrána si původně vydupal z hřbitovní země Stephen „natočil jsem Bladea a pak jsem zešílel“ Norrington. Nakonec kvůli sporům se studiem Relativity odstoupil a s ním… (více)

Hledá se režisér!

Hledá se režisér!

18.02.2011

Pro remake Vrány, komiksovou adaptaci Preacher a DiCapriovo finanční drama z Wall Street. Máte zájem? Bohužel, hollywoodská studia momentálně vyjednávají s poněkud zvučnějšími jmény ;-). Pojďme… (více)

Reklama

Reklama