Reklama

Reklama

Proroctví z temnot

  • USA The Mothman Prophecies (více)
Trailer

Obsahy(1)

John Klein (Richard Gere) je spokojený a úspěšný washingtonský novinář. S milující manželkou právě zakoupili nový dům, ale při návratu se stane nevysvětlitelná nehoda. Poslední slova Johnovy ženy Mary „Viděl jsi to také?“ zanechávají na jazyku palčivé otázky. Co vlastně způsobilo její smrt? Jedinou stopou v nemocničním pokoji zůstávají kresby podobné nočním motýlům... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (442)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Najväčšou slabinou snímky je prepálená stopáž, vďaka ktorej vynikne chatrnosť zápletky. Na hodinu a pol by to bolo akurát a publikum by bolo určite spokojnejšie. Film je bohužiaľ mierne predvídateľný, takže záver vás najskôr ničím neohromí. Na druhej strane to má slušnú atmosféru, áčkovú produkciu a sľubný námet, ktorý ale nie je dostatočne využitý. No a zase tie šróby do hlavy v podobe sloganu "podľa skutočných udalostí".... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Znáte ty epizody Věřte, nevěřte, kdy si celou dobu říkáte „to se přece nemohlo stát, to je úplný nesmysl“ a pak se dozvíte, že se to skutečně odehrálo? Přesně takový jsem měl dojem z Proroctví z temnot, akorát místo jedné tajemné události dojde rovnou k celé řadě, aby se na konci ukázalo, že neměly jiný cíl, než nás zmást a vystrašit. Což zvládají poměrně dobře. Mrazivá atmosféra doslova pohlcuje smysl mnohých scén. Pohlcuje a už nenavrací. Škoda, opodstatněná pointa by prospěla výrazně. 65% Zajímavé komentáře: Melies, choze, LuckyStar, fojtas ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Hodnotit více objektivně, je to hvězdička navíc. Bohužel, tohle je přesně ten typ filmů, na které se nerada dívám, protože se bojím (a klidně to přiznám). Byl to dobrý film, byl to dokonce i film k zamyšlení, ale právě tím, že takové filmy dokážou svými děsivými scénami vyvolat docela nepříjemné pocity, jsem už myslela, že odejdu z pokoje a nechám ostatní, ať se dívají sami. A o to horší to je, když člověk ví, že se dokonce jedná o film podle skutečných událostí. Nakonec jsem to vydržela, jelikož je to přecejen film více než slušný. Ale nepříjemný pocit z takových filmů se mě pak vždycky drží dlouho. ~(3,3)~ ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Rayovi, kterýho dávali před timhle, sem dala 5, tak tomuhle musim dát 4. Kdyby dostal Ray 4, tak tohle hádejte...3! :) Pořád ale teda přemejšlim nad tim, jestli se to stalo nebo ne. Jestli se to vůbec mohlo stát nebo ne. Bylo tam takovejch záhad, kdy se mi ježily vlasy, ale celkově sem zůstávala v klidu, což mě mrzí. Chtěla sem se bát a nemoct pak usnout, ale jako miminko sem usínala už při filmu. I tak ale promyšlenej a zamotanej děj, kterej se krásně vysvětlí, zvlášť číslo 37... ()

k212 

všechny recenze uživatele

Jediná má výtka po druhém shlédnutí filmu jest postava jakéhosi profesůrka, co všechno ví a vysvětluje (potkal ho taky, ví co je Cold zač). Přijde mi naprosto bezpředmětná, protože sice vysvětluje, ale tak zaběhanými klišé, že mi to trochu pokazilo výsledný dojem. Ale jinak si myslím, že je to krásně natočený film, akce i bez akce, tak bych tomu snad mohla říkat, protože nájezdy kamery jsou někdy opravdu zběsile klipové. Ojedinělá atmosféra, fajn děj, i herci stojí za to - škoda té zatracené postavičky. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (15)

  • Odborníci dodatočne zistili, že na zhrdzavenom železnom oku jednej z dvoch nosných reťazí mostu bola miniatúrna trhlina. V dôsledku nej stavba nevydržala obrovskú hmotnosť čakajúcich automobilov a zrútila sa. (Karush)
  • V knihe sa veľakrát spomínajú tzv. muži v čiernom, ktorí v 60. a 70. rokoch "terorizovali" amerických občanov a zakazovali im zverejňovať svoje zážitky s UFO. Neskôr poslúžili ako námet na úspešný film Muži v čiernom (1997), kde z toho tvorcovia filmu urobili žart. (Popo)
  • V slovenčine vyšla kniha „UFO a iné zjavenia“ v roku 2002. Táto kniha, ktorá sa stala predlohou k filmu je plná aj ďalších a desivejších autorových zážitkov, ktoré vo filme neuvidíme. (Popo)

Související novinky

Amy Adams terorizovaná duchy?

Amy Adams terorizovaná duchy?

03.09.2011

Španělská hororová škola je momentálně žánrovou špičkou. Uvědomují si to i za Atlantikem. Už remakovali REC, teď přijde na řadu Sirotčinec. Původní film produkoval Guillermo del Toro a Belén Rueda si… (více)

Reklama

Reklama