Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Shoky a Morthy jsou kamarádi od školních let a zároveň youtubeři s našláplou kariérou. Morthyho však už jejich dětinské pranky přestávají bavit, také díky vlivu jeho přítelkyně, ambiciózní influencerky Sáry. Když poslední video kluků sklidí na sítích vlnu kritiky, jejich kanál přestane vydělávat a vyslouží si za něj veřejně prospěšné práce, vypadá to na jejich definitivní rozchod. Jedinou šancí, jak si napravit youtuberskou pověst, je společný plán na „poslední velkou akci“. Shoky, Morthy, Sára, svérázná lovkyně duchů Lucie a prodejce vysavačů (a neúspěšný youtuber) Radomil se vydávají po dálnici D1 na divokou jízdu vstříc objasnění záhady Devíti křížů. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (399)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Řečeno Slovy klasika : Na tohle už jsem moc starej... Ok tak dobře tak nejsem a myslím si, že to určitě není nějak dementní a občas si to umí i trefně udělat srandu ze všech těch zoufalců co si honí péro nad počtem lajků, ale na komoru mě to netrefilo. Každopádně Magnusek rulez! Za něj ty tři nakonec dám.50% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Kozuba žeru, Štáfek mi nevadí a nechápu, proč se Magnusek pokouší točit dramata, když je to takovej komik. Jinak fajn komedie, která vypíchne jak debilitu youtuberingu, tak podstatu mužskýho přátelství. Souhlasím, že že jako český film má S&M žánr, který se tady běžně netočí, ale s něčím takovým, jako jsou Čeští lvi, bych opravdu ještě počkal. Technicky je to spíš průměr a v závěru snímek skouzne do lehce banální a nelogické hororové zápletky. Ale je to dobrej začátek! ()

Reklama

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Gore por*o, krev, hovna, Jarda Kovář a Nedvědi :D. Jsem fakt rád, že se do toho pustili a že se v Česku začínají dělat i tyhle žánrové projekty, na které holt český fond moc nedává peníze. Každý takový film je krůček k tomu, aby se tady začali točit opravdu skvělé věci a cítím povinnost takové snímky podpořit. Má to každopádně dost chybek a je to v hodně ohledech nedotažené, musím tenhle fakt ale pro jednou ignorovat, protože občas je důležitější dílo samotné než jeho forma a to je přesně příklad Shokyho a Morthyho. Chemie Kozub, Štáfek je supr, což dokazuje hlavně poslední půl hodinka o které můžu prohlásit, že jsem se Řezal smíchy. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Opět značný potenciál a jedinečné okamžiky, ale také neucelené dramaturgické fáze, nevyužité komediální pointy a částečně nefunkční propojení žánrů komedie a horor. Magnusek super, ale zrovna jeho trumbelínovská kreace asi neměla bejt to, co si divák z kina odnese jako nejlepší moment díla. Pořád trvám na tom, že Fehu jednou natočí pamětihodnou pecku, zatím se tak ale nestalo. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Sympatický film. Líbí se mi, o co se tvůrci snažili, i když ne vše jim vyšlo. Rozjezd je skvělý - nakoukneme do života českých internetových influencerů a představí se postavy, což jsou všichni tak trochu blbečci, ale přesně takoví blbečci na dobrou komedii. A téma youtuberů je pro komedii jako stvořené. K mému překvapení - ale milému - se pak film postupně promění v horor, nebo spíše horovovou komedii. Nemohl jsem si nevzpomenout na Choking Hazard. Tady ale začne docela solidní námět scenáristicky váznout. Příběh se začne odvíjet jako v nějakém amatérském céčkovém filmu (přitom amatérsky nevypadá) a postavy přestávají být zábavné i sympatické. Například Kozubův Shoky jakožto hajzlík, co nejde pro sprosté slovo daleko, má velký potenciál, jenže je tu jaksi málokdy vtipný. Zachraňuje to pak nakonec jediná solidní postava a to přihlouplý Magnusek. Naprostá trefa do černého je pak zapojení hudby bratří Nedvědů, to je tu opravdu objevené filmařské zlato. Úplné vyvrcholení filmu nakonec není vůbec špatné, ale bohužel, v té době už se film dávno topí ve vodách průměru. Ale stále vcelku sympatického. (6/10) ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • „Komediální žánr mi nikdy nebyl cizí, avšak tentokrát je v příběhu mnohem víc legrace než kdy dřív. Chemie mezi Jakubem Štáfkem a Šťepánem Kozubem je doslova podmaňující a nemohu se na jejich výkon před kamerou vynadívat,“ prohlásil režisér Andy Fehu. (Duoscop)
  • V čase 1:28:00 je slyšet známý zvukový efekt, tzv. Wilhelm scream. (NiWi)
  • Film obsahuje potitulkové scény. (Duoscop)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama