Reklama

Reklama

Proroctví z temnot

  • USA The Mothman Prophecies (více)
Trailer

Obsahy(1)

John Klein (Richard Gere) je spokojený a úspěšný washingtonský novinář. S milující manželkou právě zakoupili nový dům, ale při návratu se stane nevysvětlitelná nehoda. Poslední slova Johnovy ženy Mary „Viděl jsi to také?“ zanechávají na jazyku palčivé otázky. Co vlastně způsobilo její smrt? Jedinou stopou v nemocničním pokoji zůstávají kresby podobné nočním motýlům... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (442)

zputnik 

všechny recenze uživatele

Ve zkratce: Pro mne osobně sice nadprůměrný, ale (bohužel) nikterak světoborný snímek. A podrobněji: Z odvedené práce tvůrce tohoto snímku jde znát jeho cit pro detail. Snímku nechybí dobré a "chytlavě" nasnímané záběry; ale světe div se, je jich tam i na můj vkus až zbytečně mnoho - přednost tohoto snímku se tak chvílemi stává slabostí. Nejde mi o "klipovitost", jako spíše o jakousi "rozháranost" vizuální koncepce. Mnoho zajímavých a perfektně udělaných nasnímání ještě kvalitní film nedělá... a i mně se to začalo po určité době "zajídat". PROROCTVÍ Z TEMNOT také nechybí zajímavé "praktické ponaučení" - jen kdyby nebylo předloženo tak okatě a polopatisticky, aby i diváci v posledních řadách pochopili. Shrnuto a podtrženo: Dobrý film, zajímavá myšlenka, dobře nasnímané, zahrané, dobrá hudba, povětšinou dobře zvládnuté napětí... dobře hodnoceno - 3 z 5 hvězdiček. Snažil jsem se po celou dobu sledování v tom vidět 4-hvězdičkovou záležitost, ale bohužel... není každý den posvícení. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tajemný film se skvělou atmosférou trochu kazí laciný konec. Chtělo to mnohem honosnější ukončení a hlavně postrádám hlubší vysvětlení předešlých událostí. Richard Gere to odehrál slušně, myslel jsem si, že mi v této roli nebude moc sedět, ale role kravaťáka na maloměstě mu nakonec celkem sedla. 55% ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

The Mothman prophecies patří mezi lepší filmy Richarda Gerea. Nijak zvlášť nepřehrává a ani ostatní herecké výkony nejsou k zahození. Celý film připomíná lepší díly The X-files, což je jenom dobře. Výtvarně jsou krásně řešeny přechody i jednotlivé záběry..tipl bych, že většina denních záběrů byla natočena s modrou clonou na kameře, snímek tím dostal tajemný nádech. Celkové 'tajemno' podporuje i kvalitní scénář, ve kterém příjemně mrazivě graduje děj..ve finální dvacetiminutovce je sice vše tak trochu natahované, ale i tak se jedná o kvalitní film na sobotní večer. :) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Z nedostatku nového materiálu se hrabu ve filmových análech a hle, tohle jsem viděl už kdysi hodně hodně dávno. To byly časy, když áčkoví herci hráli v pokleských oddechových béčkách... No umíte si dneska v něčem podobným představit třeba Pitta nebo DiCapria? Ale buddhista a kámoš dalajlámy Gere se za spotřební oddechovky nikdy nestyděl a po rolích různých erotomanů si střihl roli i v mysteriózním horrůrku, který je z dnešního pohledu šablonovitý a předvídatelný, ale tenkrát to byl určitě kinohit s překvapujícím a fascinujícím finále. Mě osobně nejvíc štvala smrtící stopáž, zvlášť když se ca polovinu času žvaní o pí... žvaní zbytečně. Ale hodnotím tak, jak bych hodnotil poprvé před dávnými roky, závěrečná čtvrthodinka na mostě je nadčasová. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

postava motýlího muže (Mothman) prý skutečně existuje. Na netu se dá nalézt spousta různých fotek, kreseb či rozhovorů z lidmi, kteří ho viděli. Údajně se objeví vždy u nějaké obrovské katastrofy. Jinak ted k filmu: docela se mi film líbil, měl zajímavý děj, který byl podtržený skvělým výkonem Gerea. I kritici dodnes říkají, že se jedná o jeho druhou životní roli, hned po Pretty Woman. Ovšem nesouhlasím s názorem autora recenze, že jde o duchařinu. Snímek je jistě mysteriozní- katastrofický, ale duchařiny jsou o něčem zcela jiném. Nejlepší z celého filmu je asi prostředek,ve kterém se dozvíme hodně informací a různobarevné scény nám nabídnou docela slušnou podívanou. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (15)

  • Poté, co uplynou dva roky od smrti Mary (Debra Messing), je v záběru několik televizorů. Na některých z nich John Klein (Richard Gere) jako reportér diskutuje, na jiných probíhá sportovní utkání, ovšem na čtyřech z těchto televizorů je pouze nehybný záběr něčího oka. (Nick321)
  • Příjmení odborníka na mimozemské inteligence Leek (Alan Bates) je obrácené příjmení Keel, autora knihy, podle které je film natočen. (Nick321)
  • Odborníci dodatočne zistili, že na zhrdzavenom železnom oku jednej z dvoch nosných reťazí mostu bola miniatúrna trhlina. V dôsledku nej stavba nevydržala obrovskú hmotnosť čakajúcich automobilov a zrútila sa. (Karush)

Související novinky

Amy Adams terorizovaná duchy?

Amy Adams terorizovaná duchy?

03.09.2011

Španělská hororová škola je momentálně žánrovou špičkou. Uvědomují si to i za Atlantikem. Už remakovali REC, teď přijde na řadu Sirotčinec. Původní film produkoval Guillermo del Toro a Belén Rueda si… (více)

Reklama

Reklama