Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Severním pólu žije skřítek Buddy, který se od ostatních dosti odlišuje. Je asi tak třikrát větší a silnější než ostatní. Teprve po třiceti letech, co s nimi žije, se dozví, že je vlastně člověk a kdo je jeho pravým otcem. Když byl velmi malý, vlezl v sirotčinci Santa Clausovi do pytle s dárky, a tak se dostal až do říše elfů. Buddyho posílá Santa do New Yorku, aby našel svého otce Waltera Hobbse, který o jeho existenci vůbec neví. Když dorazí na místo, zjistí, že má desetiletého nevlastního bratra, který vůbec na Santa Clause nevěří. A co je horší, rodina úplně zapomněla na smysl vánočních svátků. Buddy se snaží svému otci a celému světu navrátit vánočního ducha a pohodu, pomáhá mu s tím půvabná prodavačka Zooey, která je skřítkem v obchodním domě. Je teď jenom na Buddym, aby vše napravil, zachránil Vánoce a našel své místo ve světě lidí. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (195)

Matty 

všechny recenze uživatele

Přes patrný pohádkový nádech a množství ptosu se jedná o komedii místy natolik přiúchylněnou, že je těžké jí odolat. Mnoho vtipů vychází ze značných výškových rozdílů skřítků (elfů) a lidí, o další humornou nálož se postaral komediální postrach Will Ferrel, jehož první konfrontace se světem obyčejných lidí může směle konkurovat kouskům pana Beana či Borata. V roli Ferrelova otce překvapí seriózní James Cash a liliputánského herce Petera Dinklagea si můžete pamatovat ze The Station Agenta. Vánoční skřítek je velice zdařilou komedií s ponaučením na konci, jen si ji paradoxně užijí více dospělí než jejich potomci. Pokud se vám líbil třeba Karlík a továrna na čokoládu, neměli byste si Skřítka nechat ujít, sice nemá po vizuální stránce tolik co nabídnout (ač třeba elfí městečko působí svou kýčovitostí rozkošně), ale vyznává srovnatelně praštěný styl humoru a navíc nabízí několik nezapomenutelných ferrelovských etud typu „potřetí už se paňáca vyskakujícího z té krabice neleknu“, které si fanoušci tohoto pošuka jistě brzy zařadí mezi oblíbené. 80% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Že bych počínaje letoškem musel Elfa coby novodobou sváteční klasiku vidět každý rok, to ne, ale film je to fajn. Will Ferrell hraje svého obvyklého mimoně kouzelně, film je i příjemně krátký a uteče tak rychle, že si člověk skoro ani nevšimne, jak banální je. Na jednu stranu si z vánočních rodinných filmů střílí, na druhou stranu je jedním z nich... A vůbec to nevadí. ()

Reklama

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Některé pasáže hl. na začátku filmu byly přímo geniální. Pak ale snímek - jak to většinou u mainstreamových amerických komedií bývá - ztrácí dech, když se s přibývající stopáží transformuje do "komedie pro celou rodinu" a rve do scénáře rodinné hodnoty (podobně dopadl např. snímek Bad Santa). Idiot Ferrel v roli elfa ale září:-) ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

prekvapilo ma, ako vysoko si amíci tento film cenia, aké popredné priečky v rôznych rebríčkoch o "najlepšie vianočné filmy" dosahuje, pretože nie je nijak extra vtipný, nijak extra výnimočný, nijak extra nič... je tu síce pekná zooey tentokrát v blond-variácii svojej jedinej polohy, do ktorej ju obsadzujú (ale to nevadí, lebo je fakt krásna a spieva nádherne, takže človek nemá ani najmenší dôvod zamýšľať sa nad tým, či vôbec vie hrať aj niečo iné ako "divnú krásku"), Will Ferrell, ktorý nie je ani fešák, ani škaredý, ktorý nie je ani dobrý komik, ani zlý komik, ktorý je podľa mňa len otravný a jeho jedinou devízou je jeho výška a to, že časom si ako svoj trademark vybudoval komiku na tom, že je hlučný a nekorekntý - v tomto filme bol nudný a nemastný/neslaný (zrejme to bolo ešte na začiatku jeho kariéry, kedy si imidž ešte len formoval - a cítiť to) a ani ostatný cast s výnimkou Petra Dinklage-a, ktorý ma poteší vždy a všade a tuto bol funkčnen zapracovaný a mal aj vtipnú postavu, nie je zaujímavý... vyfučí to z hlavy, zo všadiaľ, je to vskutku o ničom.... aj jon favreau ako režisér musel nejako začínať a veru, čo si budeme nahovárať, nie je to príklad nadaného režiséra - prirodzeného talentu, ktorý zaujal v momente, ako sadol na režisérsku stoličku; ()

mustafa 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu pomoct. Tenhle snímek se mi zkrátka líbil. Nebojím se ho označit za jeden z nejlepších rodinných filmů, které byly v poslední době natočené. Taky se musim přiznat, že mám menší slabost pro vánoční filmy. Právě proto, že tento žánr je nevyzpytatelný a příliš toho náročnějšímu divákovi nemůže nabídnout, hodnotím takhle vysoko. Will Ferrell je v jeho oblečku skřítka naprosto neodolatelný a hraje opravdu skvěle (některé jeho kreace tak trochu přípomínly jinou roli - Mugata ze Zoolandera). Hodně vtípků bylo opravdu vynikajcích, spíše pro dospělého diváka, dětem asi nebyly moc srozumitelné. Samozřejmě celý příběh je předvídatelný, plytký a slabý. Jenže právě v tom možná spočívá kouzlo Vánočního skřítka, zkrátka skvělá vymývačka mozku, u které člověk opravdu nemusí přemýšlet, jen se příjemně baví... Jsem tímto filmem příjemně potěšen. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (12)

  • Will Ferrell odmietol ponuku zahrať si v pokračovaní, hoci mu bolo ponúknutých 29 miliónov amerických dolárov. (Astonko)
  • Počas natáčania v Lincolnovom tuneli vzniklo pár dopravných nehôd, keďže pozornosť vodičov bola odvádzaná na Willa Ferrella v kostýme elfa. (Astonko)
  • Scéna, v ktorej falošný Santa naháňa Buddyho, sa musela urobiť na jeden záber, pretože bolo ťažké znovu celú miestnosť nanovo upraviť. (ladko)

Související novinky

Connelly & Bettany vs. plastelína

Connelly & Bettany vs. plastelína

16.06.2007

Staré, ale osvědčené pravidlo pro vytvoření originálního sci-fi anebo fantasy příběhu zní: Vymysli co největší šílenost a pak se ji snaž podat tak, aby ti to čtenář (resp. divák) sežral. O něco… (více)

Reklama

Reklama