Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neznámá zákeřná civilizace podniká nepřátelské útoky na planetu Zemi. Jejich mysl je ovládaná vetřelcem, který žije v jejich těle. Americká armáda v čele s generálem Hammondem je nucena pomocí Stargate SG-1 vyslat záchrannou jednotku, vedenou plukovníkem Jackem O'Neillem, na planetu Abydos. O'Neillovi se hrozbu podaří částečně odvrátit, ne však na dlouho... (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (105)

PsenickaR 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Parádní pilot k výbornému seriálu. Děj navazuje na události z filmu Hvězdná brána od Emmericha a samotný pilot kvalitou svého předchůdce převyšuje a velmi dobře tak diváka vtáhne do dění na obrazovce. Za mě osobně je zde povedenější i samotné obsazení, kde všechny válcuje Dean Anderson, který tímto vzkřísil svou televizní kariéru a dal zcela zapomenout na v této roli nesympatického Kurta Russella, který byl spíše slizoun, tak nyní je to postava, která baví a zaslouží si přízeň diváka. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No na tohle se ještě dalo koukat. Hlavně začátek ušel, pak už jen nevýrazné tv sci-fi v levných kulisách stejně jako celý po něm jdoucí seriál, jehož fanouškem jsem nikdy nebyl a platí, že ani původní film pro mě není žádný velký kult. No aspoň jsem se dozvěděl kde se vzali ti Gualoudi kteří tam pak strašili v každém dílu.40% ()

Reklama

Myrddin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Snad nejhorší pilotní film, co sem viděl, docela se i divim, že to mělo dostatečnou sledovanost na to, aby začal ten seriál, kterej kdyby se po tak třetí sérii nezlepšil, tak by to byl snad nejhorší sci-fi seriál historie. Jinak, tenhle film nemá vůbec nic vlastního, kopírujou tam hudbu a fórky z původního filmu, Daniel Jackson má jako vypadat jako ten původní, ale ani trochu ho nepřipomíná, natáčelo se to někde v lese, protože neměli prachy, aby tam dali poušť, co se týče kostýmů, nikdy bych neřek, že byly použitý na seriál natáčenej od roku 97, tipnul bych je na nízkorozpočtovej seriál tak z první republiky. Tenhle film obsahuje snad všechno, co u filmů nemůžu vystát. dávam 1* asi snad jedině za to, že sem to vydržel a nepoblil sem se... ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Toto už nie je tak fascinujúce ako prvá Hviezdna brána. Je to pre mňa taká lacná fantasmagória. Už od začiatku som si vravel, čo za trápnosť to je, ako to môže tak naivne a hlúpo začínať a ono sa to tiahlo celý diel. Hudba bola omnoho výraznejšia než celý film. Po púšti prišli hory a pripadal som si, ako keby Egypt striedala Aljaška s akýmsi Stonehengeom. Po tomto pilotnom filme som si povedal, že pokračovanie v nejakom seriáli už vidieť nemusím, teda skôr nechcem, bola by to strata času. ()

Allein4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý začátek Stargatemánie (teda film z roku 1994 byl úplně první, ale ten měl být jen trilogií, což se nakonec nepovedlo). Obsazení je výtečné, všichni tam skvěle sedí. SG1 vydržel neuvěřitelných deset sezón, SGA pak pět, SGU určitě také nějaké připíše a Stargate jen tak neodejde...spousta filmů a jistě i další seriály. Stargate world forever :)) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Když O'Neill (Richard Dean Anderson) pozve Daniela (Michael Shanks) k sobě domů, můžeme nad krbem spatřit stříbrnou hvězdu – třetí nejvyšší vojenské vyznamenání udělované za mimořádnou odvahu v boji proti nepříteli Spojených států. (HellFire)
  • Pilotní epizoda měla rating R (mládeži do 17 let bez přítomnosti dospělého nepřístupná). (HellFire)

Reklama

Reklama