Reklama

Reklama

Proroctví z temnot

  • USA The Mothman Prophecies (více)
Trailer

Obsahy(1)

John Klein (Richard Gere) je spokojený a úspěšný washingtonský novinář. S milující manželkou právě zakoupili nový dům, ale při návratu se stane nevysvětlitelná nehoda. Poslední slova Johnovy ženy Mary „Viděl jsi to také?“ zanechávají na jazyku palčivé otázky. Co vlastně způsobilo její smrt? Jedinou stopou v nemocničním pokoji zůstávají kresby podobné nočním motýlům... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (442)

swamp 

všechny recenze uživatele

The Mothman prophecies patří mezi lepší filmy Richarda Gerea. Nijak zvlášť nepřehrává a ani ostatní herecké výkony nejsou k zahození. Celý film připomíná lepší díly The X-files, což je jenom dobře. Výtvarně jsou krásně řešeny přechody i jednotlivé záběry..tipl bych, že většina denních záběrů byla natočena s modrou clonou na kameře, snímek tím dostal tajemný nádech. Celkové 'tajemno' podporuje i kvalitní scénář, ve kterém příjemně mrazivě graduje děj..ve finální dvacetiminutovce je sice vše tak trochu natahované, ale i tak se jedná o kvalitní film na sobotní večer. :) ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Hodnotit více objektivně, je to hvězdička navíc. Bohužel, tohle je přesně ten typ filmů, na které se nerada dívám, protože se bojím (a klidně to přiznám). Byl to dobrý film, byl to dokonce i film k zamyšlení, ale právě tím, že takové filmy dokážou svými děsivými scénami vyvolat docela nepříjemné pocity, jsem už myslela, že odejdu z pokoje a nechám ostatní, ať se dívají sami. A o to horší to je, když člověk ví, že se dokonce jedná o film podle skutečných událostí. Nakonec jsem to vydržela, jelikož je to přecejen film více než slušný. Ale nepříjemný pocit z takových filmů se mě pak vždycky drží dlouho. ~(3,3)~ ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Najväčšou slabinou snímky je prepálená stopáž, vďaka ktorej vynikne chatrnosť zápletky. Na hodinu a pol by to bolo akurát a publikum by bolo určite spokojnejšie. Film je bohužiaľ mierne predvídateľný, takže záver vás najskôr ničím neohromí. Na druhej strane to má slušnú atmosféru, áčkovú produkciu a sľubný námet, ktorý ale nie je dostatočne využitý. No a zase tie šróby do hlavy v podobe sloganu "podľa skutočných udalostí".... ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Už tak hutnou atmosféru doplňovala nervy drásájící hudba, aby se divák fuckt strachy pos... Asi jsem nebyla v patřičném rozpoložení dne, protože jsem o depresogeny ve filmové podobě vůbec nestála. Kdysi jsem to viděla zřejmě celé, netuším, jelikož podobná negativa zatím úspěšně eliminuji směrem do nevědomí, bohužel tentokrát jsem nenašla sílu dokoukat do konce. Autosugesce začala nabírat na obrátkách, a když se jeden má strach podívat do zrcadla, a to ještě navíc oproti běžnému dni, pak je něco fest blbě a začíná to být vážné. ;-) Na chvíli jsem se nabila opačným nábojem při gay scéně Bébela, ale když navázal další ještě hutnější soundtrack ke Gothice, bylo načase šáhnout po krizové intervenci. Buď jít ven mezi ztracené anděly a bloudící duše nebo do bezpečí postele. Volím si Tebe, hřejivá hmatatelná peřino! ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Z nedostatku nového materiálu se hrabu ve filmových análech a hle, tohle jsem viděl už kdysi hodně hodně dávno. To byly časy, když áčkoví herci hráli v pokleských oddechových béčkách... No umíte si dneska v něčem podobným představit třeba Pitta nebo DiCapria? Ale buddhista a kámoš dalajlámy Gere se za spotřební oddechovky nikdy nestyděl a po rolích různých erotomanů si střihl roli i v mysteriózním horrůrku, který je z dnešního pohledu šablonovitý a předvídatelný, ale tenkrát to byl určitě kinohit s překvapujícím a fascinujícím finále. Mě osobně nejvíc štvala smrtící stopáž, zvlášť když se ca polovinu času žvaní o pí... žvaní zbytečně. Ale hodnotím tak, jak bych hodnotil poprvé před dávnými roky, závěrečná čtvrthodinka na mostě je nadčasová. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (15)

  • Film je založen na skutečných událostech, které se staly mezi listopadem 1966 a prosincem 1967 v Point Pleasant v Západní Virginii. (Nedhelborn)
  • Poté, co uplynou dva roky od smrti Mary (Debra Messing), je v záběru několik televizorů. Na některých z nich John Klein (Richard Gere) jako reportér diskutuje, na jiných probíhá sportovní utkání, ovšem na čtyřech z těchto televizorů je pouze nehybný záběr něčího oka. (Nick321)

Související novinky

Amy Adams terorizovaná duchy?

Amy Adams terorizovaná duchy?

03.09.2011

Španělská hororová škola je momentálně žánrovou špičkou. Uvědomují si to i za Atlantikem. Už remakovali REC, teď přijde na řadu Sirotčinec. Původní film produkoval Guillermo del Toro a Belén Rueda si… (více)

Reklama

Reklama