Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Kdo ví, jak se stalo, že si Kája Berka na návštěvu k dědečkovi a babičce do Ružbachu zapomněl vzít s sebou pyžamo. Prababička mu ochotně půjčila noční košili po pradědečkovi, o němž se v rodině tradovalo, že byl směšný snílek a vynálezce nesmyslných předmětů. Jedině prababička pokládala svého zesnulého manžela, profesora na místním gymnáziu, za zneuznaného génia. Kája, poté, co prosnil noc v pradědečkově noční košili, dal babičce plně za pravdu. Nejenom, že zažil v pradědečkově vyučovací hodině výlet do pravěku, ale dozvěděl se tady důležitou informaci. Jeho starší bratr Radim, konstruktér velké automobilky, se už dávno trápí se svým vynálezem převratného významu. Pradědeček prozradí Kájovi, že na podobném vynálezu auta, které bude jezdit zadarmo a bez škodlivých zplodin, sám kdysi pracoval a důležitou dokumentaci zakopal na zahradě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (177)

hajdekr 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený seriál. Úžasné pradědečkovy vynálezy, postavy dobře zahrané. Jediné, co vytýkám, je nelogická zápletka ve čtvrtém dílu, kdy se ve snu osvobodí Zedral a zabarikáduje se v mozku pana Křečka - pokud to bylo ve snu pana Křečka, nemohlo to být doopravdy, tedy ani Zedral nemohl vyštvat kluky z mozku pana Křečka, protože to byl jen sen... ()

jirin_cz 

všechny recenze uživatele

Wow, neviděl jsem to jako dítě, a viděl jsem to až v 25, když jsem na to koukal s malým bratrem a byl jsem hodně mile překvapen, že něco takhle kvalitního vzniklo v ČSR. Škoda, že porevoluční doba se sci-fi/fantasy vyhýbá a točí se pitomé někonečné seriály. Výborný scénář, skvělé nápady a vynálezy. Maximálně spokojen. ()

Reklama

Paity 

všechny recenze uživatele

Teda v anglickém překladu to vypadá šíleně. V každém případě můj velmi obíbený seriál. Ani jsem nevěděl, že to bylo natočeno až v roce 1987, spíše jsem to tipoval na začátek 80. let. Určitě jde ale o velmi povedenou záležitost s oiriginálním příběhem. A hlavně, kdo by si nepamatoval ovládání Júlia Satinského prostřednictvím kladiva bušícího do nějakých jeho mozkových závitů. To už prostě nikdo nezopakuje. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia Vorlíček - Macourek boli v tej dobe bezkonkurenčnými pánmi filmovej fantázie. Medze si jednoznačne nekládli a tento populárny seriál je toho dôkazom. Humor a parodické motívy podporované úchvatnou trikovou stránkou pôsobia príjemne a nenútene. Je to skutočný vrchol československej seriálovej fantasy tvorby, nechávajúc ďaleko za sebou hity ako ARABELA alebo SPADLA Z OBLAKOV. ()

Santek 

všechny recenze uživatele

Proč se dneska už takové geniální seriály netočí. Výborný seriál, který kloubí sci-fi, komedii, romantiku a mnoho dalšího. Boj dobra a zla v podání Vorlíčka je příkladný. Nevím jestli jsem měl raději tohle nebo návštěvníky, ale v osmdesátých letech snad lepší seriál ani neexistoval. Mělo to spád, výbornou atmosféru, tak doprovodná muzika taky stála za to, člověk se ani chvíli nenudil. Kde jsou ty časy křečka na kole :-) ()

Galerie (47)

Zajímavosti (9)

  • V kabinetu pradědečka Radima je možné mezi různými vynálezy zahlédnout kvadrofonograf, hudební zařízení, které se původně objevilo ve filmu Tajemství hradu v Karpatech (1980). (ultrainferna)
  • Když se asi v polovině 2. dílu "Sehnat noční košili!" spolu baví sourozenci Křečkovi v autě před domem Křečkových, je v odraze čelního a bočního okna dobře vidět tyč mikrofonu zvukaře. (rakovnik)
  • V jednej zo scén Kája (Ondřej Regazzo) stojí v oku inžiniera Křečka (Július Satinský) a pozerá sa cez jeho zrenicu. V takomto prípade by však stál v ceste svetlu predchádzajúcemu cez jeho oko a vytváral tak tieň, ktorý by sa premietol na sietnicu a ničil tak „obraz“. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno