Reklama

Reklama

Skrytá hra

  • Polsko Ukryta gra (více)
Trailer
Polsko, 2019, 100 min

Kamera:

Paweł Edelman

Hrají:

Bill Pullman, Lotte Verbeek, James Bloor, Robert Więckiewicz, Alexej Serebrjakov, Corey Johnson, Nicholas Farrell, Jevgenij Sidichin, Cezary Kosiński (více)
(další profese)

VOD (1)

Během karibské krize v roce 1962 je problémový matematický génius přinucen sehrát nejen šachovou partii za USA proti SSSR, ale i smrtelně nebezpečnou špionážní hru. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (49)

Figu 

všechny recenze uživatele

Za mě výbornej a hrozně chytrej film! Samozřejmě i moc chytře natočenej. Opět je tu doba nebezpečnýho režimu, opatrná strategie a následná kamufláž. Vše funguje, kor když do toho máte jako bonus, naprosto fenomenálního géniuse Pullmana, kterej se musí stále srážet chlastem, aby byl na úrovni inteligence standartního jedince. Už to je velká zajímavost! Navíc za 100 minut se tak skvěle bavit ve špionážním thrilleru, kterej není akční a přitom i jó, tak to je balada! 80% ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Vnímám to jako ukázku ohromného sebevědomí soudobého polského filmu. Varšava jako hlavní město intrik studené války, špičkoví herci z celé Evropy, polská filmová superstar jako plnohodnotný parťák světové, hollywoodské filmové superstar... Úspěšný polský producent si stavěl křiklavý pomník, který nikdy neuzřel na vlastní oči. Tenhle záměr mu vyšel, ale jeho Bohové se mi líbili podstatně víc. Navzdory svému názvu nebyli tak namachrovaní a drželi se příjemně při zemi. Tady bylo naopak všechno velkolepý, a to pak není těžký sklouznout do určité trapnosti. Nebylo jí moc, nebyla tak okatá, ale byla. Nemrzí mě to, je to daň žánru. ()

Reklama

papadoce 

všechny recenze uživatele

Bill na E4. Šach. Skvelá ruskoamerická špionážna záležitosť v poľskom prevedení neobvyklých kvalít. Vadila mi snáď jedine hudba, ktorá chcela rozhodne viac obmeniť, ale inak to bolo bezchybné. Bod navyše získal zvrat na hajzli. Extra bod dávam aj za filmom prepletené archívne dokumentaristické zábery. Výborná špionáda. Kvalitka. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Polští scénáristé si vycucali z prstu příběh o špionážním žonglování na pozadí významného šachového utkání a musím uznat, že si to nevymysleli nijak špatně. Největším kladem filmu byl ovšem profesor Mansky; Bill Pulman totiž podal v této roli parádní výkon, jeho geniální alkoholik mě fakt bavil. I když jsem měl v některých momentech pocit, že už to tvůrci trochu přepískli, dohromady to na mě docela fungovalo, takže jsem se slušně pobavil. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Poláci se tímto filmem opřeli o peníze Netflixu a natočili si špičkové špionážní drama v době Studené války a s hlavní rolí, kterou ztvárnil hollywoodský herec Bill Pullman. Ten si navíc svého alkoholika-génia vysloveně užíval. Vlastně stejně tak jako si Robert Wieckiewicz užíval svojí roli bývalého generála a současného ředitele paláce kultury a vědy. Navíc záběry na onen palác byly neskutečné, ostatně stejně jako záběry na samotnou Varšavu. Místy sice příběh byl trošku zmatečný, ale to u špionážních filmů většinou bývá. Nemáte totiž agenty a tajné agenty, máte také dvojité agenty a dvojité tajné agenty, a pochopit souvislosti všech čtyř skupin v kontextu s aktuální situací je občas na hlavu. Pokud ale budete ovládat šachy stejně tak bravurně jako Bill Pullman v tomto filmu, nebudete s námětem mít žádný potíž. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Tento film byl posledním filmem producenta Piotra Woźniak-Staraka, jelikož krátce před premiérou zemřel při nehodě na lodi. (skoda)

Reklama

Reklama