Reklama

Reklama

Gitarista Dewey Fin (Jack Black). Srdcom rocker, bezmedzne uctieva myšlienky rockovej hudby a života okolo nej. So svojou záľubou skákať do publika a k 20-minútovým gitarovým sólam je rozhodnutý doviesť svoju kapelu k víťazstvu v Súboji kapiel. Namiesto toho ho však spoluhráči z kapely vyhodia. Zdrvený a bez peňazí sa Dewey poflakuje po byte. Potom, čo zdvihne telefón, ktorý je určený pre jeho spolubývajúceho Neda (Mike White), impulzívne prijíma prácu ako suplujúci učiteľ na prestížnej základnej škole. Tam sa stretáva s upätou riaditeľkou Mullinsovou (Joan Cusack), ktorá bedlivo kontroluje svoje vystupovanie a to isté vyžaduje od všetkých učiteľov. Zatiaľčo Dewey nemá ani tušenia ako vyučovať, vie ako vo svojich žiakoch vzbudiť dôveru. Keď si náhodou vypočuje hodinu hudobnej výchovy, rozhodne sa svojich žiakov, týchto mladých hudobných géniov, preformovať z klasického školského orchestra do hlučnej rockovej kapely, čím navždy zmení ich životy. So svojou novou kapelou sa Dewey vydá bojovať do vysneného Súboja kapiel. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (647)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Jack Black má neskutečný dar baviče! V pohodě utáhne film na rock ´n´ rollové zápletce a ještě k tomu kromě školní třídy(btw. skvělí herci), rodičů, ředitelky a vlastně půlky města strhne i Vás! To ohromné nadšení, které z jeho výkonu číší, je snad opravdové, film je plný skvělé rockové muziky a kdo po téhle hudební jízdě nevytáhne z komory záprášenou starou kytaru a nezkusí si vydrnkat pár znějících akordů, tak je looser s velkým L. Já pro tu kytaru taky šel, ale už mě předběhla ségra, která Školu ro(c)ku viděla před měsícem a od té doby sedí na balkóně a dává kytaře takovej kouř, že jí musí každých pět minut zalívat vodou, aby jí neshořela pod rukama... Jediné, co bych vytknul, je dost dlouhá stopáž, být to o patnáct minut kratší a ještě malinko svižnější, dal bych stovku...35 miliónů dolarů(rozpočet)/131 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, že hip-hoperi a podobná chamraď, ktorá rada nosí šilt a nohavice, ktoré vyzerajú akoby v nich bolo poriadne nasraté, z tohto filmu šalieť nebudú. Ale rockeri..., rockeri sklamaní určite nebudú. Jack Black je srandovný a film je prešpikovaný samými rockovými peckami. Jackové tvrdé, rockové gestá alebo jeho škola, ako z drevených detí urobiť správnych rockerov, to všetko som doslova žral a mierny úsmev a pohoda sa ma držala až do samého konca. Navyše skladby, ktoré v škole skúšajú, nie sú vôbec zlé a divák je doslova napnutý a nevie sa dočkať veľkej premiéry na súťaži, podobne ako Jack s deťmi. Vďaka filmu som objavil jednu výbornú skladbu od Stevie Nicks , ktorú som doteraz nepoznal a aj krátka scéna z baru, kde ju Jack spustí z jukeboxu a plachtí pri chôdzi rukami mám strašne rád. Výborná komédia, z ktorej musí mať každý rocker radosť. 80% ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie se velmi povedla, ale momenty kdy by ste se valeli smichy po zemi tady nenajdete, spis se budete jen tak pousmivat a hlavne vyborne bavit. Teda pokud mate radi rock, pokud ne tak vam to pride jen jako na trapnym pribehu vystavena rodina podivana o detickach a looserovi co to vsem ukazou, v tom pripade si odectete tak dva body z hodnoceni. Co se tyce Jacka Blacka tak krome parodie na Spider-mana me nikde nijak zvlast nezaujal, ale to co predvadi tady je naprosto dokonale, skoro jako by to nehral, ale prozival. Deticky sice nejak uchvatne nehrajou, ale oproti detickam z jinejch filmu se precejen snazi. Celkove je tohle skvela zabava s uzasnym Jackem Blackem a bezchybnou hudbou, Let´s rock! ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Hrozně, ale fakt HROZNĚ jsem se bál, že to bude něco jako Sestra v akci 2. Ale Jack Black je fakt šílenej magor takže jsem tenhle film nemohl nechat ujít. S klidným svědomím můžu říct, že tohle nesahá Sestře ani po CDéčko AC/ DC. Jak už jsem napsal Jack Black je fakt šílenej magor, jenže v roli Deweye je magor na entou krát sto + 200000. Za tuhle roli měl dostat Oscara, protože to co převed tady se jen tak nevidí (a i zpívá skvěle, takže by měl vlastně dostat i Grammy!). Nakonec odpustíte filmu i sladkobolnej konec a pár nesrovnalostí.... Black = prezident celý galaxie.... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Počas celého filmu sa často striedali veľmi dobré časti zo slabšími a musím sa priznať, že hodnotenie z môjho hľadiska je ovplyvnené asi tým, že som od filmu ako komédie čakal omnoho viac a bol som mierne sklamaný. Ale naopak Jack Black (aj keď občas prehrával), perfektne vsadené songy ako aj celá banda boli skvelí. 65%. ()

Galerie (145)

Zajímavosti (27)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 81,3 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 131,1 mil. (NIRO)
  • V ostatních třídách školy by se nemohlo vyučovat, aniž by nebyly rušeny třídou Deweyho (Jack Black). (BisiJoker)
  • V čase 6:56 drží Dewey (Jack Black) v pravé ruce kytaru nahoře za hlavou, ale v dalším záběru ji má dole. (Iveet)

Související novinky

Rocková panda se vrací

Rocková panda se vrací

15.07.2008

Jack Black momentálně ruluje v kinech jako bojovná černobílá chlupatá koule (samozřejmě jen ve verzích bez dabingu) a brzy se po boku Bena Stillera a Roberta Downeye Jr. vrhne doprostřed akční… (více)

Wrestler Jack Black

Wrestler Jack Black

22.11.2005

Herec Jack Black už sice za pár dní vstoupí na plátna kin jako filmař dobrodruh v očekávaném hitu King Kong, ale v současnosti již pracuje na další filmu, který jej vrací k jeho hereckým kořenům,… (více)

Reklama

Reklama