Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Legenda o hraběti Drákulovi ožívá v novém vyprávění, které detailně rozvádí upírovy krvavé zločiny – a prozrazuje jeho zranitelná místa. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (160)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Na tomhle zpracování se mi prostě líbilo to, že se nebere vůbec vážně. Každá druhá Drákulova věta byla super hláška. Nejlepší samozřejmě první díl, který je perfektní poctou a zároveň parodií starých verzí Drákuly. Druhý a třetí díl byly místy trochu moc ukecané, ale dojem ze seriálu jako celku je kladný. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Na túto minisériu respektívne filmy s Draculom som bol zvedavý no je to celkom sklamanie.Rozhodne chcem pochváliť Claesa ktorý sa úlohy chopil bravúrne a jeho Dracula je skvelý. Čo sa jednotlivých epizód týka, tak prvá bola skvelá. Prostrediu hradu a atmosféra sa podarili, postupné vyprávanie príbehu tak isto a vyvrcholenie sa mi páčilo.Tak isto aj komediálne poňatie bolo dobré. Druhá epizóda citelne horšie aj keď stále by si to tie 4* udržalo. Deméter sa plavil, nejaká tá smrť pekné vyvrcholenie za mňa v pohode. Avšak posledná časť úplne nudná, Dracula si skypuje, má právnika bolo to celé strašne hlúpe a osobne som to nedokázal dopozerať. Škoda že sa to celé nepoňalo troška lepšie takto to ostane ako ďalší z mnoha príbehov o Draculovi na ktorý každý rýchlo zabudne. ()

Reklama

tlesk 

všechny recenze uživatele

Moffat a Gatiss mají problém. Zatímco Moffat dokáže být naprosto geniální scénárista, Gatiss je přinejlepším lehce nadprůměrný. Další problém mívají s dotažením věcí do konce. Mnohdy (i v DW) jim to zabředne do sebe a nedopadne zdaleka tak skvěle, jak by mohlo. Což se mimochodem stalo v poslední řadě Sherlocka, kdy celý do té doby skvělý seriál šel do kytek a působil jako parodie sama na sebe. Stejně je na tom tento Dracula. Dokud se jakž takž držíme knihy a podvratně se adaptuje, je to úplně skvělé. Claes Bang byl asi nejlepší castingová volba co jsem kdy viděl. Všechen potenciál jde ale naprosto do kytek ve chvíli, kdy se to přesune do přítomnosti. Minisérie ztratí dech a vlastnoručně si do srdce vrazí kůl. Strašná škoda. Mohl z toho být stejný fenomén, jako z Sherlocka... ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Mám z toho hrozně schizofrenní pocit, protože je to Moffat se všemi svými klady i zápory... Má to fajn nápady, občas výživné dialogy. Sestra/doktorka Hellsingová je k sežrání (takový nepřiznaný Dr.Who.. stejně jako je celá tahle minisérie nepřiznaným Dr.Whoovským speciálem z paralelního vesmíru), Pak to ale Moffat zase jednou, ve zdání své geniality, překombinovává aby z toho sem tam vylezl nějaký cool twist, který ale s předstihem prokoukne každý kdo už pár moffaťáren nakoukal. Bang mi sednul do role teprve až ve třetím díle. Papírem šustící fóry vyšly v cca 50% ....Popravdě mě to více sralo než bavilo, ale občas tam z toho hemžení nesourodých nápadů vyskočilo něco trefného, nebo sympatického, takže dejmetomu průměr. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Když už výjimečně jednou za uherák zkouknu nějaký seriál, hodnotím ho vcelku a ne po jednotlivých dílech. Ale tady je separátní hodnocení na místě, protože: 1.díl ***** (záživné a svěží, i když hodně volné zpracování transylvánské části Stokerova příběhu, sestra Van Helsing (sic) je sexy, oravské exteriéry potěšily, velká spokojenost) 2.díl *** až **** (atmosféra na vymírající lodi je stále příjemně temná a závěr vzbudí překvapenou zvědavost, ovšem trochu nakrkne křečovitá multirasovost a scénář je už "nenápadně" směrovaný na popkulturní diváctvo) 3.díl ** (přenesení do současnosti by vůbec nevadilo, naopak, děj je ovšem nabušený WTF momenty, podbízivost popkulturnímu obecenstvu je bezostyšná, všemi (i teploušem) milovaná a obdivovaná "krásná" Lucy je šeredná a totálně vypatlaná polonegerská polokurva, melodramatické rozuzlení s Draculou a prapraneteří nebo kým Van Helsingovou dost pitomé a pevně doufám, že závěrečný obraz odkazující na známou fotku Johna & Yoko nenaznačuje nějaké další pokračování. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Slovenské lokácie: ulice historického jadra a Starý zámok v Banskej Štiavnici, Oravský hrad a Zuberec. (DJW)
  • Seriál sa natáčal päť mesiacov. (dwdb)

Související novinky

Parazit Davida Koeppa našel režiséra

Parazit Davida Koeppa našel režiséra

24.04.2020

David Koepp je nejen filmový scenárista stojící za snímky jako Válka světů, Jurský park, či Mission: Impossible, je totiž zároveň i úspěšným spisovatelem. Jeho nejnovější knížku, v originálním názvu… (více)

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

12.03.2020

Studia Blumhouse a Universal chystají nového Drákulu. Po nedávné minisérii od Netflixu a BBC a snímku Drákula: Neznámá legenda nebo dřívějších známých adaptacích se tak jedná již o několikáté… (více)

Reklama

Reklama