Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sarah Palmerová se snaží přijmout vše, k čemu došlo; Cooper se připravuje opustit Twin Peaks. (SkyShowtime)

Recenze (6)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! V dnešní době by nebylo možné, aby tento seriál spatřil světlo světa, protože zcela nerespektuje povinnou rasovou a genderovou vyváženost. Nejenže se zde naprosto nevyskytují žádní mužští milovníci strkání penisů do zadků, ale dokonce tu až dosud nebyla k vidění žádná opička, pokud mě paměť nešálí. Jeden rákosník, jedna rákosnička a jeden rudoch bylo trošku málo. Líbí se mi mnohovrstvost příběhu. Vrah Laury byl sice dopaden, ale stále zůstala zcela nedořešená situace kolem drog a především tajemství, která skrývá místní les. Velkou část stopáže to vypadalo na takový poklidný díl, kdy se agent Cooper rozloučí se spokojenými obyvateli Twin Peaks a půjde o případ dál. Vstup opičky ovšem události lehce rozvířil. Trošku cítím ve vzduchu závan korupce. Nedivil bych se, kdyby na Coopera vypustil z klece právě Renault, který se jej tak vehementně snaží odstranit ze světa. Moc se mi líbil skrytý rasismus, kdy se Harry rozloučil s opičkou se slovy, aby si opička při odchodu dala kávu. Lynch přeci jen rozhodně má smysl pro humor. Závěr vypadal opět velice tajuplně a určitě otevřel nová tajemství. Naopak mě začíná více a více nudit dějová linka kolem Bobbyho a Shelly a ještě o stupeň nudnějším shledávám romantický trojúhelník kolem záletnice Lucy. Ocenil bych, kdyby jim bylo v budoucnu věnováno minimum času, nejlépe vůbec žádný. Slabší 4 kousky. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po velkém finále z minulého dílu přichází v podstatě nový začátek. Mnoho věcí bylo ukončeno, jiné se postupně teprve otevírají. Tenhle díl je tak v podstatě spíš takovou přípravou pro příběhové linky v dalších dílech. ()

Yarwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vše je u konce a agent Cooper se před odjezdem ještě chystá na ryby - ovšem pod nohy mu spadne klacek ve formě obvinění z nezákonného způsobu vyšetřování - tak nějak začíná (pro mě) druhá část seriálu. Na karu za Leelanda Palmera se sejde značná část postav seriálu, kde dojde i k nedůležité hádce starosty s jeho bratrem, čímž dostal tento díl název. Na scénu se jako hlavní záporák vrací Jean Renault v podobě charismatického Michaela Parkse. Že seriál nekončí a má stále kde čerpat ze studnic tajemna a mysteriózna, nás přesvědčí závěr dílu. ()

Belsazar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„V našem světě existují temné věci, nehodící se pro naše potomky.“ Další geniální díl, ve kterém agent Cooper (ke vzteku svých fanoušků) přijde na chvíli o placku. „Osudem některých je čelit velké temnotě.“ ()

Reklama

Reklama