Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh inspirovaný skutečnými událostmi 50. až 70. let minulého století. Honza Steiner nebyl žádný drsňák ani grázl. Byl to jen kluk, který měl smůlu, že se ocitl ve špatnou dobu na špatném místě. Na šikmou plochu se dostal shodou nešťastných osudových náhod. Výchovu Honzovi poskytly dětské domovy, pasťáky a nakonec kriminál. Vedl dlouhou, nevyhlášenou a pravidly právě neoplývající válku s důstojníkem veřejné bezpečnosti. Konflikt vyvrcholil zinscenovaným honem na Honzu, který nešťastně zastřelil svého úhlavního nepřítele a byl za to odsouzen k trestu smrti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (103)

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Hm, proč bylo tohle děláno jen pro televizi, to mi hlava nebere. Nemám sice moc rád kecání do děje, ale nedá se nic dělat. Tady to není tak hrozné. Herci jsou skvělí, kamera perfekt. Doprovází to hezká hudba pana Landy. Bohužel se skoro stále opakuje jen ten jeden motiv. Závěr byl udělán moc rychlými nůžkami, takže vypadá neuvěřitelně a to je dost škoda. Přes tyto drobné chybičky jde o kvalitní a nadprůměrnou podívanou. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak tohle může být jen televizní film, ten si zaslouží velké plátno. Výborná režie, skoro výborný scénář a hlavně dost dobré výkony, hlavně trojice Dolanský, Hádek a Motloch, obzvláště Motloch v roli příslušníka VB je mrazivý. Je to příběh ze života, lidské charaktery jsou skutečně takové, někteří jsou skutečně svině, i když doba byla tvrdá, těžko říct, jak bychom se zachovali. Udělení milosti patří k velmi silným zážitkům, kdy fandíte klukovi, který byl ke zločinu spíše donucen, měl to v dětství těžké, což na druhou stranu nikoho neomlouvá. Jediné, co bych vytknul, je možná ne zcela využitá linie s Pajdou a některé poměrně zbytečné záběry (třeba jak Krajčo s Motlochem pořád lijou na kameru vodu, asi čtyřikrát). Výborný film, škoda, že se nevysílá častěji. ()

Reklama

Zembitch 

všechny recenze uživatele

“Epicky vykon” Honzy Dolanskeho a toho “zmrda” Charvata (Motloch)...budme radi za dobu, ve ktere zijeme :) ....Dan Landa se svym “Tajemstvím” (9 milimtru-posluchaci znaji) dovedl tento film k dokonalosti :) ...smutny pribeh...strasne si vazim, ze jsem mladsi rocnik a tuto “zkurvenou” dobu nezazil ...veliky respekt panu Svobodovi...takhle natocit cesky TV film, kloboucek :) ()

Jenda1 

všechny recenze uživatele

Po filmu Zánik samoty Berhov nejlepší, resp. nejsilnější Svobodův film. Trochu tomu nerozumím - komunista a natočil takhle silnej film o politickém útlaku KSČ proti lidem kteří se vlastně ničím neprovinili. Film je v půjčovnách jako bonus k Sametovým vrahům, doporučuji půjčit, na Sametové vrahy zapomenout a pustit si jen tento dokonalý a mrazivý příběh. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Na televízne pomery veľmi, naozaj veľmi kvalitne spracovaný film, čo prekvapuje najmä preto, že ide o tuzemský snímok. Príbeh je naozaj drsný, dráma s nádychom temnej a civilnej kriminálky, v ktorej som po technickej stránke (kamera, strih, nasnímanie, filtre) len málokedy našiel chybičku a niekedy som mal skutočne pocit, že sledujem (a nepreháňam) nejaký americký nezávislý snímok. S príbehom sa teda tvorcovia nemaznali, dej nechali a hodili nám ho ako psom, surový a tvrdý, bez akéhokoľvek zmäkčenia, či prikrášľovacích úprav a to sa mi veľmi páčilo. Navyše aj herecky zvládnuté takmer na prvotriednej úrovni, nesedeli mi len niektoré vedľajšie roličky. 80%. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Film sa sčasti natáčal na zámku Velké Heraltice, ktorý predstavoval polepšovňu či na stanici Frýdlant nad Ostravicí (stretnutie Steinera s advokátom Vozdným). Väzenské scény sa točili v opavskej väznici. (dyfur)

Reklama

Reklama